I løbet af eftersommeren havde det længe ulmet. Det sidste løb i DTC i 2005 ville blive det endelige opgør mellem Jan Magnussen og Casper Elgaard i kampen om mesterskabet. Efter nogle vanvittigt spændende løb var det lykkedes Jan Magnussen, at hente et pænt pointunderskud til et forspring på to point inden det sidste løb. Dette var sket i en blanding af held, blændende kørsel og sort uheld for Elgaard.

40års jubilæumsløbet på Ring Djursland havde været dyr for Casper – et sæt ’briller’ (to runde nuller) havde nærmest sat mesterskabet helt lige. Da Jan havde været ude for fuldstændigt det samme i sæsonens andet løb på Padborg Park virkede det trods alt rimeligt! Nu var kampen helt åben og i et utroligt medrivende løb på Padborg Park i øsende regnvejr blev resultatet det at Jan altså nu førte med to point inden det sidste og afgørende løb på Jyllands Ringen. Finalen alle ønskede kunne endelig ske… eller kunne den?

Der var bare det lille aber dabei, at Jan var kontraktligt forpligtet til at køre Petit Le Mans på Road Atlanta mange tusinde kilometer væk i samme weekend. Det der før så ud som et drømmescenarie blev pludseligt til et scenarie, hvor Casper Elgaard kunne køre over stregen som mester uden at røre en finger.

Det var en situation teamet havde håbet på havde løst sig selv. Siden sæsonstarten vidste man, at den weekend var noget skidt. Men hvis Jan enten havde vundet mesterskabet inden eller var så langt bagud at det hele kunne være lige meget – ja så var løsningen lige til højrebenet. Jan måtte desværre blive i Atlanta.

Nu var situationen bare den ’værst tænkelige’ om man vil. Jan kunne vinde mesterskabet… hvis han altså kunne være tilstede! Problemet var til at tage og føle på. Petit Le Mans ville have målgang kl. tre om natten dansk tid – natten til søndag.

Men når man har sagt A må man også sige B, så Karsten Ree og venner dykkede dybt i lommerne for at skaffe privat jetfly fra USA til Tirstrup for at Jan kunne være med i løbet. Der var nok håbet på en eller anden form for velvilje fra arrangørernes side, så Jan kunne være med i en form for kvalifikation, så han ikke skulle starte bagest. Men det blev ikke muligt.

Den storslåede plan der i bund og grund var med til at trække usædvanligt mange tilskuere til årets sidste løb, skulle ikke belønnes med lidt elastik til Jan, så det kunne blive en ligeværdig kamp. Det kunne jo nok ikke været ordnet uden en 'tsunami' af protester. I fairhedens lys skal det da siges, at Casper Elgaard mindst af alt bare ville have trofæet overrakt hvis Jan ikke dukkede op til finalen, da han højlydt gjorde opmærksom på at han helst så at Jan deltog i finalen – om han så selv skulle spæde til billetten. Meget sportsligt.

Det endte med en privatflys løsning for Jans vedkommende, de skulle flyve til Tirstrup, hvor man så derfra fløj det lille stykke til Jyllandsringen i Karsten Ree’s helikopter. Selve turen blev genstand for megen mediebevågenhed, da TV2 var med på turen fra Road Atlanta til Jyllandsringen i noget der nok er en rekord der vil stå meget længe. Pudsigt nok mente Jan Magnussen, at det ville blive meget nemt at vænne sig til denne rejseform til erstatning for en tur på 45. række på monkeyclass.

Helikopteren kom flyvende til publikums jubel – eller i det mindste noget af den! Der var dog dømt ’no fly zone’ over Jyllandsringen lige præcis den dag, således at Den Blå Avis helikopteren ikke kunne lande på banens ellers rigelige græsareal… Men var nødsaget til at lande på en tilstødende mark. OK – Jens Edman var i gang med sin hurtige omgang i superpole da helikopteren ankom, men det kunne have været storslået med en sådan entré på banen!


Jan Magnussen ankommer til banen – eller rettere uden for den… © Flemming Hansen


Den toneangivende tribune på Jyllandsringen… © Flemming Hansen


Forlygterne med iøjnefaldende meddelelse til den tunge del af feltet. © Flemming Hansen


Bagruden på Magnussens racer havde fået en ny streamer. © Flemming Hansen


Magnussen fans med et diskret velformuleret dybsindigt udtryk... © Flemming Hansen

Første heat – prefinale.

Med superpole afgjort til fordel for en velkørende Henrik Lundgaard, foran Jens Edman, der for alvor havde fået gang i Peugeot’en sidst på sæsonen og den sædvanligvis skidt startende Michel Nykjær foran Casper Elgaard, var der lagt i posen til en spændende start.

Resultat af superpole

1 Henrik Lundgaard Toyota Corolla T-Sport 1:11,168
2 Jens Edman Peugeot 307 1:11,502
3 Michel Nykjær Seat Toledo 1:11,514
4 Casper Elgaard BMW 320i E 46 1:11,632
5 Kurt Thiim Peugeot 407 1:11,871
6 John Nielsen BMW 320 i E46 1:11,945
Kilde: dtc-net.dk


Lundgaard gjorde sit bedste, men kunne ikke forhindre at Casper Elgaard kom forbi og endte med at vinde prefinalen. Med Jan startende fra en 27. plads var det derfor ikke nok, at få overhalet intet mindre end 18 konkurrenter! Det blev til en 8. plads, hvilket rakte langt – men ikke nok. Det var flot, men det rakte ikke langt nu da Casper havde kørt flot og sikkert mod sejren.

