Schumis mesterklasse!

Af Flemming Hansen


De to oversøiske løb i Canada og Indianapolis blev efterfulgt af den traditionelle langgaber i Magny Cours. På trods af Renault racernes overlegenhed i Montreal, blev det alligevel til en overbevisende Schumi sejr på Indianapolis. Den var nok ventet, da de fleste nok ikke regnede med at Michelin ville satse butikken med nogle superbløde og konkurrencedygtige dæk i Indianapolis. Men hvad var det så liiiiiiiige der skete på Michelins og Renaults hjemmebane?

Canadas Grand Prix fra Circuit Gilles Villeneuve i Montreal.


Det er en fugl, det er en... nej det er Alonso der fejrer en sejr.

Canadas GP er det foreløbig sidste som fik Renault dominans at se. Det blev igen et rigtigt ok løb - dog uden at være prangende.

Kvalifikation

De to Renault'er var i sublim form i kvalifikationen, hvor Alonso traditionen tro var mand nummer 1. Trulli var en overrasket og glad 4'er. Det gjorde sikkert ikke hans glæde mindre at Ralf var langt nede i den billige ende. Webber var sur på Nico, da han mente at han havde blokeret ham. Nico havde den uskyldige mine på - men Williams er et team der i øjeblikket slet ikke kan følge med.


Vi er kun på talefod gennem vore hjelme!

Løbet

Fernando blev aldrig overgået i Canada, hvor han simpelthen 'cruisede' til sin 6. sæsonsejr. Det var samtidigt hans 15. gang på podiet i træk, hvilket skaber ubehagelige minder om den succesrate en vis Michael Schumacher havde over flere år omkring 2001, 2002 og 2003.

Bagved var spændingen noget større da det lykkedes for Michael Schumacher at tage 2. pladsen fra Kimi Raikkonen på næstsidste omgang, da finnen kom ud i gummifnulleret i hårnålen.

Fisichella lavede en tyvstart og selv om han stoppede straks og tabte starten, så kostede det alligevel en tur gennem pitten. Måske burde man gradbøje reglen lidt, for hvis han havde tyvstartet rigtigt for alvor kunne han jo være nået langt foran. Nuvel - han klarede trods alt en 4. plads.

To gange måtte SC skiltet vises i løbet. Første gang da Nico Rosberg blev mast af banen af en lidt overstadig Juan Pablo Montoya, der nok var i kontraktforhandlings mode. Anden gang var da de to Midland racere blev uenige om det samme stykke asfalt.

Alt i alt et ok løb med en del action. Dog uden at være prangende som jeg ynder at sige.


Endnu en podieplacering for Kimi - men ikke som nr. 1... igen...

Top 10 blev:

1 Fernando Alonso Renault
2 Michael Schumacher Ferrari
3 Kimi Räikkönen McLaren-Mercedes
4 Giancarlo Fisichella Renault
5 Felipe Massa Ferrari
6 Jarno Trulli Toyota
7 Nick Heidfeld Sauber-BMW
8 David Coulthard RBR-Ferrari
9 Jenson Button Honda
10 Scott Speed STR-Cosworth

USAs Grand Prix på Indianapolis

Efter sidste års voldsomme Michelin fiasko og en kommende forhandling om yderligere Grand Prix’er I Indianapolis, var Formel 1 verdenen meget opmærksomme på at give Amerikanerne et show, der bare var en smule bedre end i 2005. det var dog ikke noget der optog Bernie Ecclestone i voldsom grad, da han langede en voldsom bredside ud mod at Amerikanerne ikke lå og kyssede hans fødder for den ære det er at formel 1 besøger USA! Ikke lige udtalelser der faldt i god jord hos teams vis sponsorerer ihærdigt forsøger at sælge en masse biler samme sted. Om ikke andet så fik Bernie lidt omtale. Er han ved at køre lidt træt i det? Skal han ikke snart på pension…?

Kvalifikation

Det var nok ikke ikke overarskende for ret mange at Bridgestone - læs:Ferrari - for alvor ville vende tilbage på Indianapolis. Michelin valgte de hårde konservative dæk, hvorimod Bridgestone havde positive oplevelser med Indianapolis fra tidligere. Så de gik til den. resultatet var en lovende 1-2 til Ferrari, hvor selv Massa var helt oppe i bagvingen på sin team leder.

De to Renault'er blev splittet af Barichellos Honda, og Alonso var dårligste Renault kører. Her er en sensation! McLaren var langt fra en sensation med Raikkonen som en beskeden 9'er og Monty som en særdeles beskeden 11'er - men det skulle blive værre.

