Sæsonen starter snart, men kan du huske hvad der skete sidste år? Sådan rigtigt for selvfølgelig vandt Michael Schumacher kørernes mesterskab. Ferrari tog konstruktørtitlen, men kan du ellers huske, hvad der skete. Hvis vi nu glemmer Michael Schumacher, og kigger på de andre teams kan du så huske om Jenson Button var på podiet i Melbourne.

Duke Video har i mange år lavet de officielle Formel 1 tilbageblik, og de har lavet de officielle reviews helt tilbage til 1981 med klip fra samtlige løb i sæsonen. Indtil 2003 kom disse kun på VHS, men siden 2003 har man også kunne få dem på dvd. Heldigvis for dvd mediet har trods alt en masse fordele i forhold til VHS.

En af Duke Videos fordele er, at de har adgang til samtlige tv-billeder fra alle løb, og det betyder, at Duke Video fanger nogle situationer som vi ellers ikke fik at se på tv. Billedmaterialet er altså i orden, og med den kendte motorsportskommentator Ben Edvards som fortæller, så er lydmaterialet også i orden.

2004 tilbageblikket varer over tre timer, og samtlige løb får en god dækning med sjove situationer fra hver weekend. Det kan godt være at Michael Schumacher tilbragte det meste af året forrest, men heldigvis har Duke Video fanget de fleste overhalinger bag ham.

Derfor bliver vi budt på masser af overhalinger, masser af in-car billeder og kommentarer fra flere kørere. Ayrton Senna bliver mindet på Imola, hvor Rubens Barrichello fortæller lidt om Ayrton Senna, og hvor vi ser en afslappet Ayrton Senna tvære lagkage i håret på Gerhard Berger.

Af højdepunkter på dvd skiven er blandt andet Jenson Buttons pole positionsomgang set in-car, hvordan John Button drikker champagne af Jenson Buttons første trofæ i Formel 1. Afslutningen på Monacos Grand Prix, Takuma Satos do-or-die overhaling af Olivier Panis’ Toyota på Indianapolis Motor Speedway, Rubens Barrichellos overhaling af Jarno Trulli på sidste omgang i det næstsidste sving på Magny-Cours. Vi får også en lille diskussion mellem Michael Schumacher og Juan Pablo Montoya efter løbet på Imola, hvor Michael Schumacher og Juan Pablo Montoya havde et mindre sammenstød.

Det er svært ikke at lyde som en reklame fra Duke Video, når man snakker om denne dvd. Men indholdet er også helt i top med masser af overhalinger, in-car billeder, uheld og sjove situationer.

DVD mediet er perfekt til denne slags reviews. Kvaliteten af billederne er som altid på dvd helt i top. Det samme kan siges om lyden, og man nyder virkelig lyden af motorerne, der lyder som en samling hidsige hvepse. Man kan se hele sæsonen i et træk, men man kan også tage hver enkel weekend for sig.

Nu skal det ikke kun være ros det hele. Vi har været inde på fordelene ved en dvd. Derfor er det skuffende, at der ikke er noget baggrundsmateriale på dvd’en. Der var ellers masser af muligheder for at lægge stillbilleder fra sæsonen, in-car videoer, kører- og teambiografier m.m. på som fyld, men den mulighed har man valgt ikke at benytte.

Duke Video’s højdepunkter kan købes på Duke Video’s egen hjemmeside www.dukevideo.com eller på Amazon hjemmesiderne. Muligvis også på andre hjemmesider, men det er de to nemmeste at handle hos.

Michael D. Larsen
michael@f1journal.com