Copenhagen Grand Prix
Den nye bane er en gevinst for løbene

af Flemming Hansen Alle fotos: Flemming Hansen


Podiet ved Pro Am løbet. Denne gang på inderkredsen så mange flere kunne få udbytte af at blive oversprøjtet med champagne!

Super ny bane

Det var med store forventninger, at den lange ventetid var ovre og man nu skulle i gang med at se på den nye bane, der centreret omkring Campingpladsen i Bellahøj nu havde meget mere plads end nogensinde før, at boltre sig på.

Det var et glædeligt farvel til halmballerne, der havde fulgt GHGP siden starten i 1996. Med den højere hastighed på en langt længere bane, måtte der helt andre og mere solide barrierer på plads. Hele banen rundt var klædt i beton og hegn. For at farten ikke skulle blive alt for voldsom så måtte der tages vandfyldte barrierer i brug for at danne chikaner på strategiske steder.

Det var jo nok godt det samme!


Det straffes meget hårdt at ramme en barriere. Unge Rolner skulle køre sammen med Kevin Magnussen - men det var Rolner selv der ødelagde bilen.

Det var altså et helt andet setup og det krævede lige nogle timers vandren rundt for at finde hoved og hale på det hele. Det hele foregår på indersiden af banen og det vil sige at al adgang til banen sker via gangbroer.


Men udsynet?

Svagheden ved, at det hele foregår på indersiden er faktisk oversigtsmulighederne for tilskuerne. Store dele af langsiderne var ikke tilgængelige - eller kun tilgængelige ved et hegn der stod langt fra banen. Stort set hele Borups Alle fra Bellahøj-badet til Hulgårdsvej er overbegroet hegn ind mod campingpladsen. Der er så en tribune nær hjørnet ved det store kryds Borups Allé /Hulgårdsvej- men lige til højre for denne stod en bro og spærrede udsynet helt og aldeles.

Der må være nogle ting på banelayoutet der kan tunes således, at man kan se mere af banen. Men det er jo den slags ting man kun kan vide når man har prøvet det hele af og tager erfaringerne med til næste år.


Jan Magnussens bil for weekenden var den Porsche fra Rolner stalden.

Royal Pro AM

Jac Nelleman der er ny på posten i front for CHGP har nogle andre ideer med CHGP end forgængerne. Programmet er blevet bragt tilbage i tid. Royal Pro-Am er blevet hevet en klasse ned til 65 klassen, hvilket så praktisk passer med at Prins Joachims bil (og de andre kørere fra det Royale team) direkte kan passe ind i klassen fremfor at blive placeret i andre biler. Dette var jo godt nok.

Det var også en god ide at lave en flyvende udskiftning af kørerne istedet for det fulde stop af løbet. Det var næsten også nødvendigt da målstregen på Bellahøjvej lå relativt langt fra pitområdet på Hvidkildevej.

Det gav god action uden faren for, at skulle igennem to starter pr. løb, der traditionelt næsten altid er endt i tårer og buler.

Så Royal Pro-Am der er programmets hovedomdrejningspunkt - det fungerer fint. Den lille klasse med minierne fungerer også fint og naturligvis også den større klasse med de mere larmende biler.

At der så endda også var live transmission på TV3 Sport 2 om søndagen gjorde jo det hele så meget bedre.


Indsamling til Rigshospitalets børneafdeling skete gennem en flok vilde biler med prominente kørere bag rattet. Her er det Tom Kristensen i en voldsom Audi.

Indsamling til børnene på Riget.

Som det sig hør og bør så er der både lørdag og søndag afsat en lille times tid til at betalende publikum kan komme ud at køre med superbiler et par omgange på banen. Hvorfor? Jo de penge der kommer ind på disse køreture gives til børneafdelingen på Rigshospitalet, der jo ligger lige bag Fælledparken.

Det var en forrygende bunke højpotente biler der var samlet ind til arrangementet, hvor det var muligt at komme ud at køre for både relativt få kroner eller rigtigt mange tusinde kroner for en lille køretur omkring Bellahøj.

Race for Riget slog heldigvis alle positive rekorder i 2013 ved at indsamle intet mindre end kr. 340.600,-

Læs mere om det her.


Formel Junior. Nærkontakt her men ikke særligt underholdende.

Formel Junior

Jeg må indrømme at jeg slet ikke er fan af de små og meget gamle formelbiler. Det blev aldrig rigtigt spændende og kørerne havde stor og ganske forstålig respekt for hinanden og de hårde betonbarrierer, hvor ethvert fejltrin ville blive straffet meget kontant og hårdt. Det betød stor afstand mellem bilerne.

I 2012 var der Red Bull showrun, DTC demo og Legend Cars. Alt dette var væk i 2013, hvilket jeg synes er en misforståelse. Classic Race Århus har klart vist hvordan et arrangement skal skrues sammen, der kan indeholde det hele og også en del 'underholdning'. Der skal CHGP også kunne være med.

Nu var det så et genfødt Copenhagen Grand Prix' første år og vi må jo se hvordan programmet ser ud næste år. Jeg håber på at der kommer noget mere rabalder og show. Gerne en Formel 1 opvisning der kunne markedsføre Kevin Magnussen og Marco Sørensen eller for den sags skyld endnu et Red Bull showrun.

Og hvad med DTC? Kan der afholdes en afdeling i Århus kan der vel også afholdes en i København?

Ønskelisten er så lang så lang!

Men under alle omstændigheder skal der da lyde en tak til alle de frivillige, der indgik i planlægning, bygning samt fjernelse af banen og alle de officials og hjælpere der var med til at gøre de to dage i august til nogle rigtigt fine dage.

Vejret kunne der ikke klages over. Det var ganske dejligt. Som det sig hør og bør i starten af august.


Kiesa og kollegaen Peter Palshøj fra TV3+ som vi kender fra Formel studiet delte en Cortina.


Det Royale Cortina team var naturligvis i fokus i 65 klassen.


Jan Magnussen og løbsarrangør Jac Nelleman tager lige en snak.


Ups 1


Ups 2

Ups 3