I den billige ende var Nico Rosberg nok den mest skuffede. Ud i første runde.

Men løbet skulle blive en morderisk affære...

Løbet

Ferrari er aldrig blevet slået på Indianapolis. Heller ikke i 2006. Michael Schumacher tog sin 3 sejt i 2006 og positivt for spændingen i VM blev Massa 2'er og Alonso kom ikke på podiet. Intet under at Schumi fejrede sin sejr lidt ekstra.

Men det var nu egentlig ikke sejren der bragte overskrifterne. Nej Monty underskrev sin egen fyreseddel ved at eliminere begge McLaren racere i 2. sving. Nu var det reelt set hans pludselige kontakt til NASCAR der gjorde udslaget for Ron Dennis - men det her var absolut ikke det der kan kaldes 'aktiv karriere pleje'.

De to McLarens komsammen skubbede samtidig til Buttons Honda, der kom i en sandwich med Heidfelds BMW, der blev væltet rundt i gruset. Også Christian Klien og Franck Montagny havde komsammen. Alt i alt blev 9 biler elimineret inden for de første 7 omgange - med Sato som det sidste offer. Men også de top Midlands, Villeneuves BMW og Ralfs Toyota måtte opgive. Så vi var næsten nede på sidste års antal biler i cirkulation.

Da alt den indledene spænding var overstået - var løbet også sådan set overstået. Desværre.

Kun resultatet var positivt.

Montoyas fyreseddel... der jo så ikke er en fyreseddel som sådan... og dog?


Disse stumper kan man næsten med garanti snart finde på Ebay...!

Top 10 blev:

1 Michael Schumacher........... Ferrari
2 Felipe Massa...................... Ferrari
3 Giancarlo Fisichella............. Renault
4 Jarno Trulli .........................Toyota
5 Fernando Alonso............... Renault
6 Rubens Barrichello............. Honda
7 David Coulthard................. RBR-Ferrari
8 Vitantonio Liuzzi................ STR-Cosworth
9 Nico Rosberg..................... Williams-Cosworth
Ret Ralf Schumacher..............Toyota

Frankrigs Grand Prix på circuit Nevers de Magny-Cours


Weltklasse Schumi. Italien - Frankrig: 2-0 Shell media

Ude på det der populært kaldes ‘Lars Tyndskids marker’ har man anlagt en super moderne racerbane, med en asfalt så glat som en barnenumse. For snart 10 år siden var jeg selv på banen, der markerede Jan Magnussens første sæson i Formel 1. Det gode er at alle tribuner er samlet i en central trekant med toiletter og markedsområde inde i midten. Det dårlige er at når der ikke sker noget på banen, så er der ikke så forfærdelig meget andet at lave, end at tilbringe tiden på den nærliggende campingplads. Der er intet andet, inden for miles omkreds! OK man kan da tage til Nevers, der ikke ligger så langt væk – men det er vel lige så spændende som at tage på ferie i Korsør downtown!

Der har man så valgt at lægge et formel 1 løb!

Red Bull teamet har siden 2004 været fortørnede over at Red Bull drikken er forbudt i Frankrig, så de havde udsendt en usædvanlig skarp nedvurdering af alt fransk i en pressemeddelelse. Den blev lige så vel modtaget af arrangørerne som nogle berømte tegninger af en skægget herre fra det mellemste østen, blev i visse kredse… Altså skidt!

"We are sorry for the fact you only have one F1 driver, that he's at the back of the grid and for the fact that your Renault world championship team is run by an Italian whom you find very irritating - nearly as irritating as all his English engineers and mechanics.
"We are sorry this race is not taking place at Le Castellet,"
Man vil kunne finde den fulde ordlyd på nettet rundt omkring. Man kan diskutere, hvor malplaceret det er - men at indordne sig og kun bruge ’Ronspeak’ i sine pressemeddelelser kan man ikke anklage Red Bull teamet for.

Men der skulle jo også køres et Grand Prix!

Kvalifikation

Formatet blev ændret end smule idet de første to gange 15 minutter nu også omfatter den omgang køreren når ud på inden flaget vises. Dermed tilrettes dette nu formatet i sidste runde, som så derefter blev nedsat til 15 minutter, så tiden ikke løb over den afsatte time. Systemet med at de langsomste sies fra er uændret.

Kvalifikationen blev en gennemført triumf for de to Ferrarier, der med blændende og overraskende hurtig kørsel slog de på forhånd sejrssikre Renault’er. For yderligere at gnide salt i såret var de to Toyota’er i særdeles god form, således at Fisico blev henvist til en beskeden 6. plads.


