Photo: Schlegelmilch Photography

Sæsonen 2006 er så småt i gang. Ikke de afgørende løb i mesterskabet hvor der høstes point. De begynder som bekendt først at løbe af stablen i Bahrain, når vi når marts måned. Men vintertestsæsonen er i fuld sving, og allerede i skrivende stund bliver vi således konfronteret med adskillige nye navne og nye biler. Vanen tro er der flest omrokkeringer i de mindre teams, men 2006-sæsonen kommer til at give os en del flere interessante ryk fra cockpit til cockpit samt introduktioner af helt nye navne end vi har set i mange år.

Lad os tage en hurtig gennemgang - hold for hold.

RENAULT F1 TEAM
(1) Fernando Alonso - (2) Giancarlo Fisichella - (T) Heikki Kovalainen

Som mesterskabsvindende team er der lagt op til kontinuitet hos Renault F1 Team. Fernando Alonso iklæder sig rollen som forsvarende verdensmester i 2006 og skal bære det flotte et-tal på sin gul/blå Renault. For at holde fast i det bestående og sikre teamets stabilitet, fortsætter Giancarlo Fisichella ved Alonsos side i det nye år. Men det bliver ikke et uinteressant år kørermæssigt for Renault af den grund. Ikke så meget fordi der er blot en minimal chance for at se Fisichella true Alonso. Det skulle i givet fald komme som lyn fra en klar himmel.

Det interessante består ikke i hvor godt Fisichella kører, men i højere grad hvor dårligt han kører. Ude i kulissen står det nye store Briatore-håb, Heikki Kovalainen, nemlig klar som ny test- og reservekører. Franck Montagny blev vejet og fundet for let, i forhold til det strålende talent Kovalainen har udvist. Briatore har således gjort det krystalklart, at hans intension er at se Heikki i et Renault løbssæde i 2007. Og kender man lidt til Briatores hurtige beslutninger, så skal Fisichella ikke skuffe særlig meget, før Heikki står på spring iført hjelm og køredragt.

ONE TWO WATCH: Giancarlo Fisichella

MCLAREN MERCEDES
(3) Kimi Raikkonen - (4) Juan Pablo Montoya - (T) Pedro de la Rosa - (T) Alex Wurz

McLaren Mercedes har en højhellig pligt samt en masse forventningspres på deres skuldre, for at bygge en mesterskabbil i 2006. Kimi Raikkonen var på mange måder lige ved og næsten i 2005, og blev da også udråbt som årets racerkører af Autosports læsere. Men en pokal kunne det ikke blive til. Juan Pablos 2005-sæson gik op i et skuldertræk i mere end en forstand. Dog skal man ikke helt afvise Montoyas chancer i 2006, såfremt McLaren leverer en overlegen bil.

Mere interessant hos Mclaren er det nok at kigge på testkørerne. Pedro de la Rosa bliver utvivlsomt ved med at teste for teamet, men Alexander Wurz er i skrivende stund et mere usikkert bud som McLaren-testkører. Det er ingen hemmelighed at BMW er på jagt efter hans viden som testkører, og derfor har der været tale om at DTM-mesteren, Gary Paffett, erstatter østrigeren. Overordnet set er der dog ikke så mange nye forandringer at holde øje med kørermæssigt hos McLaren i 2006.

NONE TO WATCH


Photo: Schlegelmilch Photography

SCUDERIA FERRARI MARLBORO
(5) Michael Schumacher - (6) Felipe Massa - (T) Luca Badoer - (T) Marc Gene - (?) Valentino Rossi

En epoke er slut - eller er den? Ovenpå 2005-sæsonens solide øretæver, med en lettere ufortjent tredjeplads, burde man ikke tillægge Ferrari de store chancer i 2006. Men V8-motoren sammenholdt med Bridgestones forøgede chancer næste sæson, er rigeligt til at sætte dem op som storfavoritter i sig selv. Dertil kommer at Michael Schumacher bestemt ikke har virket som en knækket mand trods 2005-sæsonens strabadser. Han havde et par smuttere i løbet af sæsonen, men i langt de fleste løb, var det tydeligt at ex-mesteren har rigeligt at byde på. Det bliver kun interessant at kigge på Schumacher i 2006, såfremt det bliver ved med at gå rigtig skidt for Ferrari. Noget der kan komme til at bestemme hvor længe han bliver ved med at køre i F1.

I 2006 er han ikke sammen med Rubens Barrichello længere. Brasilianeren har søgt nye græsgange, og erstattes af landsmanden Felipe Massa. Han er helt klart værd at holde tæt øje med. Et til tider noget upoleret talent, men ingen tvivl om at han er uhyre talentfuld. Han hyres ikke ind som standard-andenviolin hos Ferrari, men er i langt højere grad et bud på en sikring af Ferraris fremtid uden Schumacher. Han vil derfor nok få bare en anelse mere opbakning fra holdet end Barrichello gjorde. Han er ligeledes kendt for sit iltre temperament på asfalten, og vil på mange måder måske være en af de mest interessante fornyelser i 2006.