Resultatet af prefinalen:

1 Casper Elgaard BMW 320i E 46
2 Henrik Lundgaard Toyota Corolla T-Sport
3 Jens Edman Peugeot 307
Kilde: dtc-net.dk


Første heat, hvor Lundgaard gør sit bedste for at holde Elgaard bag sig – dog forgæves © Flemming Hansen


I mellemtiden maser Jan sig op igennem feltet. © Flemming Hansen


1. heat havde været hård ved Carlsens Peugeot 307CC. © Flemming Hansen


Finale!

Som det er kotyme i DTC vendes startrækkefølgen for de 5 første i mål, således at nummer 5 starter på pole. Skulle Jan have spillet en rolle havde 5. pladsen i prefinalen været alfa og omega – men sådan blev det jo altså ikke.

Gridposition ved starten på finalen.

1 John Nielsen BMW 320 i E46
2 Michel Nykjær Seat Toledo
3 Jens Edman Peugeot 307
4 Henrik Lundgaard Toyota Corolla T-Sport
5 Casper Elgaard BMW 320i E 46
Kilde: dtc-net.dk


Starten på 2. heat. Michel Nykjær havde en betænkelig kurs mod undertegnede. Jan kan skimtes til venstre for de to BMW’er. © Flemming Hansen


Close but no cigar. Elgaard foran Jan I 2. heat. © Flemming Hansen


Lad os nu ikke glemme Jens Edman der gjorde det godt i mesterskabskampen. © Flemming Hansen


Elgaard kører over stregen som mester. © Flemming Hansen


John Nielsen udnytter sin pole-position i finalen til det yderste. Det er direkte frem mod målstregen det handler om for John. Michel Nykjær må se sig slået af både Jens Edman og Casper Elgaard og tage til takke med den triste 4. plads. Jan er på et tidspunkt tæt på Casper men når ikke at kunne skabe en forskel i finalen og må nøjes med 5. pladsen i en finale, der desværre ikke rigtigt bringer den spænding med sig som man kunne have ønsket. Men det lykkedes trods alt for Jan Magnussen at holde fast i 2. pladsen i mesterskabet, selvom Jens Edman gør sit bedste.

Så resultatet af finalen giver endeligt mesterskabet for andet år i træk til Casper Elgaard, med Jan Magnussen, Jens Edman, Henrik Lundgaard og John Nielsen på de næste pladser.


Resultatet af årets sidste finale i DTC:

1 John Nielsen BMW 320 i E46
2 Jens Edman Peugeot 307
3 Casper Elgaard BMW 320i E 46
4 Michel Nykjær Seat Toledo
5 Jan Magnussen Toyota Corolla T-sport
6 Henrik Lundgaard Toyota Corolla T-Sport
Kilde: dtc-net.dk


Det er svært at kysse med hjelm på! © Flemming Hansen


Det pletter heldigvis ikke. Elgaard og Nielsen sammen med Edman på sejrsskamlen. © Flemming Hansen


Top 3 i DTC + John Nielsen (femmer) i TV2’s studie efter løbet © Flemming Hansen


Parting shot. © Flemming Hansen


Fremtiden - i 2006 i det mindste

Medmindre et eller andet går helt galt vil det blive en BMW der vinder DTC i næste sæson. Team den Blå Avis har solgt Toyotaerne, da der ikke kunne videreudvikles på dem. Erstatningen blev hurtigt fundet i form af et par splinternye ’Bimmere’ fra Tyskland af nyeste karat: E90. Også Essex Invest har valgt at køre videre med et par splinternye BMW’er magen til Den Blå Avis teamets, mens to yderligere af ældre udgave (E46) er købt ind til Jens Møller og Philip Andersen. Teamets gamle biler er solgt – bla. til Jesper Sylvest, og Michael Klostermann der således også skal køre BMW i 2006. Sidstnævnte endda i et nydannet team sammen med Kurt Thiim

Peugeot teamet satser igen – fornuftigt – på Jens Edman, der skal styre den nye 407 model som fik debut i sæsonfinalen med Kurt Thiim bag rattet. Den anden Peugeot i teamet bliver ført måske noget overraskende af Ronnie Bremer. Han vil ikke være i stand til at køre alle DTC løb på grund af sine forpligtelser (forhåbentlig!) i Champcar. Bilen vil i de løb blive overtaget af forskellige nye håb blandt kørerne fra andre klasser. Til gengæld blev der så ikke plads til Martin Jensen, der må kigge sig om efter en ny arbejdsgiver. Selv B.S. Christiansens input kunne ikke holde Martin Jensen på asfalten, der flere gange i løbet af året måtte hentes ud af gruset.

Så som det ser ud nu vil ca. halvdelen af feltet køre BMW i diverse afskygninger og der må det jo nok konstateres, at vil man være med i den skarpe ende, så hedder det nyeste materiel som udgangspunkt. Dem der har det, er Team Essex Invest (Elgaard/Nielsen) og Team den Blå Avis/ Fleggaard racing (Magnussen/Lundgaard). Peugeot har én kandidat til titlen (Jens Edman) som bedste bud. Resten af feltet kan nok præstere et enkeltstående resultat – men nok ikke noget der kan holde en hel sæson. Så mon ikke 2006 ser en gentagelse af 2005 som et opgør mellem Magnussen og Elgaard? Det skal blive rigtigt spændende at se dem i ens materiel!

Sæsonen starter sidst i april 2006!