BAHRAINS GRAND PRIX SET I BAKSPEJLET

Når regnskabet gøres op i Bahrain står to ting tilbage som fakta: Løbet og vinderne minder mistænkelig om resultatet i Malaysia to uger forinden, og Ferraris præmature barsel af F2005 var ikke nogen succes. Tværtimod. Den havde fart, men Michael Schumacher udgik pga. tekniske problemer med gearkassen. Samtidig gav den Pedro de la Rosa sin debut for McLaren, da colombianske Juan Pablo Montoya måtte se til hjemmefra med en skulderskade, angiveligt pådraget under en tenniskamp. Rygtesmedene i paddocken havde dog historier om at det skete mens han var ude på en motorcross-maskine.

Fernando Alonso styrede sin Renault R25 racer til endnu en sikker sejr, og han blev igen fulgt til dørs af Toyotas Jarno Trulli. Heidfeld var dog blevet skiftet ud med Räikkönen på tredjepladsen. Der var ingen drama eller fejl, udover tekniske problemer for diverse hold. Det man med positiv indgangsvinkel vil kalde en standard løbsweekend. Er man lidt mere kynisk, kan man betegne det som værende kedeligt og forudsigeligt. Weekenden var intet mindre.

FREDAGENS FRI TRÆNING

Om fredagen var det først Toyotas testkører Ricardo Zonta der var hurtigst, og i anden session var det McLarens tårnhøje østriger, Alexander Wurz, der toppede skemaet. Tæt forfulgt af den formstærke Fernando Alonso, og Red Bulls testkører Vitantonio Liuzzi. Men også Michael Schumacher var med fremme, og viste gode takter forud for weekendens rigtige strabadser.


Alexander Wurz er så småt ved at gøre sit indtog i Formel 1 igen – ©Schlegelmilch Photography

Fredagen blev ellers brugt med at få kørt et rent spor ned i banen, da ørkensandet naturligvis ikke er så nemt at kontrollere som egeløv. Testkørerne udførte denne opgave, da det hovedsageligt var dem der fyldte banen og kameralinserne. Specielt Jordans Robert Doornbos fik kørt mange omgange i Bahrain. Lige omvendt gik det for Ferraris Rubens Barrichello, der fik en kedelig start på en weekend hvor uheldet ville følge ham som en høg.

LØRDAGENS OG SØNDAGENS KVALIFIKATION

Trioen Alonso, Trulli og Schumacher satte sig på den første kvalifikation, dog tæt forfulgt af Williams-duoen Heidfeld og Webber, samt Renaults italiener Giancarlo Fisichella. For BAR-Honda var det endnu et søm i kisten med en kvalifikation udenfor top ti. Ligesom det for Red Bull Racing og Saubers Jacques Villeneuve heller ikke var nogen god dag.


Michael Schumacher fik lørdag vist, at Ferraris F2005 har potentiale – © Schlegelmilch Photography

Anden kvalifikation gentog nærmest billedet af første, med en særdeles positiv indsats fra Pedro de la Rosa i den ene McLaren MP4-20. Også Christian Klien gjorde det godt søndag formiddag, og det sikrede ham en samlet placering som nummer syv til løbet. Fernando Alonso skulle således starte løbet foran Michael Schumacher, med Jarno Trulli og Nick Heidfeld i anden startrække. BAR-Honda som 11 og 13 vil ikke blive husket i deres årsbøger for noget særlig godt. Button var da også ude med kommentarer om, at han var skuffet på egne og holdets vegne. Det samme skete for Rubens, der fortsatte sin dårlige weekend og gearkasse i kvalifikationen. Efter megen teknisk rumstering i garagen valgte Ferrari til sidst at skifte hele motoren, hvorfor brasilianeren måtte starte bagerst søndag eftermiddag.

SØNDAGENS GRAND PRIX

Starten går i Bahrain og Fernando Alonso er helt efter planen først ude af hullet. Han kommer rent af sted mens Jarno Trulli og Michael Schumacher strides om andenpladsen igennem de første sving. Tyskeren holder dog på, sætter jagten ind på Renault raceren og de to ligger øjeblikkelig distance ned til forfølgerne, dominerende ledt af Jarno Trulli. Nede i feltet kommer Webber forbi sin holdkammerat Heidfeld, og det samme gør Räikkönen ved sin nye makker de la Rosa. Derudover er der ro. For Klien alt for megen ro, for han kommer slet ikke af sted pga. elektriske problemer med raceren.


Alonso er rent af sted, mens Schumacher og Trulli er hjul om hjul med hinanden – © Schlegelmilch Photography

På banen er der kamp til stregen mellem Alonso og Schumacher. De to ligger som på en snor de første 10 omgange, men på 12. omgang er duellen slut. Schumachers gearkasse mister det hydrauliske tryk og kan således ikke skifte gear, og så er der ikke meget at gøre for verdensmesteren. Han triller roligt sin F2005 tilbage i garagen og udgår udramatisk. Det giver Alonso en rolig eftermiddag, for på det tidspunkt er han allerede komfortabelt fri af Jarno Trullis Toyota.

Under første pit-stop runde bliver der rokeret lidt hist og pist, og specielt Räikkönen nyder godt af at kunne blive en enkelt omgang længere ude end de andre før han dykkede ind for mere brændstof. Det samme kan ikke siges om Heidfeld, der kort forinden måtte udgå pga. en simpel fejl i BMW motoren. Noget Dr. Mario Theissen også senere undskyldte.


Heidfeld mens han stadig var foran Räikkönen, før BMW motoren gav op – © Schlegelmilch Photography

Varmen gjorde dog også ting ved andet end det tekniske. Løbet var præget af mange, små afkørsler der alle kunne reddes. Reddes kunne Rubens Barrichellos weekend dog ikke, da hans Bridgestone dæk helt tydeligt ikke kunne holde til varmen. Han faldt stille og roligt ned gennem feltet eftersom dækkene kogte over og mistede vejgrebet. Han nåede til sidst at blive overhalet af David Coulthards Red Bull, der endte med at køre det sidste point hjem til sit hold.

Ellers var løbet givet på forhånd. Alonso styrede sikkert sin R25 hjem til anden sejr i træk for ham, og Renaults tredje i sæsonen ud af lige så mange. 13 sekunder senere kørte Trulli sin TF105 over stregen, efterfulgt af McLarens Kimi Räikkönen. Ralf Schumacher var lige udenfor podiet i den anden TF105, mens der også var point til en imponerende Pedro de la Rosa, Mark Webber, Saubers Felipe Massa og til sidst Red Bulls David Coulthard.


Alonso og Renault løb med det hele i Bahrain. Sejren var aldrig i fare – © Schlegelmilch Photography

Weekenden var også et jubilæum for Enstone-holdet. Ikke nok med at de fortsat havde gjort rent bord, var det således også den 100. sejr for en bil med en Renault motor i. De blågule viste, at de i den grad har grebet om magten i Formel 1 lige nu. På banen, i hvert fald.

Af Kent Kirkegaard Jensen
kent@f1journal.com