Endelig er det værd at bemærke, at Ferrari nu igennem flere år har bejlet til motorcykelesset, Valentino Rossi. Han har efterhånden testet så mange gange for et respektabelt topteam, at der ikke længere hersker nogen tvivl om hensigterne. Hvis han føler at han har balast nok til det, kan han meget vel blive et godt bud på en teamkammerat til Massa i fremtiden. På sidelinien skal man derfor holde en lille smule øje med Rossi i 2006, men hovedfokus skal utvivlsomt lægges på Massa.

TWO TO WATCH: Michael Schumacher og Felipe Massa


PANASONIC TOYOTA RACING
(7) Ralf Schumacher - (8) Jarno Trulli - (T) Ricardo Zonta - (T) Olivier Panis

Hos Toyota begyndte det endelig at gå i den rigtige retning i 2005. Havde det ikke været for USA-løbet, kunne de meget vel være blevet nummer tre i mesterskabet, og fremgangen skal nu konsolideres. Det viser sig også tydeligt i kørerstaben. Man beholder Jarno Trulli og Ralf Schumacher i de to ledende kørerroller, og sikrer dermed stabiliteten.

På testfronten er der heller ingen ændringer at byde på. Ricardo Zonta blev et velkendt navn på toppen af tidstabellerne ved fredagstræningerne i 2005. Noget han ikke får lejlighed til at gentage i 2006, da teamet har placeret sig for godt til en fredagskører. Zonta beholdes sammen med den erfarne franskmand, Olivier Panis, som holdets solide testteam.

NONE TO WATCH

WILLIAMS F1 COSWORTH
(9) Mark Webber - (10) Nico Rosberg - (T) ?

Williamsteamet står overfor en større transition i 2006. Nick Heidfeld er blevet kapret af BMW, der tog sine gode motorer og gik ud af Grove-fabrikkens døre. Dermed er der kun Mark Webber tilbage fra 2005-sæsonen. En australier som der lå et stort forventningspres hos. Et pres som han ikke kunne leve op til. I 2006 står han lidt friere, da han er blevet dømt ude i kulden af det meste af pressen. Noget han i virkeligheden kan vende til sin fordel - specielt mod en helt ny debutant på holdet.

Det mest interessante hos Williams-teamet næste år, bliver dog derimod Nico Rosberg. Søn af den gamle Williams-verdensmester, Keke Rosberg. Nico er utvivlsomt en racerkører sprængfuld af talent, hvilket han har bevist i lavere serier. Men det har ikke været uvanligt at se selv store F3000, F3 og Champcar-stjerner falme på Formel 1-himlen. Så Nico bliver manden vi skal holde øje med hos Williams i 2006.

ONE TO WATCH: Nico Rosberg


Photo: Schlegelmilch Photography

HONDA RACING F1 TEAM
(11) Rubens Barrichello - (12) Jenson Button - (T) Anthony Davidson

Et team der bliver rigtig interesant de næste år, blive det nye fabriksteam - Honda Racing. Efter en længere overgangsperiode er teamet nu kommet på 100% ægte japanske hænder. Og Honda skal man ikke kimse af i Formel 1. Det har historien tydeligt bevist. Men en ting er ejerforholdet - på kørerfronten bliver det også rigtig spændende at følge Honda i 2006.

Takuma Sato er ude og Rubens Barichello er inde. Dermed har Honda sikret sig en god solid kørerstab, der oser langt væk af erfaring, uden at der er tale om folk i pensionsalderen. På mange måder tyder det på at Rubens Barrichello og Jenson Button nok vil svinge bedre sammen, emd de begge har gjort med deres tidligee teamkammerater. Men på banerne vil de begge vinde - over hinanden. Så selv om der kun er tale om en ny kører hos Honda, vil det være dem begge man skal holde lige dele øje med i 2006.

Anthony Davidson fortsætter efter alt at dømme som fast testindslag for holdet. De får deres fredagsplads tilbage, og vi får således nok masser af rig lejlighed til at nyde Davidsons kørsel på alle banerne i 2006 selvom det kun bliver om fredagene.

TWO TO WATCH: Rubens Barrichello og Jenson Button

RED BULL RACING FERRARI
(14) David Coulthard - (15) Christian Klien - (T) Robert Doornbos

Red Bull Racing har været et særdeles positivt indslag i 2005, og skal nu omsætte det til yderligere fremgang i 2006. De konsoliderer sig således også på kørerfronten med David Coulthard og Christian Klien i hovedrollerne. De har klogt valgt at hyre Robert Doornbos som testkører, da det har kunnet bruge det nyindkøbte Torro Rosso-team til at udvikle andre kørere i løbsssammenhæng.

Konsolideringen i kørerstaben efterlader dog ikke så meget at holde øje med.

NONE TO WATCH


Photo: Schlegelmilch Photography

BMW SAUBER PETRONAS F1
(16) Nick Heidfeld - (17) Jacques Villeneuve - (T) ?

