McLaren tæmmer tyren
Catalunya, Monte Carlo, Istanbul, Montreal og Valencia

Af Flemming Hansen


Webber over dem alle © Schlegelmilch

Spaniens GP Catalunya

Så vendte bøtten igen. Det var lykkedes alle at komme til Spanien på trods af askeskyen og Red Bull vendte tilbage på sejrsskammelen med en overbevisende sejr til Mark Webber, der fik møvet sig så meget i starten at han kom foran Vettel. Atter engang trak Vettel derfor det korteste strå, da hans racer fik problemer hen mod slutningen af løbet og måtte se sig overhalet.

Hamilton gjorde sit bedste men kunne ikke indhente den hurtige Webber i den lige så hurtige Red Bull og måtte yderligere give efter for materiellet da en revnet fælg tvang ham af banen ganske kort før mål, hvilket til gengæld så Alonso profiterede på.

Schumacher fik vist lidt af sit gamle jeg igen på en 4. plads, mens ’the usual suspects’ i top 10 – Button, Massa, Sutil og Kubica hentede points foran Barrichello og Alguersuari, der for sidstnævntes vedkommende til stadighed formår at hente de sidste smuler fra de riges bord.


Michael Schumacher scorede sæsonens hidtil bedste resultat på en 4. plads. © SchlegelmilchAlonso lykønskes af Vettel - men Webber slog dem begge © Schlegelmilch

Resultatet af Spaniens GP

1 Mark Webber.............................RBR-Renault
2 Fernando Alonso.........................Ferrari
3 Sebastian Vettel........................RBR-Renault
4 Michael Schumacher......................Mercedes GP
5 Jenson Button...........................McLaren-Mercedes
6 Felipe Massa............................Ferrari
7 Adrian Sutil............................Force India-Mercedes
8 Robert Kubica...........................Renault
9 Rubens Barrichello......................Williams-Cosworth
10 Jaime Alguersuari......................STR-Ferrari


Webber er 'man of the moment'. © GrandprixPhoto

Monacos GP Monte-Carlo

På trods af at Monacos GP altid får prædikatet af at det er umuligt at overhale, så synes jeg i reglen aldrig at løbet er kedeligt. Lige sådan var løbet i 2010. Mark Webber scorede nok karrierens største sejr. En sejr i Monaco har altid prædikatet af at være større end alle andre da det er et af verdens mest berømte løb. Men Webbers sejr var absolut heller ikke tilfældig. Det var stenhård dominans der fik Vettel til at se lidt fortabt ud efter i to løb i træk at have fået baghjul af veteranen. For yderligere at gnubbe salt i Vettels sår førte Webber VM efter denne sejr.

Den helt store taber efter kvalifikationen var Alonso, der ikke kom videre fra Q1 og måtte starte absolut sidst. Men på trods af det at det er umuligt at overhale i Monaco lykkedes det alligevel Alonso at ende på 7. pladsen – så helt umuligt var det åbenbart ikke! Men Alonsop skulle også blive overhalet i et frækt træk af Schumacher på grund af en sikkerhedsbil de sidste omgange af løbet, hvor Schumacher så laver sit ’move’ da bilen er trukket ud – men inden man har nået målstregen, der traditionelt udgør det sted hvorfra løbet genstartes. Schumacher tog chancen frækt og måtte efterfølgende se sig deklasseret.

Positive indslag i løbet var Kubica i Renault der var hurtig hele weekenden, hvorimod Massa ikke rigtig får noget ud af det selv når Alonso er på afstand. Men begge Force India racere kommer i pointene.

Barrichello og Hülkenberg – begge i Williams – måtte se sig elimineret efter voldsomme uheld der i begge tilfælde fik sikkerhedsbilen på banen.


En glemt dækplade får Buttons McLaren til at koge over kort efter starten. © GrandprixPhoto


Han vandt ikke men sørgede atter engang fra kontrovers i Monaco.© SchlegelmilchBarrichello rammer et løst kloakdæksel og banker i barrieren.© Schlegelmilch


Barrichello holder stille og har kylet rattet ud af bilen der blev 'bortført' af Chandhuks Hispania 'racer'...
© Schlegelmilch


Der sprøjtes - men ikke med Red Bull! © Schlegelmilch

Resultatet af Monacos GP

1 Mark Webber..............................RBR-Renault
2 Sebastian Vettel.........................RBR-Renault
3 Robert Kubica............................Renault
4 Felipe Massa.............................Ferrari
5 Lewis Hamilton...........................McLaren-Mercedes
6 Fernando Alonso..........................Ferrari
7 Nico Rosberg.............................Mercedes GP
8 Adrian Sutil.............................Force India-Mercedes
9 Vitantonio Liuzzi........................Force India-Mercedes
10 Sebastien Buemi.........................STR-Ferrari
Hva så, gir du en møsser? © Schlegelmilch


Tyrkiets GP Istanbul

Der er jo ingen tvivl om hvad der var det største samtaleemne efter et spændende GP i Tyrkiet... Det var 'the Red Bull cockup' der kostede en ellers sikker 1-2 sejr for Red Bull teamet.

