© McLaren.com

Dårligt var 2005 sæsonen gået på hæld, før den første bombe blev sendt afsted fra McLaren lejren. Fernando Alonso har skrevet kontrakt med McLaren fra 2007... Den regerende verdensmester flygter fra Renault - ikke så meget for pengenes skyld men derimod for fremtidens skyld. Renaults manglende udmeldinger om fremtiden og de vedholdende rygter om at de vil stoppe... snart, havde gjort sit til Alonsos smarte træk.

Men også på sponsorsiden kom der nyt på banen. Intet mindre end en 10 års kontrakt har Ron indgået med Vodafone - som titelsponsor - og igen fra 2007. Hvem er det lige der har Vodafone idag? Jo de røde pruheste fra Maranello. Men i det team har Marlboro titelsponsor rettighederne, så der kunne Vodafone 'kun' få en sekundær rolle. Men med West ude af billedet hos McLaren kunne det ikke passe bedre for Rons team.

Det er som om, at den kommende sæson bare er et irriterende mellemspil, der skal overstås. Mange af kortene for 2007 er lagt på bordet. Der mangler bare ét kort - hvem skal sidde i den anden McLaren i 2007? Skal det være Kimi eller Juan? Det vil øjensynligt blive afsløret inden halvdelen af sæsonen er kørt. Rygterne siger Ferrari for Kimi. Men skulle Kimi være interesseret i en Ferrari kontrakt, hvis de har en lignende sæson som i 2005? Næppe. I så fald bliver Juan nødt til at finde sig et andet højtbetalt sæde... Det kunne være Ferrari. Det afhænger så om Michael Schumacher agter at lægge styrthjelmen på hylden efter denne sæson. Det er trods alt hans 16. sæson i formel 1.

Det skal blive interessant at følge det spil.


Den nye bling-bling racer


Bare det nu ikke kører skævt for Juan... © McLaren.com

Det kunne West Coast Customs eller drengene fra 'Pimp my Ride' ikke gøre bedre! Det er jo nærmest soleklart at McLaren ikke kunne fortsætte med de aluminium, sort og hvidfarvede racere. De måtte distancere sig fra West - men måtte på den anden side stadig gerne være 'sølvpile'. Hvad er så mere indlysende end at man forkromer skidtet? Finishen er imponerende i al sin lysende pragt. Om ikke andet kan man da sig at McLaren i hvertfald på et punkt har en blændende sæson foran sig! Måske kan finishen bruges til at blænde konkurrenterne ud i fejl.

I sand McLaren ånd er denne finish naturligvis 40% dyrere at lave end den tidligere bemaling. Det er heller ikke muligt at pletmale - men det er jo alligevel akademisk, da McLaren i de sidste mange år alligevel maler bilerne om efter hvert løb. Man ser aldrig en McLaren i andet end pletfri og perfekt stand.


Kimi in action © McLaren.com

Det burde jo efterhånden være umuligt at få sidste års model til at se middelalderlig ud - men det må siges at være lykkedes for McLaren atter engang. MP4/20 var designet af Adrian Neweys team af folk og det er den nye 21'er også. Atter engang flyttes grænserne for, hvor kompakt en racer kan pakkes omkring de indre dele. Der har Renault og McLaren helt klart føringen. Der er stort set ikke én ret linie at finde på MP4/21, og de linier der er, buer i alle retninger og smyger sig til formerne af den flunkende nye Mercedes V-8 motor på beskedne 2,4 liter. På grund af de nye regler omkring motorer er også den ny McLaren synligt slankere omkring bagakslen. Den kortere motor og den deraf følgende mindre tank har gjort at disse dele er rykket længere frem, således at man har kunnet forlænge gearkassen og dermed have så meget af vægten så langt tilbage for øget traction.

En V8 skal ikke have så meget køling som en V10 og det har så ændret størrelsen af de tre luft og køleåbninger der præger raceren når man kigger på den forfra. De er mindre, hvilket dermed øger muligheden for at tune aerodynamikken omkring disse åbninger.

'Kohorn', diverse flip-ups, må spoilere samt 'skorstene' er forfinede udgaver af det vi har set på tidligere års McLaren racere. Ikke mange revolutioner her - endnu - men forvent at størrelser og udformninger vil ændre sig fra løb til løb,

Onde tunger vil sikkert påstå at Kimi får udbetalt sin løn i produkter fra en ny sponsor... © McLaren.comForvent Juan øverst på sejrsskamlen flere gange i 2006 © McLaren.com

 

Selv motoren er forkromet! © McLaren.com
3 fjerdedels syn på MP4/21 © McLaren.com

MP4/21 i profil © McLaren.com
Kimi i fart - og uden røg © McLaren.com

Forventninger til 2006

Det kan kun være læssevis af sejre og et VM til en af kørerne - allerbedst en 1-2 for kørerne med en konstruktørtitel oven i hatten! Er det realistisk? Som vi så i 2005 så kan alt ske og nøglen til succes er mere hammerfast stabilitet i alle komponenter - ikke mindst i den lille nye V8 Mercer. Forholdet mellem Mercedes og McLaren har på tidspunkter i 2005 været særdeles anstrengt, hvor de lidt for mange rygende motorer i bilerne ikke ligefrem gød olie på de oprørte vande.

Der skal andre boller på suppen og de første meldinger fra McLaren lejren tyder ikke på at den nye V8'er er helt kampklar. Sand og ekstrem varme i Bahrain gør det første løb til en voldsom udfordring for alle - så forberedelse, forberedelse og atter forberedelse er nøgelordet forud for det første løb. McLaren plejer at være rimeligt gode til det. Gode nok?

Kimi og Juan - Nordisk cool mod Latinsk temperament - kan slå gnister i 2006, hvor begge kørere kæmper om at blive den bedste mand, hvor en kontrakt lurer i horisonten. Det skal blive spændende at følge McLaren teamet i 'kamp'.Den ser da godt ud - ikke?© McLaren.com