BMW er blevet skilt fra Williams og gift med Sauber. Financielt bliver de ejere af Sauber-teamet, men på den allervigtigste konto drejer det sig i høj grad om hvilken fabrik og hvilke folk, der skal bygge raceren. Her er det man for alvor kan tale om skilsmisse og et nyt ægteskab. BMW tog det ene "barn" med ud af skilsmissen fra Williams. Nick Heidfeld, der for alvor begyndte at skinne sidste år. Han bliver derfor interessant at følge i 2006.

I det nye ægteskab med Sauber, har de dog arvet skarnsungen, Jacques Villenueve. En mand der er kendt for at sige sin mening, og som ikke altid spiller med på de toner som teamet lægger op til. Villeneuve kan være rigtig hurtig når alting går hans vej. Men han skal være uhyre heldig, hvis han skal bemærke sig positivt overfor Heidfeld i 2006, hvor der ligger et kæmpe pres på hans skuldre. Han er kommet med i BMWs 2006-trup på nåde, fromme og en solid kontraktkomposition. Hvis ikke han leverer varen og lidt til, bliver det nok med garanti hans sidste år i Formel 1. Så både Heidfeld og Villeneuve er værd at holde øje med i 2006.

TWO TO WATCH: Nick Heidfeld og Jacques Villeneuve

MF1 TOYOTA
(18) Tiago Monteiro - (19) Christijan Albers - (T) Nicky Pastorelli

Midland F1 har gennem 2005-sæsonen været lidt af en rodebutik. Det er svært andet i den ende af feltet, men teamet har brugt for meget energi på at bevise at der var styr på tingene, når der reelt set var alt andet end styr på tingene. I skrivende stund har teamet således officielt bekræftet to kørere. Christijan Albers og Nicky Pastorelli. Dette tegner dog langtfra det fulde billede af situationen hos Midland i 2006.

Ifølge både Tiago Monteiro og FIAs tilmeldingsliste, fortsætter portugiseren dog hos det tidligere Jordan-team. Han er ikke et sekund i tvivl - men teamet nægter dog stadig at annoncere det endeligt. Samtidig tyder alt på, at Nicky Pastorelli slet ikke har styr på finanserne, og dermed ikke er aldeles på plads som teamets testkører. Var der rod i 2005 er det åbenbart en kurs man vælger at fortsætte med i 2006. Og som det ser ud nu, er der ingen grund til at holde specielt øje med nogle af kørerne i sådan et team.

NONE TO WATCH


Photo: Schlegelmilch Photography

SCUDERIA TORRO ROSSO COSWORTH
(20) Vitantonio Liuzzi - (21) Scott Speed - (T) Neel Jani

Minardi er en saga blot. Tilbage står nu det, der roligt kan kaldes for Red Bulls andenhold. Et team, der skal anvendes til at afprøve eventuelle stortalenter, inden de får en fast plads på førsteholdet. Det er i hvert fald den officielle udmelding fra Red Bull-koncernen, efter deres Minardi-opkøb og omdøbning til det noget svært udtalelige navn: Scuderia Torro Rosso. Den knap så udtalte årsag, er nok ikke til at tage fejl af, når man ser bilerne i det nye team. De er stort set identiske med førsteholdets biler, og dermed er Red Bull logoet massivt repræsenteret på intet mindre en fire biler i F1. Hvem sagde synergi-effekt.

Men holdets funktion som legeplads for eventuelle topstjerner gør også, at det er en del mere interessant at følge dette holds kørerstab end deres første hold. I 2006 besættes de to faste pladser af Vitantonio Liuzzi og Scott Speed. Begge er stadig stærkt upolerede, og det bliver meget spændende at følge hvad de udvikler sig til, når de har fået et års afslibning. Er de guld, sølv eller plat? Spørgsmålet bliver meget spændende at få afklaret, ikke mindst i kraft af den massive effekt det kan få på det forsømte amerikanske marked, såfremt Scott Speed udvikler sig til noget rigtig holdbart.

TWO TO WATCH: Vitantonio Liuzzi og Scott Speed

SUPER AGURI F1 HONDA
(22) ? - (23) ? - (T) ?

Spørgsmålstegn, spørgsmålstegn og spørgsmålstegn. Da de sidste bogstaver skrives ind i denne kørergennemgang, er det stadig mere end meget uklart, om Aguri Suzukis F1-initiativ rent faktisk havner i Formel 1. De skulle have betalt et depositum til FIA, der ikke nåede frem i tide, og hele projektet hænger i en meget tynd 2006-tråd. Ærgerligt for et hold, der har fået tilsagn om både bistand og motorer fra Honda-koncernen.

Skulle det hele dog mirakuløst blive til noget i ellevte time, så er der kun et navn som går igen. BAR-Hondas syndebuk fra 2005-sæsonen, Takuma Sato, ser ud til at være en helt oplagt kandidat til et af de to Super Aguri-sæder. Resten er det slet ikke værd at bruge tid på at gætte på her og nu. Teamet skal lige have tre vigtige faktorer til at spille sammen. En Honda-V8, med et Arrows 2002-chassis, og altsammen passes ned i en FIA-godkendelse, der er betinget af samtlige andre holds tilsagn. Det ser ikke lyst ud for Aguri Suzuki og hans chancer for at stille op i 2006.