Kimi gjorde hvad han kunne med sin McLaren - McLaren media

McLaren er stadig ikke i stand til ret meget andet end at komme i top 10. Men de værste problemer har vi i den anden ende af feltet, hvor Honda tilbringer en efterhånden hensygnende tilværelse, hvor Jenson Button nærmest traditionen tro ikke er i stand til at komme videre fra 1. kvalifikationsrunde. Barichello er lidt bedre – men heller ikke meget. Så Honda er for alvor i problemer. Det var måske alligevel en dårlig ide at ofre Geoff Willis…?

Ellers ikke de helt store overraskelser i en ellers spændende kvalifikation. Især i sidste runde, da den efterhånden traditionelle ’hvem kommer først ud af pitten’ blev konverteret til et decideret race mellem Alonso og Schumacher.

At der så var mere race i det her end i selve racet er jo en helt anden sag…

Løbet


Pedro de la Rosas første pitstop efter Bahrein 2005. McLaren media

Starten på løbet blev som sædvanligt ganske afgørende. På trods af at Alonso prøvede, så kunne han ikke snige sig forbi Massas Ferrari, hvorved det derfor lykkedes for Michael Schumacher at få et forspring han ikke rigtigt overlod til andre før han krydsede målstregen. Det var kun en desperat ændring i Alonsos pitstrategi der fik ham ind på 2. pladsen foran Massa. Begge Ferrarier var på tre stop, hvilket Alonso givetvis også har været. Men da han ikke kunne indhente Schumi måtte Pat Symonds lave et langt 2. stop for at få Alonso forbi Massa. Det lykkedes på strategi og desværre ikke ved en overhaling på banen.


Første gang i Adelaide hairpin og Alonso kommer ikke forbi. Afgørelsen på løbet faktisk. Shell media

Begge Toyotaer leverede gode præstationer. Dog måtte Trulli udgå og et delvis fejlet pitstop for Ralf Schumacher kostede sandsynligvis en podieplacering. Men bare dette at se Toyota i denne ende må bringe glæde i Køln – i modsætning til Honda, der havde en rigtig dårlig weekend, hvor hverken Button eller Barrichello på noget tidspunkt var i top 10. Begge biler udgik, så de ustraffet kan putte nye motorer i til næste løb på Hockenheim. Men det er jo nok ikke motorerne der er problemet – og heller ikke kørerne. Det er resten…

McLaren er noget underligt non-event for tiden. Hverken Kimi eller Pedro gjorde meget væsen af sig.

Nej det blev den sædvanlige franske lang gaber desværre. Bedre held på Hockenheim – der kun kan være rendyrket bloddoping (på mode i visse kredse) for det der venter bagefter… Hungaboring


Top 10 blev

1 Michael Schumacher Ferrari
2 Fernando Alonso Renault
3 Felipe Massa Ferrari
4 Ralf Schumacher Toyota
5 Kimi Räikkönen McLaren-Mercedes
6 Giancarlo Fisichella Renault
7 Pedro de la Rosa McLaren-Mercedes
8 Nick Heidfeld Sauber-BMW
9 David Coulthard RBR-Ferrari
10 Scott Speed STR-Cosworth

I kampen om mesterskabet er stillingen efter det Franske GP:

1 Fernando Alonso------------------ Renault----------------- 96
2 Michael Schumacher-------------- Ferrari------------------ 79
3 Giancarlo Fisichella--------------- Renault------------------46
4 Kimi Räikkönen-------------------- McLaren-Mercedes--- 43
5 Felipe Massa----------------------- Ferrari------------------ 42
6 Juan Pablo Montoya-------------- McLaren-Mercedes--- 26
7 Jenson Button--------------------- Honda------------------ 16
7= Rubens Barrichello-------------- Honda------------------ 16
9 Ralf Schumacher------------------ Toyota------------------ 13
9= Nick Heidfeld--------------------- Sauber-BMW---------- 13
11 David Coulthard----------------- RBR-Ferrari------------ 10
12 Jarno Trulli ------------------------Toyota------------------- 8
13 Jacques Villeneuve-------------- Sauber-BMW----------- 7
14 Mark Webber-------------------- Williams-Cosworth----- 6
15 Nico Rosberg-------------------- Williams-Cosworth----- 4
16 Pedro de la Rosa----------------McLaren-Mercedes----- 2
17 Vitantonio Liuzzi---------------- STR-Cosworth---------- 1
17= Christian Klien----------------- RBR-Ferrari-------------- 1