Brasiliens GP-
Schumacher med stort S
.

Af Flemming Hansen

Som det jo nok er de fleste bekendt var det en lille Spanioler med efternavnet Alonso, der vandt VM i 2006 - iøvrigt for anden gang i træk. Men det var nu alligevel den afgående 7 dobbelte verdensmester der stjal billedet i Sao Paulo - for næsen af alle de andre!

Uanset om VM var afgjort eller ej, så viste Schumacher at han ikke havde tænkt sig at tage en tilbagetrukket rolle i Brasilien. Tværtimod!

Dog var det den lokale helt Felipe Massa der sendte de lokale 'Brassere' helt op under skyerne med dem første hjemmesejr siden en vis Ayrton Senna dominerede overskrifterne. Der var ikke et øje tørt.

Kvalifikation

I Q1 var det hurtigt Ferrarierne der var blandt de hurtigste. Massa var sensationel. Men også Ralf Schumacher fulgte godt med og Alonso var heller ikke langt bagefter på dette tidspunkt. I den 'billigere' ende lavede Tiago Monteiro en fejl, der sendte ham ud i sving 8. Dette gjorde naturligvis at han måtte forlade sin racer og kvalifikationen...

Scott Speed i Toro Rosso, Albers i Spyker, David Coulthard i Red Bull samt Sato og Yamamoto i Super Aguri.

Q2'en blev først domineret af et par hurtige Toyotaer med Trulli og Schumacher, men bliver overhalet af et par meget velkørende Ferrari kørere, hvor det denne gang er den 7 dobbelte verdensmester, der lige klemmer sig foran Felipe i den anden Ferrari.


Lucky Strike siger farvel i Brasilien. Der er røgfrit miljø i F1 i 2007... sådan da.

Igen var der 'bad luck' for Jenson Button der måtte se sig slået ud med den 14. bedste tid af 16 - mens den anden Honda med Barrichello kommer videre til næste runde. I den sidste halvdel af sæsonen har Jenson Button for alvor haft kniven på struben, mens jeg næsten havde afskrevet Rubens efter første halvdel af sæsonen. Sådan kan det gå!

Tonio Liuzzi Toro Rosso, Doornbos fra Red Bull, Rosberg fra Williams, Pedro De la Rosa i McLaren og Mark Webber i den sidste Williams var denne rundes tabere, der måtte se de andre kørere kæmpe om top 10 placeringerne.


Cosworth er ude i 2007. Det er nok spørgsmålet om de overhovedet kommer tilbage.

Ganske få sekunder inde i Q3 startede det drama, der skulle få følger for racet næste dag. Alle biler kørte ud for at 'brænde benzin af' - undtagen Michael Schumacher der måtte kravle banen rundt i noget der mindede om 1. gears hastighed for øjeblikkelig at returnere til pitten, mens alle andre kørte rundt og satte tider.

Ross Brawn og Co. forsøgte ihærdigt at udbedre problemet med Schumachers racer. Men med tre minutter tilbage sprang Schumi skuffet ud af Ferrarien uden at have sat en tid, hvilket automatisk placerede ham på 10. pladsen.

Massa scorede maximum ved at sætte sig selv på pole tæt fulgt af en nærmest usædvanlig hurtigt Kimi Räikkonen i McLaren. Trulli viste igen sine kvalifikationstalenter på 3. pladsen fulgt af Alonso, Barrichello, Fisichella, Ralf Schumacher og de to BMW'er med Heidfeld og Kubica.

Schumachers problem med sin racer viste sig at være begrænset til brændstof trykket og ikke noget langt alvorligere, hvor f.eks. motoren skulle skiftes, med deraf følgende straf placeringer 10 pladser tilbage. Man mås huske på at på dette tidspunkt var der stadig en matematisk chance for at Ferrari kunne tage konstruktørtitlen ud af hænderne på Flavio Briatore. Dette ville dog være betinget af en 1-2 finish og dette så jo langt vanskeligere ud nu! Men vi har jo set Schumi i umulige situationer før...


