2012 kan blive episk.
F1 er tæt og nye danskere helt i top.

af Flemming Hansen


Class of 2012 © Sahara Force India

Formel 1 i 2012

Det har været en dejligt spændende start på F1 sæsonen 2012 synes jeg. Vi har set et tættere samlet felt og vi har ikke set nogen, der for alvor har sat sig i spidsen og heldigvis er Red Bull lige blevet lidt stækket, så den gode Vettel ikke lige med det samme er røget afsted med VM.

Men man må samtidig også sige, at de to første løb har været lidt specielle. Melbourne er altid et lotteri med nye biler og en hård bane. Malaysia blev et lotteri med megen nedbør og deraf følgende forvirring om strategier. Så vi har endnu til gode, at se et 'lige ud af landevejen' løb for, at se om McLaren har fået den nye Red Bull status som det førende team. Som kvalifikationerne har udviklet sig burde McLaren alt andet lige have lavet to gange 1-2 i de første to løb og der kan vi måske sige, at det var godt at de ikke gjorde det, for så var spændingen nok passé for 2012.

Hvor lang bliver sæsonen?

Et er sikkert og det er, at sæsonen slutter sidst i november i Brasilien. Men inden da skal vi forbi Bahrain og da der stadig er ballade i det land kan man måske nok sætte spørgsmålstegn ved om F1 overhovedet skal dertil?

Men hvad med Austin i Texas? Banen er ikke færdig endnu og der har tidligere været snak fremme om at aflyse i 2012. Resten af løbene skal jo nok være klar og lige nu ser jeg frem til Kina, der plejer at give os ok løb.

På plus listen

Det er jo så populært at angive plus og minus lister, så hvorfor ikke uddele lidt plusser og minusser til F1 allerede fra starten af?


Jenson Button er jublende over at være havnet på F1jounals plusliste. © McLaren Media

Mit første plus går til McLaren. Simpelthen for at skabe en bil der er markant kønnere og ikke mindst hurtigere end resten af feltet.

På kørersiden så fortjener Sergio Perez helt klart plusser for sin kontrollerede kørsel i Malaysia og har dermed også vundet retten til, at komme på forsiden af F1journal!

Minus listen


Mercedes er på livets skyggeside i øjeblikket © Grand Prix Photo.

På team minuslisten kan jeg kun anbringe Mercedes. Et team med et budget der sikkert er rigeligt til at brødføde en mindre Mellem-Amerikansk stat er der kun kommet et enkelt ynkeligt sammenskrabet point sammen i to løb. Duer ikke - få rettet problemerne inden længe eller der ryger hoveder.

På kørersiden vil jeg udnævne Bruno Senna som en skuffelse. Jo der var point i Malaysia og det var sandeligt også fint, men der er langt op til Onkel Ayrton endsige Pastor'en fra Venezuela. Fremtiden må være bag Senna i F1.

En bobler:

Næsten synd for Massa - men der er ikke meget af den gamle Massa tilbage og der er nok ikke tårnhøje odds på, at han ikke laver et swap med Sergio Perez senere på sæsonen.

 

Goodwood Festival of Speed 2012

Ja ikke et år uden den oplevelse for undertegnede, hvor det nu er for 14. gang at jeg skal afsted til Chichester og omegn i anledning af dette og det sker lige omkring 1. juli. Det helt store trækplaster vil i år blive at selveste Sebastian Vettel vil køre en Red Bull sammen med den 'sædvanlige' Mark Webber der nærmest er fast inventar på linie med stråhatte og halmballer! Men Vettel har jo også en vis humoristisk side som det er set flere gange - bla. ui Top Gear, hvor han både er den hurtigeste foreløbig i 'star in a reasonably priced car' og udviser er temmelig sjov side med både sine imitationer af Kimi Raikkonen og Nigel Mansell, så jeg håber da på at han på en eller anden måde får lov til at gå lidt på slap line - men mon ikke? Lord March og co er i reglen ret tilbagelænede. Will be fun!


Lord March tager det afslappet sammen med Cobraer og kaniner...! © Goodwood FOS


En epoke er gået på hæld.

Jan Magnussen fanklubben lukker og slukker. Det var den triste meddelelse fra klub bestyrer Jan Kaiser, der jo som nogen sikkert ved også fungerer som pressemand for Jan.

Jan Kaiser skriver:

"Det er med stor beklagelse, at vi må meddele, vi lukker ned for Magnussen Fanclub.
Efter at have styret først Formula 1 Club Denmark og siden Magnussen Fanclub i 18 år, har det været en rigtig, rigtig svær beslutning at træffe. Men vi har erkendt, at den tid det tager at styre Magnussen Fanclub, ikke længere er til rådighed hos undertegnede. Der går meget tid med administrativt arbejde, tid der desværre har fjernet fokus fra hovedformålet, at lave arrangementer for medlemmerne.
"

Man må sige at der også er sket meget siden 1994, hvor det hele startede. F.eks. er der kommet noget der hedder internet, der har revolutioneret den måde hvorpå vi kommer i kontakt med hinanden... Men det har været 18 spændende år, hvor Jan Kaiser med stor entusiasme har båret først Formula 1 Club Denmark og siden Jan Magnussen Fanklubben med talrige fanmagasiner, kortsnore og medlemskort i slipstrømmen. Det var en kanontid med mange fede ture og oplevelser.

Der vil dog stadig være arrangementer - men disse vil blive annonceret via facebook og hjemmeside. Så følg med der, hvis du gerne vil møde Jan Magnussen og Co.

Danskere i 2012.

Man må sige at 2012 er startet langt bedre end de seneste år. Tom K vandt 12 timers løbet i Sebring i prototypeklassen, mens Jan blev nr. 2 i GT klassen efter en forygende afslutning.

Men årets helt store positive nyheder for fremtiden var Kevin Magnussens plads som testkører hos McLaren og Marco Sørensen blev tilknyttet Lotus.. altså Renault.. ikke det andet Lotus, der nu hedder Caterham. Ja man skal hodle tungen lige i munden! Læg dertil at begge kørere skal vise kvaliteterne i årets Formel Renault 3.5, der nok vil være den stærkeste feeder serie til F1 i år. Men kan man vise kvaliteterne i det felt, så kan man også tage det sidste skridt helt op. Det skal blive spændende og Eurosport viser løbene der starter den 5. maj på Motorland banen i Spanien


Jan Magnussen på Sebring.© Jan Kaiser

 

Flemming Hansen
Redaktør