Jeg er bange for, at komme til at gentage mig selv… Hvilken start på formel 1 sæsonen! Her gik jeg og troede, at Imola for evigt var dømt til, at være en af sæsonens absolutte langgabere. Nu skal man jo aldrig helt afskrive de røde hingste på hjemmebane – men det var tæt på, da Schumacher lavede en sjælden fejl på sin 2. kvalifikationsrunde. Kun en 13. plads på gridden! Der var langt mellem smilene i Ferrari pitten…

Det var da heller ikke lige til, at se de helt store sensationer før vejen pludselig blev fri foran Schumacher. Så kan den nok være, at den lille Fiat Panda på steroider pludselig blev forvandlet til en potent hingst. Atter engang laver Schumacher det han er bedst til – at knalde den ene wunderrunde af efter den anden - mens alle andre ser ud som de kører GP2! Button blev passeret med en megaoverhaling efter 15 omgange for fuld skrue, hvor forspringet blev ædt ubønhørligt sekund for sekund. Overhalingen var ren formalitet – for forude ventede Alonso på samme behandling. Men der blev ingen kære Schumacher denne gang. Der blev prøvet – det gjorde der – men uden, at vi skulle over i John Nielsenske teorier for passage af modstandere. Det endte heldigvis ikke i tårer og Alonso kunne tage sin tredje sejr i træk. Men fra at være nærmest afskreven er Ferrari nu tilbage på kortet – og Barcelona ’plejer’ at ligge godt til Schumacher. Renault skal snart til at lægge elastikken dobbelt!


For en gangs skyld er MS ikke nr. 1… endnu! ©Ferrari Press Office

Ubekræftede rygter vil fortælle at det var TV2’s interview af selveste Schumacher, der fik ham i omdrejninger. Godt fanget drenge! Man kunne ligesom høre at de selv var ved at tisse i bukserne af stolthed – godt nok blev det kun til to spørgsmål. Men det er da en start! Fulde point for at være på pletten i Imola til TV2. Oven i hatten fik vi også GP2 transmission. Nu mangler vi bare en interessant dansker i den serie. Var det ikke noget for Kiesa?

Tidligere på måneden – over there…

Nærmest ud af det blå fik vi også en dansker i Champcar. Ronnie Bo Bremer leverede simpelthen varen den søndag i Californien. HVM teamet består udover danskeren også af den Svenske F3000 mester og tidligere Jaguar F1 tester Bjørn Wirdheim. Ikke nok med at Ronnie fik bilen i mål på en respektabel 7. plads – efter en overgang at have ført løbet (dog kun som følge af pitstopstrategi), så fik Wirdheim baghjul af danskeren i hele weekenden. Det er bare mere end godkendt! Dem der til gengæld ikke leverede varen var TV producerne. Det var en gennemført dårlig transmission fra Long Beach, hvor vi stort set kun skulle kigge på Sebastian Bourdais’ ekvipage, uagtet at der foregik langt mere spændende ting nede i feltet. Takket være Eurosport kunne vi motorsportshungrende fans følge slaget direkte. Synd at vi ikke fik set så meget til Ronnie. Skal vi ikke håbe på noget mere?


Ronnie i sin HVM Racing Lola. ©John V. Brøndum


Wirdheim er højest – men ikke bedst! Ronnie tv. – Wirdheim th. ©John V. Brøndum

Følg Ronnie på hans hjemmeside – hvor der er masser af billeder fra Long Beach. www.ronniebremer.dk/dk/

Tilbage i Europa…

DTM sæsonen gik i luften den 17. april med sæsonpremieren på Hockenheim. Det blev en rigtig dårlig oplevelse for vort store danske håb – Tom K. En middelmådig præstation i super pole blev ’fulgt op’ af en tur i muren lige efter første sving. Det kan kun blive bedre i næste løb den 1. maj på Eurospeedway Lausitz!

Følg Tom Kristensen og hans aktiviteter på www.tomkristensen.com

Jan Magnussen kan simpelthen ikke holde speederfoden i ro! Der skal ske noget hver weekend. I weekenden den 17. april fik Jan et sæde sammen med Justin Keen og Jens Møller i Listeren, der var magen til den John Nielsen kørte på Le Mans i 2004. Det skete på den tågeramte Belgiske Spa bane i Ardennerne. Nu vi snakker John Nielsen, så var han også med… og sjovt nok fandt de to danske racerkolleger sammen på banen. De fandt så meget sammen at Jan var stiktosset efterfølgende, da han mente at John på det nærmeste havde kørt ind i ham med vilje. Det endte dog i relativ fordragelighed – denne gang – ved et officielt håndtryk ugen efter.


Tre gange J. Justin, Jens og Jan Lister sig af sted… ©Christina Bergdahl


Endnu urørt af John… ©Christina Bergdahl

Det lægger jo fint op til næste emne – nemlig den kommende DTC sæson. Det er virkelig race der får dansken af huse. Bare for få år siden skulle man lede længe og intenst, hvis man overhovedet kunne finde noget i aviserne om dansk banesport. Det var virkelig en sport for en eksklusiv skare af mennesker. Det har profiler som Magnussen, Elgaard, Watt og Nielsen på godt og ondt gjort noget ved. Det gode er et folk valfarter til banerne. Vi har fået en ny bane i Sønderjylland. Sturup Raceway ved Malmø bliver udvidet. Der er masser af omtaler i aviserne, der kombineret med den store interesse der også er for Le Mans har gjort det muligt at sende bus efter bus af sted til løbene. Det knap så gode er, at de voksende budgetter blandt ganske få teams nok for evigt har gjort det umuligt for private kørere med knap så ubegrænsede budgetter at få gjort sig gældende. Vi får jo nok ikke den ellers velkørende Michael Carlsen at se i toppen mere. Til gengæld vokser træerne heller ikke ind i himlen. Peugeots engagement blev meget pludseligt reduceret – og Toyotas fabriksteam trak sig. Heldigvis kommer redningsmanden Karsten Ree i form af Den Blå Avis på banen. Så nu kan vi heldigvis trække vejret igen. Men hvor længe?

Jan er sædvanen tro fuld af optimisme:
"Jeg synes, at chancerne for at genvinde titlen er gode, men jeg tror også, at det bliver hårdere end nogensinde før," lyder vurderingen fra Jan Magnussen, der i år starter for Team Den Blå Avis.

"Men med teamet omkring mig og deres indsats har vi en god chance. Toyotaen er utroligt letkørt, og da jeg altid har kørt med forhjulstræk i standardvogne, er der kun lidt, jeg har skullet vænne mig til. Teamet har været super forberedt, så jeg har glædet mig til hver eneste gang, hvor vi har skullet teste. Men der er ingen tvivl om, at Casper og John (Nielsen, red.) bliver hele feltets hårdeste konkurrenter."

Følg ham på www.janmagnussen.com

Rigtig god fornøjelse med majnummeret – og husk race – det skal opleves live!

Med venlig hilsen

Flemming Hansen
Den gamle redacteur.