Vi strejker sgu!
For 30 år siden på Kyalami gik det op i en spids

Af Flemming Hansen Fotos: © GrandPrixPhoto

Kyalami 1982

30 år siden??? Årh hold da op! Men jo den er dæleme god nok. Vi snakker 1982 - vi snakker sæsonstarten på Kyalami banen i Sydafrika og den noget overraskende situation, der opstod da en vis Niki Lauda vendte tilbage i F1 kører folden efter nogle år som Luftfartsselskabsejer.

Der blev pisket en stemning op om den såkaldte superlicens og vilkårene i denne. Det gik op i en spids. Pludselig sad alle kørere i en bus og var væk fra banen. Men det endte dog trods alt godt i fred og relativ fordragelighed. L øbet blev kørt og denne lille episode er nu baere en parantes i F1 historien.

Men så er det da en god lejlighed til, at hive nogle dejlige fotos frem fra Peter Nygaards arkiver på Grandprixphoto.com! Jeg er ganske sikker på at han er interesseret i at sælge billeder i fuld størrelse.

Besøg siden på linket øverst i højre side.

Billeder fra Grand Prix Photo: Kyalami 1982.


Brabham begyndte at bruge BMW motorer og fandt senere på at tanke op midt i løbet - den gang en revolution.


Det var altså F1! Under vilkår man i dag ikke engang ser i ungdomsrækkerne i gocart samler Osella mekanikerne deres racer...


Der blev kørt et løb. Det er så teamet der i dag hedder... Lotus! Men de to Tolemans med Fabi og Warwick har så i mellemtiden også heddet: Benetton, Renault og ja så altså Lotus!


Williams hedder stadig Williams og manden der i 1982 skulle ende som mester hed Keke Rosberg og har naturligvis sønnen Nico Rosberg.

Didier Pironi gør sig klar ved at sætte nogle klistermærker på sin hjelm.


Den legendariske Gilles Villeneuve der skulle komme så voldsomt af dage forud for det Belgiske GP.


Gilles Villeneuve i sin Ferrari 126C2 med det berømte nr. 27.


John Watson i Mclaren MP4/1. Dengang en revolution i kulfiber. Idag er det normalen i F1.