Et meget sjældent billede - en F1 (Renault) uden låg. Der må være tale om en fejl!

Race!

Massa lavede en start der var Schumacher værdig, ved at trække fra feltet i et tempo der fik andre kørere til at se ud som GP2 flygtninge! Men det var en anden slags flygtninge vi var vidne til - eller nærmest ofre. Det lykkedes for Williams kørerne at vædre hinanden, for virkelig at sætte streg under en usædvanlig dårlig sæson for Team Willy! Webber kunne lige akkurat krybe tilbage til pitlane, mens Rosberg måtte plante sin Williams i barrieren, således at sikkerhedsbilen måtte på banen.

Michael Schumacher var på dette tidspunkt oppe på en 6. plads, og lagde an til et angreb på Fisichellas 5. plads. Dette blev klaret med en flot overhaling på langsiden og den første svingkombination - Senna S. Det skulle bare ikke være Schumachers sejr - for ganske kort tid efter fik han en punktering, hvor han momentant tabte raceren. Han kom dog på ret køl igen og fik Ferrarien tilbage til pitten med et punkteret bagdæk.

Efter at have fået et nyt sæt dæk og nyt brændstof var Schumacher nu sidst i feltet og som sådan ude af racet. Andre kørere ville jo nok have kastet håndklædet i ringen og sagt: "De kan rende mig" - men nu var det altså Michael Schumacher, 7 dobbelt verdensmester, der kørte sit foreløbigt sidste løb, så 'failure was not an option'...


Schumis nye låg i Brasilien. Onde tunger påstår at de kinesiske tegn betyder: Menu 1 med forårsrulle, Menu 2....

I mellemtiden udbyggede Felipe Massa sit forspring til Kimi Räikkonen, mens det ikke gik så supergodt for Toyotaerne. De måtte begge udgå med ophængsbrud. Derfor var Massa nu foran Kimi og de to Renault'er med Alonso og Fisichella, hvilket så godt som stemsikkert havde sikret at pitområdet mindre end et par timer senere ville genlyde af 'We are the champions'...

Hvor det ikke gik så godt for det ene hold fra den opgående sols land, så gik det straks bedre for Honda. Button var avanceret til 6. pladsen og var dermed nu oppe i hælene på Barrichello.

Massa kom i pit på 24.omgang, hvor Alonso der på grund af andre pitstop nu var oppe på 2. pladsen. Alonso var nu i føring i et opar omgange inden han selv skulle ind for at få nye dæk og en sjat Elf.


Massa af succes.

I den anden ende af feltet var Michael Schumacher lige kommet forbi Albers Spyker på en 16. plads. Så ham kunne vi godt rive ud af kalenderen... not!

Michael Schumacher kunne nu nyde godt af sit tidlige pitstop idet han nu kom forbi mange af dem der nu skulle i pit. Det resulterede i at Schumacher kom op på 8. pladsen efter 35 omgange og nu kunne lægge pres på den lovende unge polak Kubica, der gjorde sit bedste for at holde den voldsomt pressende Schumacher på afstand. Men på 41. omgang måtte Kubica dog lade ham passere på langsiden, hvorved Schumi nu var tilbage på 7. pladsen i sit livs løb.

Efter at have passeret Barrichello, var Schumi nu 6'er og gik i pit for anden gang.

Massa holdt stadig teten efter sit andet pitstop og var nu i front foran Alonso, Button, Raikkonen og Fisichella. Fisichella skulle dog snart føle Michael Schumachers hede ånde i nakken atter engang.


Kimi i sin blændende McLaren. Synd at det kun var bemalingen der var blændende i 2006!

Michael Schumacher pressede Fisichella så meget at denne tabte sutten som det hedder på nydansk! Fisi blev presset så meget at han røg i græsset efter at have blokeret bremserne. Efter et langt løb var Schumi nu nået hele vejen rundt til status quo. Det var netop Fisichella han var nået forbi, da han måtte søge til pit efter en punktering. En aldeles bemærkelsesværdig præstation, der satte en tyk streg under Schumis evner, der absolut ikke kan kategorisere under udbrændt.

