Kære Julemand

af Michael Ewert

Juleaften er nær, men du behøver ikke skynde dig med mine ønsker af den grund. Bare tag den tid du skal bruge, så skal jeg nok sætte en stor skål risengrød op på loftet i år og en hel gryde derop til næste år. Men så vil jeg også gerne have opfyldt bare nogle af de juleønsker jeg har.

Det første af mine ønsker går på Formel 1 sæsonen 2007. Michael Schumacher er holdt op som aktiv kører i Formel 1. Hvis du ikke kan huske, hvordan det er gået ham i de mange år han har været en aktiv deltager, så kan du passende læse Kent Kirkegaard Jensens tre-delte portræt af hans tid i Formel 1 her på F1journal.com.

Men jeg ønsker mig for 2007, at årets Formel 1 mesterskab ikke skal vindes hos FIA efter diverse indberetninger af kørere, som føler deres kvalifikationsomgange obstrueret fordi en anden kører er ude på en hot lap foran ham. Vi har haft et par år med single-qualifying, og det er ikke lige så spændende at følge som sidste års kvalifikationsformat. Der var en, der på et tidspunkt sagde, at den nye kvalifikation ikke handlede om, hvem der var hurtigst, men mere hvem der var langsomst.

Jenson Button var en af de nye vindere i år. © Michael Ewert

Jeg kan så godt lide at se førstegangsvindere i Formel 1. Jeg ønsker derfor, at jeg i 2007 skal se Heikki Kovalainen tage sin første sejr i Formel 1. Jeg ønsker også, at se Fernando Alonso tage sin første sejr hos McLaren og Kimi Raïkkönen tage sin første sejr hos Ferrari. Lewis Hamilton bliver også meget spændende at følge. Jeg ønsker ikke, at se ham bukke under for det store pres, der er på hans skuldre, og så ønsker jeg at se et Formel 1 felt, hvor der i år er så mange nye variable, at vinderen af verdensmesterskabet bliver ham, der har fortjent det på banen og ikke det team, der er bedst i retsalen.

Til sidst ønsker jeg, at de gamle kørere i Formel 1, som kun er i Formel 1 på grund af deres navn finder ud af, at det er mere sportsligt at give nye kørere chancen end at optage en plads i et team, som de alligevel ikke kan gøre sig gældende i. Nå ja så ser jeg gerne flere happenings i form af specialbemalede biler ved flere løb

Anthony Davidson kørte i denne specialbemalede Honda Racing F1. © Honda Racing F1

Men ikke mere Formel 1 i denne omgang. Der er jo også ChampCar, IndyCar, Le Mans, DTM og alle de andre motorsportsserier, som giver underholdning af høj karat. Til jul ønsker jeg, at Ronnie Bremer får et fast sæde i ChampCar til næste år. Et sæde som han vitterligt får lov at beholde, så jeg ikke kun skal læse om Ronnie Bremer i blade som for eksempel M, men også hvordan det går ham i løbene.

Jeg ønsker, at Sebastien Bourdais får lidt mere modstand i 2007 end han har haft i år for der har det næsten været for nemt. Nu får alle teams nye biler at lege med, så kan du ikke sørge for, at der kommer nogle overraskelser, der giver lidt ekstra spænding og så lige et løb i Europa tæt på den danske grænse.

IndyCar serien har i år budt på en af de mest spændende afslutninger. Det virkede mistænkeligt som en fejltagelse af de store, da Dan Wheldon skiftede til Target Chip Ganassi Racing efter hans 2005 Mesterskab og Indianapolis 500 sejr. Alligevel tabte han mesterskabet på en, hvad der i bokseverdenen næsten må kaldes for en teknisk knock-out. A’ point med Sam Hornish Jr, der vandt på flest sejre (inklusiv Indianapolis 500). Jeg ønsker, at 2007 bliver mindst lige så spændende som 2006.


Dan Wheldon skiftede overraskende til Target Chip Ganassi i år. Han tabte mesterskabet på færreste sejre.
© Firestone Media

Le Mans er jo Europas største løb, set over antallet af tilskuere. Der er mange danske tilskuere på den franske bane, og jeg skulle gerne være en af dem, der ser de mange danskerslag blive udkæmpet igen i 2007. Jeg ønsker derfor godt vejr til løbet, så jeg slipper for at opleve det massive regnvejr som prægede 2001 løbet.

Jeg ønsker også de danske kørere, der held der skal til for at vinde de respektive klasser. Lad Tom Kristensen sidde i den røde Audi igen (de gule Audier har aldrig gjort det rigtig godt på Le Mans). Lad ham tage sejren på ny, men først efter en lang og opslidende kamp med den nye Peugeot dieselhakker.

Lad Jan Magnussen igen stå øverst på podiet. Hans smil og kommentarer under Le Mans fortæller mere end noget andet, at Le Mans er fedt, når det går godt. 'Hjulspind' fortjener også en klassesejr ovenpå skuffelsen i år. Fra at være under 90 minutter fra klassesejren fortjener han at se de mange danske tilskuere øverst fra sejrspodiet.


Forhåbentlig har Nicolas Kiesa mere held i 2007. © DTM Media

Jeg ønsker DTM bliver den tyske forkortelse for Danische Tourenwagen Meisterschaft med Tom Kristensen og Nicolas Kiesa, som danske Audi kørere og Casper Elgaard som dansk Mercedes kører. Jeg ønsker Bruno Spengler bliver en seriøs titelkandidat, så Bernd Schneider, hvis han vælger at fortsætte endnu et år i DTM får noget mere modstand end han havde i starten af 2006. Jeg ønsker Viasat fortsat dækker DTM i 2007.

Jeg ønsker at se DTC som andet end en ren BMW Walk-Over. Jeg ønsker, at DTC i 2007 giver mig den glæde, som jeg har ved at se for eksempel DTM og jeg ønsker, at Jan Magnussen får lov at køre nogle flere WTCC løb ovenpå den gode indsats i Macau.


Christian Bakkerud tester for DPR/Carlin Motorsport i Valencia © GP2 Media

Jeg ønsker GP2 bliver lige så spændende i 2007, som det har været at følge i 2006. Men hvorfor skulle det ikke blive det. Med nye navne, måske en Christian Bakkerud, ex-Formel 1 kørere, ex-ChampCar kørere, gamle kendinge og en fortsættelse af duellen mellem Mike Conway, der vandt det britiske F3 mesterskab foran Bruno Senna kan 2007 da kun blive godt.

Jeg tror snart julemanden bliver træt af mine ønsker for 2007, og jeg vil da også gerne selv have noget under juletræet. Så her kommer lige et par ønsker.


Den ultimative boks kan bla. 'fås' via www.tomkristensen.com

Jeg ønsker mig den nye Tom Kristensen DVD boks bestående af 9 dvdskiver (bliver anmeldt i næste nummer af F1journal). Jeg ønsker mig Tom Kristensens bog – We are the Champions omkring Audi R8’s historie, når jeg ikke har et fjernsyn i nærheden. Nå ja så ønsker jeg mig også Duke Video’s Formula 1 Review 2006: Once again!. 220 minutter fra Michael Schumachers sidste sæson og Fernando Alonsos andet mesterskab.

Nå ja. Jeg ønsker ikke at se Jacques Villenueve i flere forkølede comebacks i Formel 1. Bemærk her, at Spyker F1 stadig ikke har annonceret deres andenkører endnu.


Ikke flere tåbelige comeback til Jacques Villenueve © Renault F1