Den nye danske topserie
Danish Thundersport Championship

af Flemming Hansen


Det største trækplaster er stadig Jan Magnussen.


DTC for nogle år siden i de 'gode gamle dage' før finanskrisen slog til med et ordentligt slag dybt ind i solar plexus er ikke mere. Der er simpelthen ikke sponsorpenge nok til rådighed som det jo har været beskrevet 'ad nauseam' mange gange siden da.

Med et lille forsøg sammen med 'Svensken' i STCC i løbet af 2010 og 2011 fandt Elgaard og Co på at lave en ny serie med samme udgangspunkt som den Svenske Camaro Cup. Relativt billige rørramme biler med en genkendelig Chevrolet Camaro karosse.

Racing blev ganske fint. Vi fik nogen af de gamle koryfæer ud at køre på banerne igen - og ikke kun Jyllandsringen - men også Ring Djursland og Padborg Park som efter et år i glemsel på grund af dødssejleren STCC, der aldrig rigtigt for alvor slog igennem blandt danskerne. Igen - det blev for dyrt og svenskerne var for overlegne.

Bling -bling!


Arh for pokker. Beskidt, skrammet og slet og ret grim. Dette billede er taget FØR løbet!

Det der med at racerbiler skal se ud som en luder i en gadedør - lækker, lakeret og topgejlet - den holdt ikke i DTC af 2012. Jeg har ikke en forventning om McLaren style kvalitet - men bilernes karosserier lignede simpelthen noget der var løgn. Skrammede, beskidte, sjuskede og i det hele taget ikke noget der var værdigt at vise i 2012.

Når det er sådan at bilerne i de lavere klasser ser bedre ud end det der er 'topklassen', så virker det ikke så overbevisende i mine øjne. Men der var da heldigvis andre der forsøgte at bringe klassen op på lidt andre fordums højder.


Elgaard Motorsport - I like.

Specielt Elgaard Motorsport formåede at bringe lidt gammel DTC stemning ind i paddocken, med et imponerende setup. Flot motorhome i to etager med VIP salon und den ganzen molevitten. Dertil nogle biler der var klasser op på de fleste andre - på udseendet! - , da de i reglen var ganske fint og nydeligt præparerede.

Det var også lidt en enlig svale i Paddocken. Fukamuni Racing forsøgte sig lidt i den mere 'folkelige' retning med stripperstang og pølsevogn ved Grand Prixet! Der er stadig nogen vej op til Team Essex og Team den Blå Avis, men det begynder da så småt at ligne noget igen efter nogle rimeligt sløje år.


Dennis Lind, Jan Magnussen og John Nielsen - top tre i DTC i 2012 i højt humør efter finaleløbet. Jans pokal kunne indeholde 31 øl viste en videnskabelig test udført i Roskilde...


2013 nu gælder det!

Som det ser ud lige nu kan der komme 17-18 danske racere i feltet. Jan Magnussen vil etablere sit eget team efter Fukamuni nu er henvist til historiebøgerne. Teamet bliver med folk fra netop Fukamnuni teamet da Jan føler at det var et godt sammentømret team, der var godt at bygge videre på¨. Teamet kommer til at hedde Jan Magnussen Racing Experience og vil bestå af to biler med Jan i den ene og en anden kører fra Roskilde som det udtrykkes. Det kunne jo godt blive Dennis Lind der i 2012 kørte for et svensk team.

Feltet vil så yderligere blive suppleret med biler fra den tilsvarende Norske serie - en måske 8 til 10 biler, hvilket bringer feltet op på anstændige størrelser. Der skulle vel heller ikke være risiko for at feltet ikke er klar til åbningsløbet som i 2012 måtte udskydes en måneds tid, for at få så mange med som muligt.

Nye former.

Igennem hele 2012-udgaven af Auto-G Danish Thundersport Championship har det været biler med Chevrolet Camaro-karrosserier, som har været anvendt i serien, men til næste år bliver det også muligt at opleve to andre karrosserier. vil feltet blive åbnet, så der også kan køres med dels Ford Mustang-, dels Dodge Challenger-karrosserier.

Dette skridt har man nu også valgt at følge i den svenske pendant – Camaro Cuppen – hvor man ligeledes vil anvende den nye og mere driftssikre aluminiums-V8-motor, som i 2013 også introduceres i Auto-G Danish Thundersport Championship.

Så vi håber på en god sæson i 2013!


Feltet i 2013 skulle gerne blive på omkring 25 racere. Det ser vi frem til!