McLaren og Kimi er kombinationen for tiden. Kunne man så bare få skidtet til at holde. Derfor får Renault nærmest frit løb mod mesterskabet. Det er lidt træls, for det ville være godt at se Alonso kæmpe om det. Som det er nu behøver han overhovedet ikke gøre andet end at følge i hælene på Kimi – så er VM hans. Et par løb i muren eller med en Renault motor i røg og damp. Ja faktisk lidt af Fisichellas uheld ville gøre godt for spændingen i VM!

Resten af feltet har nærmest opgivet ævred. For Ferrari er det mest tydeligt. Det er lidt af en ynk. Så sæsonen er så langt at resten af den vil gå med mere snak om hvem der sidder i hvilke biler næste år, frem for resultater på banen.

Det ser heldigvis også ud til, at fornuften efterhånden er ved at sejre i sagen om kvalifikationen. De tåbelige regler, der ikke bidrager til underholdningen på banerne, hvor tilskuerne nærmest ikke ser bilerne før de kører i løbet om søndagen, ser ud til at være på vej ud. En afstemning på www.formula1.com , vil give et bidrag til, hvilken form der køres efter næste år. Der er ikke ét af forslagene, der bare minder om det der er sket de sidste par år! Det kan kun blive bedre. Vi skal bare være sikre på, at der ikke sker det, at bilerne ikke kommer på banen før i absolut sidste øjeblik. Der skal ske noget hele tiden og det skal ikke kræve en matematisk doktorgrad for, at kunne se resultatet. Det er vejen frem.

Det er også dejligt at Indygate ser ud til at dø en stille død, hvor Michelin har taget ansvaret for fadæsen. Det ville kun skade F1’s anseelse, hvis der kom et større brag ud af det.

Ferrari


F2005’eren med Schumacher fik da et respektabelt, men næppe prangende resultat med hjem fra Hockenheim. © Schlegelmilch photography

Schumacher har opgivet ævred og Barrichello er nærmest gået i selvsving, med en skandaløst dårlig kvalifikation på Hockenheim. Det er tydeligt efterhånden at Ferrari stort set har opgivet at udvikle meget mere på F2005, for at hellige sig næste års V8 racer. VM ER tabt og der er ikke andet at gøre end at rulle resten af sæsonen igennem på rygmarven og tage de point der lige kan komme. En dårligere Ferrari sæson skal vi helt tilbage til Pre-Schumacher tiden for at finde. Tankevækkende.

BAR


Button er det eneste lys hos BAR i øjeblikket. Fine resultater siden ’skandalen’…! © Schlegelmilch photography

BAR er kommet lidt efter det i de sidste løb. Men det er Button der fører an. Sato ser ud som om at han er godt på vej ud af teamet. Lige nu beskæftiger de fleste sig med om Button bliver eller går til Williams. Som Williams’ fremtid ser ud lige nu uden BMW, så ville jeg nok vælge BAR, hvis jeg var Button. Lad ’Silly Season’ gå i gang!

Renault

Alonso sætter ikke mange ben galt… © Schlegelmilch photography

Hvad kan man sige? Bortset fra det lille faux-pas i Montreal, har Alonso ikke sat mange fødder forkert i R25’eren. Minsandten om ikke også Fisichella er ved at finde formen igen. Der skal gå meget galt, hvis der ikke skal stå ’1’ på Alonsos racer i 2006.

Williams


Quick Nick bag rattet på en knapt så kvik Williams. © Schlegelmilch photography

Uha uha. Hvilken pludselig nedtur. Det så ellers så rimeligt ud, med gode resultater til Heidfeld for ikke særligt mange løb siden. En aero opgradering har nærmest fået FW-27 til at køre baglæns og Webber har desperat mange problemer med at enes med de andre kørere om hvor de indbyrdes skal opholde sig. Heidfeld gør derimod et rigtigt godt job – både i kvalifikation og løb, på trods af de meget begrænsede resultater. Lige nu ser det ud til at Williams går tilbage til Cosworth i 2006 – men bekræftelse mangler. Det kan blive en glidebane for det før så stolte team a’la Jordan, hvis der ikke kommer en god gedigen motorleverandør. Jordan mistede Honda og så var løbet kørt for dem.

McLaren


Stjernen glimter ikke så skrapt på Kimis racer i øjeblikket © Schlegelmilch photography

Er det ikke lidt pinligt hr. Dennis at Deres racer med Kimi bag rattet var den eneste bil der udgik på Hockenheim? Webber udgik i princippet også, men han tullede dog lidt rundt! Ganske som sædvanligt ser det ud som om, at det er Kimi der har fået mandagsbilen, mens Montoyas bil er udstyret med mandagskøreren! Hvis det ikke var for den dumme fejl af Montoya på vej ind på opløbsstrækningen, så havde McLaren haft den forreste række for dem selv. Jeg er sikker på, at jeg kunne se et knytnæveformet hul i carbon bordpladen, hvor Ron Dennis havde siddet! Til gengæld må det siges at McLaren og Montoya virkelig fik vendt skuden i løbet, med en præstation der var Schumacher 2004 udgaven værdig. Fra 20. pladsen til 2. pladsen. Flot. Men at Kimi for tredje løb i træk plages af motor eller hydraulikproblemer er kritisk. Alt for mange point er gået op i røg, hvor Alonso bare kan se grinende til og køre over målstregen.

