Der var engang hvor race var ædelt, penge ikke betød alverden og hvor det at gennemføre et racerløb var en sejr nok i sig selv. Det er selvfølgelig 1960’erne og 1970’erne vi snakker om. Dengang hvor kørerne havde bakkenbarter og olien flød i gaderne. Dengang hvor bilerne var moderne, men nu klassiske. Nu er der sendt et spil på gaden, hvor vi får lov til at genoplive de gode gamle dage.

Det er dog ikke en ny udgave af det legendariske Grand Prix Legends fra Papyrus, men det nye GT Legends, der er blevet sendt på gaden af folkene bag sidste års racersucces FIA GTR spil. Simbin har arbejdet ihærdigt sammen med 10tacle studios på at genskabe bilerne fra den klassiske tid, og til det har de fået hjælp fra FIA, der har genoplivet klassisk sportsvognsrace. Det kan man læse nærmere om på www.fia-historic-racing.com, hvor man kan læse mere om, hvordan de nuværende klassiske løb bliver afviklet.

Simbin stod i foråret for den største overraskelse indenfor racerspil på pc’en med GTR, hvor man kørte rundt på 10 officielle baner i nogle af de mest potente gaderacere, som har prydet de europæiske racerbaner. I GTR var det nemt at komme i gang. Vælg sværhedsgrad, vælg løbsklasse, vælg bil og vælg bane og så var det ellers ud på banerne og give den gas.

Indstillingsmuligheder var der mange af, og det krævede en god maskine for at få spillet til at køre jævnt flydende og en rigtig god maskine for at få det optimale ud af spillet. Selvfølgelig var der multiplayer muligheder og online racerløb og jeg har selv lagt en del timer i spillet.


Billede er © GT-legends.com

GT Legends – En dårlig start på spillet

Derfor var det med glæde, at jeg installerede GT Legends på min pc kun for at se computeren gå ned igen og igen.

Lettere irriteret over, at computeren gik ned igen og igen søgte jeg inde på GT Legends hjemmeside, hvor jeg gennem deres support erfarede, at der var en bug på spillets kopisikring, der fik computeren til at fryse.

Da det blev rettet fik jeg endelig adgang til GT Legends, og jeg blev glædeligt overrasket over detaljegraden i spillet. Desværre kræver det at køre spillet en rigtig stor computer. Minimumskravet får man ikke meget ud af, så det kan klart anbefales at stræbe efter den anbefalede konfiguration. Det vil sige minimum 2 GHz pc med 1 Gb ram og et grafikkort med mindst 256 Mb ram. Så stor er min computer dog ikke, så jeg har ikke oplevet spillet fra dets bedste side.

Men jeg glæder mig allerede til næste gang jeg skal opgradere min computer, så jeg kan opleve spillet i dets fulde opløsning.


Billede er © GT-legends.com

Forskellen på FIA GTR og GT Legends

I FIA GTR spillet kunne man springe direkte ud i det sjove. I GT Legends starter man en karriere, hvor man starter med at have to biler til rådighed. En hidsig lille Mini Cooper og en Lotus Cortina magen til den Hans Kongelige Højhed Prins Joachim kører race i i Danmark.

Så går man ellers i gang med at deltage i en masse turneringer for at tjene penge til at købe nye biler for. Jo flere penge jo bedre biler kan man købe og jo flere baner får man adgang til. Der findes over 90 biler i spillet, hvor af nogle er de samme i forskellige bemalinger, men der er alligevel så mange, at man skal bruge lang tid for at komme dem alle sammen igennem.

Der findes 25 baner i spillet. Desværre er en del af banerne forskellige lay-outs af eksisterende baner, men man får lov at køre på nogle lay-outs som man aldrig har kørt på før. For eksempel er der forskellige lay-outs af Imola, Monza, Donington Park, Anderstorp og Mondello Park at køre på.


Billede er © GT-legends.com

Billisten er også lang. Hurtigt listet op er der…

Ford Mustang
Shelby GT350
Ford Falcon
Alfa GTA
Lotus Cortina
Austin-Healey 3000
Jaguar MKII
Ford Capri
Ford Escort
Chevy Corvette
BMW CSL
TVR Griffith 400
Ferrari 275 GTB/C
Jaguar E-Type
Lotus Elan
Lotus Elite
Mercedes 300 SL
Shelby Cobra
Porsche 914/6
Porsche 906
DeTomase Pantera
Ford GT40
Porsche 911RSR
Abarth 1000TC
Renault Alpine
Austin Mini-Cooper

…At køre i spillet. Man skal dog vinde en del løb for at få råd til de sjoveste biler og få adgang til alle banerne.


Billede er © GT-legends.com

Grafikken er god, hvad med lyden?

Et godt spil kræver en fornuftig grafik, et fængende gameplay og en god lyd. Grafikken har vi været inde på. Den kræver en ordentlig computer for ordentligt at komme til sin ret. Gameplayet er godt og man kæmper med at holde sin bil på banen. Fortidens fartmonstre havde ikke den samme aerodynamik som nutidens Le Mans racere, bremserne er bestemt ikke lige så gode og dækkene suger sig ikke til asfalten ligesom de slicks, der bliver brugt i mange motorsportsklasser stadigvæk.

Lyden derimod er der ikke ændret så meget ved. Potente racermotorer lyder altid godt, og man bør skrue op for subwooferen, når man spiller spillet, så man kan nyde lyden fra de brunstige motorer.

Hvad synes jeg så om spillet?

Jeg er meget glad for spillet. Spillet dækker tre løbsklasser og der er forskellige biler i hver klasse. Jeg nyder stadig udfordringen i de nedre klasser for jo større og hurtigere bil man kører i jo sværere bliver den at styre.


Billede er © GT-legends.com

Skulle man kritisere spillet for noget, så er det at spillet er bygget over den genetablerede klassiske sportsvognsserie som FIA har genindført over de sidste par år frem for den helt ægte vare, så banerne var autentiske med fortidens baner. Det overlever man dog hurtigt for det er sjovt at køre rundt i de gamle biler og kæmpe med og mod de gamle biler, der ikke er lige så manøvredygtige som nutidens GT racere.

Bliver spillet for svært, så kan man jo altid spille lidt multiplayer på nettet, og her finder man både hajerne og nybegynderne, så man kan stort set altid finde nogen, der er på det samme niveau som en selv.

Troldspejlet anmeldte GT Legends for et par uger siden. I Troldspejlet er computerne store, og grafikken i spillet var formidabel. Jeg glæder mig selv til at få lov at nyde spillet på en ordentlig computer.


Billede er © GT-legends.com

På spillets egen hjemmeside www.gt-legends.com kan man finde trailere, screenshots og videoer af spillet.

Var man glad for GTR spillet, så er GT Legends en investering man bør foretage. Var GTR for svært, så skal man holde sig væk fra GT Legends for det er endnu sværere. Sværhedsgraden minder meget om det gamle Grand Prix Legends, hvor det tager lang tid at lære styringen i spillet at kende, men hvor fornøjelsen bagefter er så meget større.

Trænger man til lidt udfordring i de mørke efterårsaftener, så er GT Legends et rigtigt godt spil. I Danmark er det Atari, der distribuerer spillet til de danske butikker, og spillet bør kunne findes i en velassorteret spilforretning. Tak til Atari Danmark for at stille anmeldereksemplar til rådighed.

Glædelig race og god baghjul

Alle billeder i denne anmeldelse er fra www.gtlegends.com