Også Kimi måtte føle en øv oplevelse ved at se sin forgænger i Ferrari 2007 teamet lige gnide lidt salt ind for endelig at ende på en 4. plads. Mesterskabet røg, men æren var mere ende i behold.

Det var næste synd for Massa, der måtte se sin sejr overskygget at en mand der end ikke endte på podiet, samt en ny verdensmester der også fik sikret team mesterskabet til Renault.

Tilskuerne havde dog jubel i overskud til den unge Brasilianer, der tidligere på sæsonen på det nærmeste var blevet afskrevet. Nu stod han siom sit hjemlands ny GP vinder. Noget som 'Rubinho' ikke havde opnået i sin tid hos Ferrari på trods af ihærdige forsøg. Massa gjorde som Senna sidste gang gjorde så langt tilbage som 1993.


Numero uno også i 2007 - men i McLaren. Spændende... måske?

Resultat af Brasiliens Grand Prix på Interlagos:

1. Felipe Massa, Ferrari
2. Fernando Alonso, Renault
3. Jenson Button, Honda
4. Michael Schumacher, Ferrari
5. Kimi Räikkonen, McLaren-Mercedes
6. Giancarlo Fisichella, Renault
7. Rubens Barrichello, Honda
8. Pedro De la Rosa, McLaren-Mercedes
9. Robert Kubica, BMW-Sauber
10. Takuma Sato, Super Aguri-Honda

I kampen om kørermesterskabet blev slutstillingen:

1 Fernando Alonso----------------- Renault------------------- 124
2 Michael Schumacher-------------- Ferrari------------------- 121
3 Felipe Massa-------------------- Ferrari-------------------- 80
4 Giancarlo Fisichella------------ Renault-------------------- 72
5 Kimi Räikkönen------------------ McLaren-Mercedes----------- 65
6 Jenson Button------------------- Honda---------------------- 56
7 Rubens Barrichello-------------- Honda---------------------- 30
8 Juan Pablo Montoya-------------- McLaren-Mercedes----------- 26
9 Nick Heidfeld------------------- Sauber-BMW----------------- 26
10 Ralf Schumacher---------------- Toyota--------------------- 20
11 Pedro de la Rosa----------------McLaren-Mercedes----------- 19
12 Jarno Trulli -------------------Toyota--------------------- 15
13 David Coulthard---------------- RBR-Ferrari---------------- 14
14 Mark Webber-------------------- Williams-Cosworth----------- 7
14= Jacques Villeneuve-------------Sauber-BMW------------------ 7
16 Robert Kubica-------------------Sauber-BMW------------------ 6
17 Nico Rosberg--------------------Williams-Cosworth----------- 4
18 Christian Klien-----------------RBR-Ferrari----------------- 2
19 Vitantonio Liuzzi---------------STR-Cosworth---------------- 1

I kampen om konstruktørmesterskabet blev slutstillingen:

1 Renault -------------------------206
2 Ferrari -------------------------201
3 McLaren-Mercedes ----------------110
4 Honda ----------------------------86
5 BMW-Sauber -----------------------36
6 Toyota ---------------------------35
7 Red Bull-Ferrari -----------------16
8 Williams-Cosworth ----------------11
9 Toro Rosso-Cosworth ---------------1
10 Spyker/Midland Toyota ------------0
11 Super Aguri Honda ----------------0


Årets sensation i F1 kom fra Polen! Kubica lægger gummi på banen.

Hvordan ser det pt. ud for 2007?

Mclaren. 1 Fernando Alonso - 2 Lewis Hamilton

McLaren får foræret verdensmester 1 tallet med Alonsos arrivering. Spørgsmål er der jo ikke ved Alonsos evner - men mere om McLaren kan lave en bil der kan matche ham. Lewis Hamilton lavede både skidt og kanel i GP2 - men var klart den bedste kører. Nogen mener at det er for tidligt for ham at komme til F1 og ikke mindst i et team som McLaren.

