Den enes osv. har i hvert fald for et øjeblik fået Kiesa tilbage i folden. Da Robert Dornbos pludselig blev hevet ind i det ledige sæde hos Minardi, da Friesachers pengebeholdning slap op, var der pludselig et 3. sæde ledig hos det tidligere så sagnomspundne Jordan team. Farven er stadig gul, men resultaterne lader noget tilbage at høre. Men hvad gør det, når endelig Nicolas kan få chancen – i første omgang som fredagskører. Det var dog en hård debut for Danskeren. Det er vist ikke sådan helt slået fast om det var hovedstøtten i bilen der ikke passede, eller om han ikke lige havde den fornødne styrke i nakken til at køre F1. Under alle omstændigheder så var resultatet at Nicolas’ nakke var godt tævet igennem efterfølgende. Så det kunne jo godt være at Nicolas skal finde hovedvægtene frem igen! Der bliver dog mulighed for at træne yderligere i Ungarn, Tyrkiet, Belgien og Italien, da Kiesa og Jordan netop har skrevet kontrakt for de løb, med option for resten. Så skulle vi ikke håbe på alt muligt uheld for Kartikeyan og Monteiro. Altså ikke grimt uheld – bare sådan at de ikke kan stille op i løbene!

Følg med på www.kiesa.com


Kiesa in action! © www.xpb.cc


Mere action med Kiesa. © www.xpb.cc


Kiesa i stadionsektionen. © www.xpb.cc


Kiesa så hurtigt en Jordan kan komme af sted! ’Investate’ på siden af bilen er Kiesas sponsor. © www.xpb.cc

Ronnies sæde gymnastik

Ikke så snart at HVM teamet havde vist Ronnie vejen ud, før Dale Coyne Racing gerne ville give ham det ledige sæde der var opstået i deres nr. 19 racer. Da det så var blevet offentliggjort lancerede HVM så pludselig en gylden plan om at have danskeren i deres fold i 2006. Det blev Dale Coyne så mugne over, da de ikke synes at de vil træne andre teams kørere…

Uanset hvad, så kørte Ronnie simpelthen sit livs løb i Dale Coyne racing Lolaen på den nye bane i Edmonton, Canada. Kvalifikationen var ikke så meget at skrive hjem om, da han startede på en beskeden 16. plads af de 18 biler der var til start. Men det skulle blive meget bedre i løbet, hvor mange af de forreste lavede den ene fejl efter den anden, kørte Ronnie stabilt igennem hele løbet og endte på en flot 6. plads under to sekunder efter Mario Dominguez. Til gengæld kunne Ronnie med slet skjult fryd se at Bjørn Wirdheim faldt af banen, at ’hans’ nr. 55 racer nu kørt af Alex Sperafico blev 12’er og hans Dale Coyne kollega – endnu en Sperafico – blev 10’er.

Så Ronnie levede op til det gamle ordsprog om at handlinger betyder mere end ord og lavede en flot præstation i et i øvrigt spændende og afvekslende løb. Nu bliver det bare spændende hvilken bil han kører i San Jose…


Ronnie i Edmonton. © ronniebremer.com

Tom i verbalt opgør

Tom Kristensen har ikke held til at omsætte sine Pole Positions til sejr. I søndagens DTM-løb på Norisring måtte danskeren se alle chancer for sejr fordufte allerede på sjette omgang. Danskeren fik ellers en fornuftig start fra Pole, selv om han i første sving måtte se sig klemt ud i ydersporet af Mercedes-køreren Gary Paffett, der var startet fra anden position. Paffett fik tilmed givet plads til mærkekollegaen Jean Alesi, så Kristensen måtte bruge tre omgange på at generobre andenpladsen.

Længere nede i feltet var der også masser af action, og et sammenstød mellem mesterskabets førende person, Audi-piloten Mattias Ekström, samt de to Mercedes-kørere Mika Hakkinen og Jamie Green, skulle blive kostbar for Kristensen. En Pace Car blev sendt på banen for at neutralisere feltet, og den kom ud, nøjagtigt som Paffett og Kristensen var kørt forbi pit-indgangen, hvorimod det øvrige felt kunne benytte sig af chancen til at tage det ene af to obligatoriske pitstop.

”Herefter var løbet kørt for mit vedkommende. Jeg var nødt til at gamble og blive ude så længe som muligt, men var ikke i stand til at true Paffett. Halvvejs i løbet kom der en ny Pace Car på banen, men den kom så sent, at de andre kunne tage deres andet pitstop og stadig få dækkene til at holde hjem. Paffett valgte herpå at tage to hurtige pitstops lige efter hinanden, og da der stadig blev delt masser af buler ud foran, kom englænderen hurtigt frem igen. Hans Mercedes havde en fordel i topspeed, og den udnyttede han perfekt til at gå forbi selv en Mattias Ekström. Hans sejr kan der ikke pilles ved, og jeg kunne ikke have kopieret hans bedrift, selv om jeg havde valgt samme strategi,” siger Tom Kristensen.