Efter nogle løbs Red Bull dominans kom vi herefter ind i McLaren dominans. Men det var nu mere Red Bulls egen skyld frem for McLarens hurtighed i Tyrkiet. Hamilton vandt måbende foran Button i Tyrkiet efter at Vettel i en overambitiøs manøvre satte sig selv ud af løbet efter at have forsøgt en overhaling på løbets førende bil – Red Bull’s Mark Webber. Sjovt nok skabte det en del tumult internt i Red Bull teamet!

Schumacher viste for første gang i sæsonen at have krammet på Rosberg, da han klarede sig ind på 4. pladsen foran netop Rosberg. Kubica var der som sædvanlig lige ved og næsten men magter ikke helt at følge med i Red Bull’s og McLarens pace. Ferrari tuller også stadig rundt uden på nogen måde at være en trussel for de førende – F-duct eller ej.

Sutil tager igen point for Force India og Kobayashi tager et tiltrængt point til det finansielt pressede Sauber team.

Men igen et godt løb med en del dramatik i Tyrkiet og et pinligt efterspil for Red Bull drengene.
Opdateringerne til Mercedes virkede og Schumi nærmer sig podiet © SchlegelmilchEn omtumlet Vettel må se en sikker placering sat over styr. © GrandPrixPhoto

Resultatet af Tyrkiets GP Istanbul

1 Lewis Hamilton.........................McLaren-Mercedes
2 Jenson Button..........................McLaren-Mercedes
3 Mark Webber............................RBR-Renault
4 Michael Schumacher.....................Mercedes GP
5 Nico Rosberg...........................Mercedes GP
6 Robert Kubica..........................Renault
7 Felipe Massa...........................Ferrari
8 Fernando Alonso........................Ferrari
9 Adrian Sutil...........................Force India-Mercedes
10 Kamui Kobayashi.......................BMW Sauber-Ferrari
En glad Hamilton jubler over sejren © Schlegelmilch

Canadas GP Montreal

Det blev så Hamilton der sørgede for sæsonens næste 1-2 finish. Denne gang til McLaren, der førte an i det action mættede Canadiske GP, der blev ’offer’ for nogle dæk der var lige på kanten til det optimistiske ved at blive slidt ’for hurtigt’. Dette afstedkom utroligt mange pitstop og sørgede derfor for et spændende og afvekslende løb og endda helt uden regn. Men løbene i Canada plejer i reglen aldrig at være kedelige, så det var en fryd for alle at det populære løb var kommet tilbage i kredsen af de ellers kliniske Herman Tilke baner.

De bløde dæk viste sig FOR bløde så det varede ikke længe før biler længere tilbage i felt på de hårde dæk vra ved at indhente dem der havde satset på bløde. Hamilton havde satset blødt i starten og det viste sig hurtigt han tabte fordi Vettel på hårde dæk indhentede ham i stormskridt efter kort tid. Så efter de første pitstops var det nu Red Bull i spidsen på de hårde dæk (der i virkeligheden var medium). Men også disse dæk viste sig mangelfulde i det lange løb. Webber var i en god føring, men nu begyndte hans dæk at miste grebet og på grund af trafik mistede han også megen tid. Hamiltomn kom nu helt op og Webber måtte dykke i pit for de bløde dæk, så nu var Hamilton i føring. Button fik håndteret Alonso og nu var det en McLaren 1-2, mens Red Bull måtte se sig reduceret til 2. violin med Vettel på 4. pladsen og Webber en trist 5’er.

Denne gnag var det Buemi der tog sig af Toro Rosso pointene og begge Force India’er kom i pointene også her.

Et fremragende Canadisk GP med kamp om sejren. Canada er for alvor tilbage på F-1 kalenderen.


