Sportscar Event 2011
Et vellykket arrangement


Af Michael D. Ewert. Alle fotos taget af Michael D. Ewert

Igen i år afviklede blev velgørenhedsarrangementet ’Sportscar Event’ afviklet. Arrangementet, der første gang blev afviklet i Herning i år 2000, indsamler penge til Børnecancerfonden, og har vokset sig større og større gennem årene.

Sidste år var jeg så fræk at kalde det ”Den velgørende lillebror” sat op imod Thorkild Thyrrings stort anlagte ”Racing Festival”, men det er ikke fair. Sportscar Event er sin helt egen, og jeg fristes til at sige, at det er priserne også.

Sportscar Event er et familiearrangement, hvor hele familien kommer og ser på, når de mange sportsvogne kører rundt på henholdsvis Jyllandsringen eller Sjællandsringen ved Roskilde. Arrangementet er gennem årene vokset sig større og større, og sidste år kunne man præsentere den danske supersportsvogn Zenvo ST1 på banen.I år var det så McLaren MC12-4C man havde muligheden for at opleve, men på samme måde som Take That måtte aflyse en koncert på grund af ”mylderbæ”, så kom McLaren MC12-4C heller ikke alligevel på grund af tekniske problemer, hvilket kunne oversættes til en motorbladsjournalists manglende evner bag rattet.Det gjorde dog kun noget på den kosmetiske side af arrangementet. Der var biler i overflod, og en særlig gammel dame i form af en gul Lamborghini Diablo, der viste at skønhed ikke nødvendigvis bliver mindre med årene.

Børnedagen

Få uger før det store arrangement afvikles, der holder man en Børnedag, hvor de cancerramte børn, og deres familier, bliver sat i fokus. Der er et arrangement på hver side af Storebælt, og af logistiske årsager har jeg kun været med på Sjællandsringen. Det er en noget speciel oplevelse at stå imellem de modige børn, og se kampen i forældrenes øjne.Denne dag er til dem, og der er ingen prislister, højst lidt ventetid til bilerne. Mad, drikke og underholdning klarer sponsorerne til arrangementet, der bl.a. tæller Jyske Bank, FDM og Frontdata. Jason Watt kom forbi med sin Kleemann-Mercedes, og var med til at give lidt ekstra kolorit til børnenes dag.

Arrangementet gik dog også til UG, og klicheeen om, at børnene ville sove på vej hjem, udmattet af dagens oplevelser, virkede ikke at være overdrevet. Smilene var store, men når hverdagen normalt går med at kæmpe for livet, så kan en sænkning af paraderne være en hård omgang, men oplevelserne varer ved.

En famliefest

Der har nok været et par tusinde gæster, der havde afsat op mod syv timer, til at lade sig tryllebinde af de spændende biler. De var der alle sammen, kæresteparret, veninderne, mor/datter, hele familien fra stor til lille, de store drenge, far/søn. Stemningen var god, og det var den særlige danske stemning ”hygge”, der prægede dagen.For andet år i træk var vejret også med arrangementet. Det kom nok bag på nogle, i hvert fald mig, der endte med Ferrari-røde arme, da solcremen lå derhjemme. Det var dog først noget jeg bemærkede, da jeg kom hjem om aftenen, da jeg dagen igennem tog billeder sammen med to andre fotografer.En liste over årets biler kan ses på arrangementets hjemmeside www.sportscarevent.dk, hvor man også kan se flere billeder fra arrangementet.

I 2010 samlede man 950.000 kr ind til børnecanderfonden. Tallet for i år er endnu ikke offentliggjort, men jeg ved målet var at runde millionen. Hvis det ikke bliver nået i år, og man fortsætter med den udvikling, som man har haft, så er jeg sikker på på bliver nået i 2012.

Tak for en god dag. Vi ses i 2012. Måske med dig, kære læser, på sidelinien.