Boganmeldelse:
Knægten der blev konge

Af Michael D. Ewert.


Ny F1 på dansk!

Noget så sjældent som en ny dansk bog om Formel 1 er kommet på gaden. En bog, der ikke omhandler sæsonen, der gik men i stedet portrætterer den nye konge i Formel 1; Sebastian Vettel. Nils Finderup har udgivet en spændende biografi om verdensmesteren, der slår alle rekorderne.

Sebastian Vettel har haft en kanonkarriere i Formel 1, og er på ingen tid steget fra at være en ny spændende kører der kæmpede for at slå igennem til køreren, der sætter rekorder hele tiden. Med sine 24 år er han den yngste dobbelte verdensmester i historien, og kan i år skrive flere nye kapitler i historiebøgerne, hvis han skulle tage et tredje mesterskab i træk.

Bogen ’Knægten, der blev konge’ er skrevet af forfatteren Nils Finderup, der er kendt for at skrive spændende og letlæselige bøger, der kan nydes af nørden der kender hver en detalje til den unge læser, der bare vil vide lidt mere om den tyske kører.

Nils Finderup har skrevet flere bøger om danske racerkørere, og har stået bag flere bøger om Tom Kristensen, og var i 2010 med til at skrive bogen ’Jan Magnussen – En fiaskos perfekte liv’ sammen med Jan Magnussens pressemand, Jan Kaiser.


© Michael Ewert

En detaljeret bog.

En bog som indeholdt så mange detaljer, at man skulle tro bogen var skrevet samtidig med det skete, og på samme måde med bogen om Vettel, så er der styr på detaljerne, og også nogle, som du ikke kendte til, selv om du troede du vidste alt om Sebastian.

Nils gør sig også i andre genrer og skrev sidste år bogen om fodboldspilleren Jesper Grønkjær.

Bogen er spækket med billeder fra Sebastians karriere. Både BMW, Red Bull og andre billedsites har været med til at levere det visuelle til bogen, og teksten er både fængende og letlæselig, og så handler den ikke kun om den dobbelte verdensmester.


Der er også små miniportrætter af de vigtigste personer for Sebastians karriere, f.eks. Dietrich Mateschitzs historie (om hvordan Red Bull blev til), Red Bull Racing, designgeniet Adrian Newey og den danske mekaniker Ole Schack (med de små hænder).


© Michael Ewert

En bog som jeg selv havde fornøjelsen af at læse en tidlig ’betaudgave’ af, som nu er i handlen til små 169 kr for knap 200 sider. Det er et fund til den pris, og for det ikke skal være løgn så kører saxo.com med rabat på dette tidspunkt, som jeg skriver dette.

Det eneste jeg savner er et billede af Sebastian Vettel i RB8-raceren, men det har åbenbart ikke kunne nås at få fat i et billede før tryk, og så er jeg lidt stolt over, at jeg i mit miniportræt af Sebastian Vettel har brugt nogle af de billeder, som Nils har valgt at bruge i bogen.

Hvad synes jeg selv om bogen? Jo det kan læses på bagsiden!

Forfatteren formår underholdende at fortælle en medrivende og spændende historie om det største navn i Formel 1 siden Michael Schumacher. Anbefales!

*****
Michael Ewert, Bil Magasinet Formel 1.