Red Bull Show Run F1
Copenhagen

Af Michael D. Ewert – Copyright Ewert Foto

Det er nok gået de færreste Formel 1-interesserede forbi, at Red Bull Racing lagde deres Roadshow forbi København i starten af august måned. Oprindelig var begivenheden planlagt til tre dage, men ugerne før arrangementet skulle afvikles forsvandt den ene dag på de mange reklamer, der informerede om begivenheden.

Oprindelig kunne man læse, at arrangementet varede fra 3. til 5. august, men det blev som sagt ændret officielt til et todages arrangement, hvor det eneste der lå fast var, at man ville køre opvisning lørdag og søndag i forbindelse med årets Copenhagen Historic Grand Prix. Red Bull var dog meget interesserede i at gøre det til en tredages folkefest.

At det ikke kunne lade sig gøre skyldtes ifølge Red Bull Danmark Communication Manager Lena Agerbo, at et så åbent arrangement ville være en kæmpe logistisk udfordring. Interessen ville være så stor, at hele arrangement skulle hegnes ind, vagter skulle hyres og at gøre det fredag morgen ville skabe for store trafikale problemer i midten af København.

3. august blev derfor en uofficiel dag, hvor udvalgte medier fik lov at komme. F1journal.com var et af dem, der blev inviteret til arrangementet, og det var så hemmeligt at undertegnede kun fik at vide, at jeg skulle møde op ved Amaliehaven klokken 8.30.


Da jeg kom…

Da jeg ankom var der ikke meget, der antydede at her skulle ske noget specielt. Der var ikke nogen Formel 1-bil, der var ikke særlig mange fotografer, men der var dog noget politi og en masse personer, som Red Bull Danmark havde medbragt til at holde ro og orden. Ved at gøre det småt kunne man klare sig uden de store afskærmninger.

Mens jeg ventede begyndte snakken. Red Bull havde tyvstartet arrangementet og kørte den første lukkede opvisning forbi Børsen. På videoen Red Bull udsendte om aftenen kunne man se en flok chokerede tilskuere stå og vente på buslinie 2A. En del af dem har nok også fået et chok, når den normale fredagstravlhed blev afbrudt af hylet fra en 2.4 liters V8 Renaultmotor.

Efter noget tid kunne vi se aktivitet for enden af Amaliegade. Red Bulls ’officials’ lukkede gaden af, og kort efter kom David Coulthard kørende i Red Bulls RB6. Frihøjden var hævet, men ellers var der ikke gjort meget med bilen, siden Sebastian Vettel vandt sit første VM i Abu Dhabi 2010 fik jeg senere fortalt på et pressemøde.

De mange brosten på Amalienborg Slotsplads gjorde dog, at der ikke var meget fart på Red Bull-raceren, der kørte et par omgange rundt om rytterstatuen inden det gik lidt hurtigere ned ad Amaliegade igen til Red Bulls intermistiske pit.


En F1’er i Nyhavn

Da dagens anden opvisning var overstået fik vi at vide, at næste og sidste opvisning ville foregå i Nyhavn. Er der et sted der udstråler danskhed, så er det Nyhavn, men da klokken ikke var særlig mange, så var det brunch og ikke store kolde fadøl de få cafegæster hyggede med. Billederne skulle dog gerne vise en stemning, så Red Bull havde derfor medbragt deres Wings-piger.

Man havde kun en chance for at lave denne opvisning, så der var en langt større forberedelse end man i første omgang ville forvente. Pigerne og de mandlige medarbejdere blev placeret strategisk langs med Nyhavns facader, så der kunne være lidt af den stemning, der ville være senere på dagen i Nyhavn.


Ventetiden var lang, men billederne og videoen blev også derefter. Det var en speciel oplevelse at se og være så tæt på en F1-racer, og så i Nyhavn. For enden af Nyhavn lavede David Coulthard et par donuts inden han sendte omdrejningerne i motoren op til det øresønderrivende lydniveau og henover Nyhavnsbroen.

Efter denne opvisning var der kun et pressemøde tilbage inden Red Bull-raceren ville få lov at agere blikfang foran Københavns Rådhus i forbindelse med Copenhagen Historic Grand Prix-presse,mødet, som du kunne se billeder fra i sidste nummer af F1journal.com.

Inden da var der dog et fotoshoot med David Coulthard og Red Bull RB6 i Amaliehaven, som jeg dog ikke kendte til, så jeg fandt Hotel Sankt Petri hvor pressemødet skulle afvikles, hilste på nogle af de andre journalister/fotografer inden klokken blev 11.00, hvor Peter Nygaard som konferencier bød velkommen, og der blev mulighed for at stille spørgsmål til David Coulthard og showteammanager Tony Burrows.Efter endt pressemøde gik turen til Københavns Rådhus, men den del kunne du læse om allerede i sidste nummer af F1journal.com i Flemming Hansens artikel om dette års CHGP.

Jeg vil gerne takke Red Bull Danmark og Lena Agerbo for invitationen. Nedenunder nogle enkelte billeder fra Fælledparken.