Alonso kæmpede - men forgæves. Hamilton er på vej © SchlegelmilchKaos i starten© GrandPrixPhoto


Resultatet af Canadas GP Montreal

1 Lewis Hamilton...........................McLaren-Mercedes
2 Jenson Button............................McLaren-Mercedes
3 Fernando Alonso..........................Ferrari
4 Sebastian Vettel.........................RBR-Renault
5 Mark Webber..............................RBR-Renault
6 Nico Rosberg.............................Mercedes GP
7 Robert Kubica............................Renault
8 Sebastien Buemi..........................STR-Ferrari
9 Vitantonio Liuzzi........................Force India-Mercedes
10 Adrian Sutil............................Force India-Mercedes

 

 

Europas GP Valencia

Jeg er næsten sikker på at den tidligere Le Mans 'Luftwaffe' 1999 Mercedes kører Mark Webber givetvis er blevet ret træt af jokes om at 'Red Bull gives you wings' efter en voldsom flyvetur over Kovalainens Lotus i løbet på Valencia banen. Heldigvis kunne Mark Webber kravle uskadt ud af vraget, da den stærke Red Bull racer ikke kun er stærk når den kører - men også når den kører voldsom af banen. Desværre for Mark var det en 0'er der blev resultatet, hvilket var dobbelt uheldigt eftersom Sebastian Vettel endelig vandt et løb igen i 2010. Dette efter talrige pole positions, men også en masse uheld. Både selvforskyldt og teknisk, så egentlig kan man sige at det var en udligning i teamet efter skandalen i Tyrkiet.

Usædvanligt for Valencia var løbet ikke denne gang en kedsommeligheds marathon. Men dette skyldtes til dels også en diskutabel anvendelse af sikkerhedsbilen, der bla. forhindrede Michael Schumacher at hente en potentiel podieplacering, men også bragte Ferrari teamet i harnisk mens de råbte 'svindel' og 'maniplation' - men der var vel nærmere snak om uheldige omstændigheder, hvor det altså så lige var Ferrari der trak det længste strå.

Positive indsatser i løbet tilhører i høj grad Williams køreren Rubens Barrichello - der vandt løbet sidste år - samt ikke mindst Kamui Kobayashi, der satsede helt vildt på at starte på hårde dæk og med en heldig SC periode kunne bringe sig op på en 3. plads indtil pitstoppet ganske få omgang før mål, hvor det sandelig også lykkedes ham at overhale Fernando Alonso på hjemmebane og i en Ferrari!

Efter løbet er det dobbelt McLaren i front i mesterskabet foran dobbelt Red Bull. Denne kvartet ser ud til at trække fra feltet. Ferrari er meget ujævne i præstationerne og Mercedes var nærmest helt væk i Mercedes, mens Renault ser ud til at hente ind. McLaren kommer med stor opdatering til hjemmegp'et på Silverstone - men den hurtige bane vil passe godt til Red Bull. Det kan kun blive godt!


Resultatet af Europas GP Valencia

1 Sebastian Vettel.........................RBR-Renault
2 Lewis Hamilton...........................McLaren-Mercedes
3 Jenson Button............................McLaren-Mercedes
4 Rubens Barrichello.......................Williams-Cosworth
5 Robert Kubica............................Renault
6 Adrian Sutil.............................Force India-Mercedes
7 Kamui Kobayashi..........................BMW Sauber-Ferrari
8 Fernando Alonso..........................Ferrari
9 Sebastien Buemi..........................STR-Ferrari
10 Nico Rosberg............................Mercedes GPStillingen i VM 2010 for kørere efter Valencias GP:

1 Lewis Hamilton......McLaren-Mercedes................127
2 Jenson Button.......McLaren-Mercedes................121
3 Sebastian Vettel....RBR-Renault.....................115
4 Mark Webber.........RBR-Renault.....................103
5 Fernando Alonso.....Ferrari..........................98
6 Robert Kubica.......Renault..........................83
7 Nico Rosberg........Mercedes GP......................75
8 Felipe Massa........Ferrari..........................67
9 Michael Schumacher..Mercedes GP......................34
10 Adrian Sutil.......Force India-Mercedes.............31
11 Rubens Barrichello.Williams-Cosworth................19
12 Vitantonio Liuzzi..Force India-Mercedes.............12
13 Kamui Kobayashi....BMW Sauber-Ferrari................7
14 Sebastien Buemi....STR-Ferrari.......................7
15 Vitaly Petrov......Renault...........................6
16 Jaime Alguersuari..STR-Ferrari.......................3
17 Nico Hulkenberg....Williams-Cosworth.................1
18 Pedro de la Rosa...BMW Sauber-Ferrari................0
19 Heikki Kovalainen..Lotus-Cosworth....................0
20 Karun Chandhok.....HRT-Cosworth......................0
21 Lucas di Grassi....Virgin-Cosworth...................0
22 Jarno Trulli.......Lotus-Cosworth....................0
23 Bruno Senna........HRT-Cosworth......................0
24 Timo Glock.........Virgin-Cosworth...................0