Tom K does Goodwood

Tekst og billeder af Flemming HansenEfter en periode på 5 år lykkedes det endelig at få enderne til at mødes så Tom K. igen kunne møde op på Festival of Speed.

Første gang for Tom på Festival of Speed var i 2001, hvor han naturligvis kørte den tids vinder - nemlig Audi R8. Dengang kunne han gå i - næsten - ubemærkethed rundt på Festivallen uden at blive 'overfaldet' af fans og autografjægere. Det var i den grad meget vanskeligere i 2006. Dels er festivallen blevet meget større, med mange flere tilskuere - og dels har Tom nu naturligvis overhalet alt og alle som den mest succesrige Le Mans vinder nogensinde. Dette er ikke gået hen over hovedet på motorsportsfans rundt omkring kan det siges!

Hver gang Tom viste sig var det med en hale af fans efter sig, så det var lidt vanskeligt at overholde de tider der nu engang er med til at holde arrangementet sammen. Men det gik da!


Næhhh du - JEG vandt de 7 hårde Le Mans race! Derek Bell og Tom K. udveksler et par ord inden endnu en tur.

Folkene fra Bentley var særdeles glade for at får Tom til at køre sin gamle Bentley EXP Speed 8 fra Le Mans i 2003. Aftalen var gået i hus for nogen tid siden, så Tom fik 'fri' fra sin daglige arbejdsgiver Audi, for at lave lidt opvisning i et par Bentley'er. Ikke nok med at han kørte Speed 8'eren, for når han var færdig med den skulle han springe lynhurtigt over til 'Supercar' området, for at køre en mere dagligdags Bentley. Så det var lidt af en udfordring at få tid til det hele for Tom.

Som det kan ses på billederne, havde Tom fundet sin gamle køredragt frem til lejligheden. Det er den slags 'attention to detail' der varmer blandt fans. Det bekræfter så samtidig at Tom ikke har lagt sig ud de sidste tre år! John Nielsen får det nok lidt sværere til CHGP, hvor han truer med at stille op i sin gamle Jaguar køredragt, når han skal køre sin gamle Le Mans bil fra 1990!


Bentley nr. 7 bliver gjort klar i 'Assembly area' inden der køres til start.

Den gamle Bentley nr. 7 er aldrig blevet vasket efter Le Mans i 2003. Den står mere eller mindre stadig som da den kørte over målstregen i 2003 og opbevares til daglig hos Bentley i Crewe. Den tages kun frem ved særlige lejligheder, men startede som den skulle efter lidt indledende arbejde.

Folk der har været på Le Mans vil måske have bemærket at der også står en Speed 8 på museet i Le Mans med nr. 7 på. Til det er der kun at sige: Det er ikke den 'rigtige'! Modellen på Le Mans museet vandt Sebring. Den rigtige Le Mans 2003 vinder - er den du ser på billederne her


Bentley nr. 7 står klar i startområdet.


Tom på plads i sin racer - klar til indsats.


Et lille kig ind i Bentley nr. 7. Bemærk de områder der er markeret med gult, så man lettere kan finde dem i mørke.

At kravle ind i en Bentley EXP Speed-8 er ikke så ligetil! Undertegnede fik selv lejllighed til at prøve det. Nu er jeg heldigvis ikke meget højere eller bredere end Tom K - for ellers havde det nok ikke været muligt. Man sætter sig simpelthen på højre køler - mens man bemærker den varme fornemmelse bagi! Så skal benene bøjes ind under rattet og så skal man ellers glide 'corpus delirium' i én lang bevægelse ned i sædet. Så sidder man der og så må jeg jo nok antage at jeg er en lille bitte smule bredere over den nederste del af anatomien, for jeg sad dæleme fast.

Når man så endelig sidder der, så bemærker man hvor perfekt alting sidder for hænderne. Rattet sidder i perfekt afstand og alle kanpper ligger i rækkeafstand uden at man skal ud af sædet, mens man lige i synsfeltet har en digitalskærm fra Bosch. Men så derfra at sige at man har meget udsyn er nu så meget sagt! Man skal nok ikke lide af 'klaus' i sådan en diminutiv kabine. Man får næsten døren i hovedet og der er absolut ikke plads til passagerer ved siden af - medmindre de er af barnestørrelse.


Den Audi udviklede motor bag Tom. Imponerende teknik.


Takeoff!