I den sidste ende sluttede danskeren på syvendepladsen, og han holder stadig tredjepladsen i den samlede stilling. Til gengæld øgede både Paffett og Ekström deres forspring, og mesterskabet ser nu udelukkende ud til at blive et opgør mellem disse to i sæsonens sidste fem løb.

Kilde: Tomkristensen.com

Efterfølgende var Gary Paffett knotten over at Tom åbenbart havde blokeret ham en anelse, hvorfor Tom måtte give ham en undskyldning. Tom ville dog ikke afsløre om der var teamordrer involveret.

Kilde: Autosport-Atlas.com

Tom håber nu på bedre held ovenpå to skuffende løb på henholdsvis Oschersleben og Norisring. Nu må det snart være Toms tur til lidt held!

Følg det hele på www.tomkristensen.com


Jan Magnussen på ufrivillig ’sommerferie.’

Det er ikke blevet til så meget race for Jan i den forløbne måned. Den sidste omgang DTC var på Sturup Raceway, hvor der var masser af knubbede ord efterfølgende. John Nielsen var ude med riven igen efter Jan og blev sendt i ’skammekrogen’. Dette var John Nielsen absolut ikke enig i – for som han selv udtaler: ” I et forsøg på at få medhør, så fremtiden kan blive bedre og mere retfærdig for alle, deltog jeg ikke i finalen i Søndagens DTC løb på Sturup Raceway. Jeg kunne have taget den straf som jeg mener blev idømt mig uretfærdigt og nok have sluttet som nummer 5 i Pre-finalen hvilket ville give pole-position til Finalen. ” Så hvad det vil bringe vil snart vise sig, da DTC sæsonens afslutningsdel nærmer sig med løbsweekend den 6-7 august, der samtidig er Ring Djurslands 40 års jubilæum.


Magnussen på vej mod tredjepladsen på Sturup. © Jørn Dalgård Larsen

Tilbage til Sturup. Det lykkedes for Jan at tage en førsteplads og en tredjeplads for team Toyota den Blå Avis, hvilket var et godt boost i den rigtige retning. Men Casper Elgaard fra ’hovedfjenden’ Team Essex Invest ser dog ud til at være godt på vej mod sin næste titel.

Selve banen blev udsat for en del kritik igennem BT, der fandt faciliteterne utilstrækkelige og banen alt for Mickey Mouse-agtig til de kraftige DTC racere. Nu har jeg ikke selv set banen efter ombygning, men den var da meget god til go-kart!


Magnussen fejrer resultatet med sine fans. © Jørn Dalgård Larsen

’Overthere’ skulle Jan have debuteret ’sin’ Pontiac i Grand Am serien, men blev i ellevte time ramt af restriktioner. Løbsledelsen bag den amerikanske Grand-Am serie krævede en meget mindre restriktor på bilen, således at bilen fik færre hestekræfter end standardbilen! Som om at det ikke var nok, så ødelagde vibrationer i bilen Jans mulighed for overhoved at komme til start. Så exit Jan i USA.

Det blev heller ikke til start i LMES på Monza for Lister Storm. Det lykkedes ikke Lister teamet at få godkendt deres ombyggede Hybrid racer. Efter Spa fandt man ud af at optimere raceren til det nye reglement med en såkaldt hybrid racer for at blive mere konkurrencedygtige. Det svarer lidt til Pescarolo racerne i forhold til Audierne på Le Mans i år, hvor Pescarolo racerne var tillempet det nye reglement og var væsentligt hurtigere end Audi – men til gengæld også skrøbelige. ” Vi så på Spa, at vi havde svært ved at være konkurrencedygtige og det blev derfor besluttet at bygge bilen om efter det nye reglement, så vi ikke blev ramt af de mange restriktioner, der er kommet for de "gamle" sportsprototyper. Vi vidste det ville blive svært at nå, men Lister nåede at blive færdige, men desværre kunne ACO ikke nå at godkende bilen før i weekenden på Monza og den chance ville Lister ikke tage. Selvfølgelig er det drøn ærgerligt, men nu kommer vi i stedet til start til næste løb på Silverstone, med en bil som er mere gennemprøvet og testet" forklarer Jan Magnussen.

Da der så åbenbart ikke var andet farligt at foretage sig, blev konens bryllupsgave til Jan udløst… Det viste sig at være en flyvetur – men ikke af charter typen!


Ja den der til venstre… det er… øøhhhmm… jeg har det lige på tungen… Det er vist noget ur agtigt, men jeg tror ikke den er vigtig!. © Jørn Dalgård Larsen

Se det hele på www.janmagnussen.com

Husk – race det skal opleves live!

Med venlig hilsen
Flemming Hansen

Den gamle redacteur.

Denne leder dedikerer jeg til min søster, der døde den 25. juli efter en ulige kamp mod kræft. Vær bange – vær rigtig bange for kræft… Min søster fik 3 måneder og 10 dage fra diagnosen blev stillet…