©MediaRenault

Regerende verdensmestre for både kørere og konstruktører. Meget kan man sige om Flavio - men han kan da åbenbart samle en slagkraftig pakke, på trods af hans beskedne baggrund som tshirt sælger for Benetton. Nu er det jo ikke Flavios første mesterskabspakke. For præcis 10 år siden var farven på bilen stort set den samme - motorkonstruktør var også den samme - men køreren hed Michael Schumacher. Så er spørgsmålet bare om vi i Fernando Alonso har den naturlige arvtager til netop St. Michael the Great? Yes we do! Lige siden vi så Alonso for første gang i Minardi, har knægten vist en klasse, som kun de færreste besidder.

Godt nok vandt Giancarlo Fisichella det første løb i Melbourne i 2005, men resten af hans sæson var da lige til glemmebogen. Fernando så sig ikke tilbage og i takt med at konkurrenterne forsvandt i en sky af brændte motorer og dårlige resultater, var det Fernando der som bekendt tog sit første VM

Men kan Renault fortsætte momentum? Det er jo nok ikke blevet modtaget særligt populært at Fernando går til McLaren i 2007, men det er jo set før.


Imponerende finish. Karosseriet ser nærmest ud til at være hældt ned over bilen ©MediaRenault

R26

At se forskellen på sidste års model og dette års ditto er forbeholdt de sande eksperter! Bilen kaldes en 'aggresiv evolution' af sidste års model og da den viste sig mere en anvendelig, vil det jo ikke være naturligt med de helt store revolutionære ændringer.

Dobbeltdækker frontspoileren kendes fra R25, men fremstår nu i en videre udviklet version. Det vil givetvis være en detalje, der vil kunne ses på mange af de konkurrerende teams i 2006. Til forskel fra flere andre anvendes en mere konventionel front ophængning uden 'nul køl'. De nederste stræberarme samles på midten i en V-formet holder, ganske som i 2005.

Kølerindtag på bilens sider har fået endnu mere underskæring så 'hullet' minder om et omvendt L. Aerodynamikken omkring midten og bagenden skal være så perfekt som overhovedet muligt og der har Renault stadig en bedre 'pakke' end mange af de andre teams. På trods af at motoren ikke var en af de stærkeste i 2005, så kompenserede aerodynamikken rigeligt for dette.

Motoren er som for alle andre - bortset fra Toro Rosso- en helt ny V8'er RS26. I modsætning til flere andre teams har Renault ikke valgt at køre med motoren i en overgangsmodel, men har fokuseret på at få to biler klar så hurtigt som muligt, da man vurderer at den model giver det bedste resultat.Udsynet for konkurrenterne i 2006?©MediaRenault

Forventninger i 2006

To VM'er - et for kørere og et for konstruktører kan jo være svært at overgå, og det vil ikke være første gang, hvis det ikke lykkes at generobre disse. Men mange mesterskaber ses ofte i stimer. Det er sjældent at et mærke vinder et år og ikke vinder næste, så jeg tror faktisk på at Fernando kan udnytte 2005 sejrsrusen og overvinde de lidt motorsvage McLaren'er. Men hvad med ham Schumacher? Kan Fernando besejre ham i en 'straight fight', hvis Ferrari finder formen i 2006. Jeg tror det. Alonso har ungdommens mod, mens Schumi kører en af sine sidste sæsoner inden han går på 'efterløn'.

Så jo - jeg tror på Renault i 2006! Go for it.

©MediaRenault