Sauber


Glem alt om Villeneuve – her er den næste Ferrari kører! © Schlegelmilch photography

Det fremtidige BMW team. Kan de gøre et bedre job end via Williams. Jeg har min tvivl må jeg ærligt indrømme. Vi skal nok forvente et nyt kører linup næste år. Der er næppe nogen der vil betale Villeneuve for at køre så meget som én sæson til og Massa… Mon ikke han overtager Barrichellos sæde hos Ferrari? Resultaterne i år for Sauber er ikke meget at skrive hjem om. Et bevis på at ’if it looks good’ ikke altid passer. Vi var nok flere der havde ventet at den avancerede vindtunnel kunne give bedre resultater. Men det kan jo være at det kommer?


Red Bull Racing


DC i endnu en pointgivende placering og kontrakt for næste år. Life is good! © Schlegelmilch photography

Fra at være also-rans i den ellers flotte Jaguar bemaling, så er livet helt anderledes for det revitaliserede team. Med en aftale om nye V8 motorer fra Ferrari næste år og en ny kontrakt med ’onkel DC’ ser teamet godt ud for fremtiden. Om det så bliver Klien eller Liuzzi der er den 2. kører hører vi nok snart om. Selvom Liuzzi er en festlig fyr (se Goodwood artikel), så er mine penge nok på Klien.

Toyota


Ralf Schumacher og brormand må parkere i 2. række efter løbet. Ralf er jo vant til det, men Michael…? © Schlegelmilch photography

Toyota nyder ikke de samme resultater som i starten af sæsonen og Gascoyne ser bekymret ud, hver gang han troner frem på TV. Om det så er for sin egen fremtid eller Toyotas, det må man selv afgøre. Under alle omstændigheder er der stadig point til Toyotaerne – men det er ikke af den fine slags fra podiet. Det er lidt i den ’billige’ ende, efter McLaren, Renault og Ferrari og på det seneste også BAR. Det er ikke tilfredsstillende for teamet, der som regel ligger fint til i kvalifikationen. Men hastigheden i race halter en del. Det skal der arbejdes på – men i sammenligning med tidligere Toyota sæsoner er der ikke meget at klage over – udover at sejren mangler stadigvæk.

Jordan


’Katja Kean’ virker ikke overbevisende længere… Gør plads for Kiesa! © Schlegelmilch photography

Den store nyhed på Hockenheim var Kiesas pludselige mulighed for at overtage 3. sædet hos Jordan efter Dornbos havde fået et løbssæde hos Minardi. Om det fortsætter i Ungarn –and beyond, er der lidt delte meninger om. Men en option er der da i det mindste. Der skal nok ikke meget til at Kartikeyan ryger på porten, da hans kørsel er umådeligt svingende, så mon ikke Kiesa kan få en løbschance sidst på sæsonen? Også på Hockenheim var Kartikeyan meget ude på det stykke der ikke var sort! Monteiro blændede heller ikke i en sammen kørsel med Villeneuve. Det gav dog gode TV billeder. Point og resultater af mere positiv art er dog langt væk. Meget langt…

Minardi


Robert Dornbos fra Holland erstatter Friesacher, hvis finanser stoppede. © Minardi

Minardi har efterhånden så godt fat om Jordan, at sidstnævnte team er ved at blive det nye Minardi! Det siger nok mere om Jordan end det siger om Minardi må det nok konstateres. Resultater er der ikke rigtig nogen af, selvom kørerne umiddelbart virker en smule mere kompetente end Jordans. Men sammenligningen kan være svær og der er langt op til de tredjebedste teams. Meget langt.

Resultatet fra Silverstone

1

Juan Pablo Montoya

McLaren-Mercedes

60

1:24:29.588

3

2

Fernando Alonso

Renault

60

+2.7 secs

1

3

Kimi Räikkönen

McLaren-Mercedes

60

+14.4 secs

12

4

Giancarlo Fisichella

Renault

60

+17.9 secs

6

5

Jenson Button

BAR-Honda

60

+40.2 secs

2

6

Michael Schumacher

Ferrari

60

+75.3 secs

9

7

Rubens Barrichello

Ferrari

60

+76.5 secs

5

8

Ralf Schumacher

Toyota

60

+79.2 secs

8

 

Resultatet fra Hockenheim

1

Fernando Alonso

Renault

67

1:26:28.599

3

2

Juan Pablo Montoya

McLaren-Mercedes

67

+22.5 secs

20

3

Jenson Button

BAR-Honda

67

+24.4 secs

2

4

Giancarlo Fisichella

Renault

67

+50.5 secs

4

5

Michael Schumacher

Ferrari

67

+51.6 secs

5

6

Ralf Schumacher

Toyota

67

+52.2 secs

12

7

David Coulthard

Red Bull Racing

67

+52.7 secs

11

8

Felipe Massa

Sauber-Petronas

67

+56.5 secs

13

Af Flemming Hansen