Le Mans!
Jan Magnussen køber nok ikke en Porsche...

af Jan Kaiser. Alle billeder af Jan Kaiser.

Sent exit for Jan Magnussen i Le Mans.

I et Le Mans hvor den første dansker - Tom Kristensen - var ude inden den første time var gået gik det ellers rigtig godt for Jan Magnussen, der over mange timer lå i spidsen i GTE PRO klassen. Men sejr skulle det ikke blive til.

Jan Magnussen udgik af den 79. udgave af Le Mans efter en voldsom afkørsel 16½ time inde i løbet. Jan Magnussen lå i føring af GTE Pro klassen med mere end en omgang ned til Ferrari på andenpladsen, da uheldet indtraf. Proton Competitions Porsche fra GTE Am klassen, der var bagud med 12 omgange, skulle passeres, men Felbermayr der sad bag rattet, havde tilsyneladende ikke set Jan, da han var på vej indenom i den hurtige sektion mellem Porsche kurverne og den sidste chikane. Jan Magnussen måtte i sin Corvette C6.R køre op over curben på indersiden for at undgå kontakt med Porschen, men derefter kom Corvetten, muligvis med knækket hjulophæng, ud af kontrol og røg ind i Porschen, hvorefter begge biler fortsatte ind i betonmuren, først på højre side af banen og derefter på tværs af banen og ind i muren på venstre side. Jans bil fortsatte mod pitindkørslen, inden den havnede i grusset. Efter bilen var slæbt bag muren, forsøgte Jan en sidste gang at få bilen tilbage til pitten, men styretøjet var ødelagt og dermed var det slut for Jan Magnussens 13. Le Mans.


Jans Corvette var nok nærmest skrotværdig efter afkørslen.For Felbermayr havde uheldet større konsekvenser, da han ikke slap uskadt fra uheldet. Østrigeren pådrog sig hjernerystelse og brækkede ribben.

For Jan Magnussen var skuffelsen over, at se sin femte Le Mans sejr forsvinde naturligvis stor. ”Skuffelsen er enorm lige nu og jeg er rigtig ked af det for teamet og for gutterne” sagde Jan Magnussen efterfølgende. ”Vi havde så stor en føring og så sker sådan noget, men det er typisk Le Mans. Det er ikke uden grund, det kaldes verdens hårdeste racerløb. Det er aldrig sjovt, at være den, der sidder bag rattet når det går galt, selvom jeg føler mig uden skyld i uheldet. Jeg var på vej forbi Felbermayr, da han begynder at lukke hullet i det hurtige knæk på vej mod Ford Chikanen. Jeg kører ind over curben, hvor der muligvis er noget på bilen, der knækker. Bilen går først til den ene side, derefter til den anden side, hvor jeg rammer Porschen hårdt. Jeg er selvfølgelig glad for, at jeg er OK, selvom jeg er sikker på, at jeg nok er øm i kroppen i aften. Det er værre med Felbermayr, men jeg er trods alt glad for, at hans skader, uheldets omfang taget i betragtning, ikke er værre”.


Der var desværre ikke mulighed for at køre i pit i den tilstand.

 


Jans Corvette crew var grædefærdige.


Felbermayers Porsche var heller ikke meget værd.

 

En billedkavalkade fra årets største løb.


Jans og Co. under paraden i Le Mans by.


Pressekonference


Tom K. får lejlighed til at prøvesidde Jans Corvette.


Jan og Tom i snak.Jans kolleger i Corvetten - Oliver Gavin tv. og Richard Westbrook th.


Corvette nr. 74 i aktion.


Corvette nr. 74 i aktion.Corvette nr. 74 i aktion.


Corvette nr. 74 i aktion.Corvette nr. 74 i aktion.


Ikke lige den rigtige start - men en genopførelse af den oprindelige Le Mans start fra før 1970.


Mike Rockenfeller i Audien, mens den stadig var hel.


Peugeot teamet før starten.


Starten er gået og den endelige vinder ligger allerede i front!


Tæt kamp i GTE klassen


Porscher og Ferrarier i infight.


Den nye 458'er. Super.