Renault. 3 Fisichella - 4 Kovalainen


Sidste chance for Fisi til at bryde igennem eller bryde sammen. Får han tæv af den nye finne i F1, så får han sparket i løbet af 2007. Det kan blive spændende - men VM får de ikke i 2007!

Ferrari. 5 Massa - 6 Raikkonen

Nok i øjeblikket den stærkeste kørerkombination i F1. Det der bliver spørgsmålet er om Ferrari stadig kan bygge en superbil med så mange nøglepersoner der er udskiftet? Hvis Räikkonen kan genfinde sin form, så kan ham blive 2007 verdensmester.

Honda. 7 Button - 8 Barrichello

Stabilitet skal der til hos Honda. Button fik sin første sejr i 2006 og der skal gerne flere til i 2007. Barrichello nærmer sig 'pensionsalderen' efter at have været i aktion siden 1993, men 2006 viste at han ikke havde tabt talentet. Bilen passede ham ikke i starten.


Massa havde fundet en næsten 'Benetton agtig' køredragt frem til lejligheden. Nu sover han sikkert med den på!

BMW. 9 Heidfeld - 10 Kubica

BMW fik måske lidt uventet en rigtig god sæson i 2006. De fik krammet på Williams der gik helt ned med flaget og så fik de et rigtigt godt talent udviklet hos polakken Kubica. Heidfeld er fortjent med igen. Han er stabiliteten selv, men ikke en vindertype.


Toyota. 11 Schumacher - 12 Trulli

Det er aldrig rigtigt faldet i hak for Toyota. Lige ved og næsten er stort set altid det man kan sige om Toyota. De fik aldrig krammet på Le Mans - får de det nogensinde på F1. Hmmmm? Kørerlineup er uændret, hvilket giver lidt stabilitet efter et stormfuldt 2006.

Red Bull. 14 Coulthard - 15 Webber

Adrian Newey racer i 2007. Renault motorer - samt Coulthard og Webber... Top 5 placering måske?


Williams. 16 Rosberg - 17 Wurz

Williams i den tunge ende. Hvor er det sørgeligt. Selv med Toyota motorer kan det sådan set blive svært alligevel. Rosberg skal nok set at komme væk fra teamet så længe talentet er i behold. Wurz får efter lang tid som testkører chancen igen som 'rigtig' racerkører. Svært at vurdere styrkeforholdet. Målet for 2007 må i det mindste at være en top 10 placering for kørerne. Mere bliver det nok ikke til.


Toro Rosso. 18 TBC - 19 TBC

Der er allerede ballade om bilen der minder lidt for meget om en Red Bull... Mon ikke det bliver Liuzzi der bliver den ene kører? Det tror jeg. Scott Speed kunne også være på planen stadigvæk. I skrivende stund er Toro Rossos kørere for 2007 ikke linet up. Men sjovt nok er der en kører på plads for 2008: Sebastian Bourdais. Teamet kører med Ferrari motorer i 2007 og har Gerhard Berger på plads i en fremtrædende rolle. Dog ikke som kører!


Spyker 20 Albers 21 Sutil

Det hollandske team tog afsked med Monteiro og valgte den upåagtede tysker Adrian Sutil, der er mester i det Japanske F3 mesterskab. Sutil er tæt knyttet til Colin Kolles siden 2004 og havde i det mindste håbet på en testkører plads. Men det blev minsandten et racersæde. Teamet siger farvel til Toyota motorer og goddag til Ferrari motorer i 2007.


Aguri 22 Sato 23 Davidson

Der er allerede ballade om bilen der minder lidt for meget om en Honda... Anthony Davidson, der i en menneskealder har været testkører får nu et racersæde i F1's bundteam, ved siden af Sato, der nok skal pensioneres herfra.


Class of 06. Det traditionelle gruppebillede afslutter sæsonen.