Dennis på DTC toppen
Den hidtil yngste DTC mester.

af Flemming Hansen. Alle fotos: Flemming Hansen


Ingen kører er bedre end teamet bagved. DMD teamet består af følgende:
Fra venstre mod højre: Karsten Isaksen (Mekaniker), Martin Olesen (Mekaniker/karrosseri), Christoffer Mathisen (Mekaniker), Daniel Dahl (Dækmand og truckie), Jan Kaiser (Media og PR), Dennis Lind (racerkører), Rene Jørgensen (Chefmekaniker), Henrik Zarp (Coach), Peter Hartvig (Teamchef og manager), Andreas Hellman (Race ingeniør).


Den yngste DTC vinder.

Dennis Lind - 20 år vandt efter diverse dramaer DTC mesterskabet i 2013 foran de gamle rødder John Nielsen, Casper Elgaard og Jan Magnussen samt de nye yngre kræfter Marius Nakken (N), Nicki Petersen, Anders Fjordbach og Mikkel C. Johansen. Ialt 22 kørere deltog i DTC i 2013 og det var jo ikke så ringe endda. Men det var den unge Dennis Lind der havnede på toppen.

Men hvem er egentlig denne Dennis Lind? Hvor kommer han fra og hvorfor tuller en 20 årig rundt i en relativt perifer lokal motorsportskategori, set i sammenhæng med dem vi hører mest om - nemlig Kevin Magnussen og Marco Sørensen?

Dennis er en knægt fra Roskilde og som nevø til Jan Magnussen er det som om, at det med tunge højre fødder er kommet ind med modermælken. Naturligvis er det med gokart også kommet ind med sutteflasken i den efterhånden "verdenskendte" ungdomsklub 'Viadukten', hvor dem der har fulgt med ved, at to efterhånden aldrende racerkørere Jan Magnussen og Jason Watt har gjort asfalten usikker.

Lammetævning af fans

For efterhånden en del år siden i den daværende Jan Magnussen Fanklub blev der afholdt et gokart arrangement på Roskilde Racing Center. De tilstedeværende medlemmer var ikke helt ukendte med gokart fænomenet og talte da flere habile kørere.

Der var også to 'rollinger' til stede der reagerede på navnene Dennis og Kevin... Ja dem! Nu handler det naturligvis også om kampvægt, hvor de der små myg jo ikke belastede dækkene ret meget. Så de fik jo lov til at starte en omgang efter feltet. Men det var sådan set underordnet, for samtlige andre på banen blev overhalet i løbet af få omgange. Jo der var - og er - krummer i de knægte!


Unge mand - har du ikke respekt for de ældre?


Formel biler.

Dennis' karriere gik til Formel Ford, som Dennis i fin stil lagde for sine fødder med blandt andet et NM i 2009. Det blev 'naturligvis' også til det uofficielle verdensmesterskab i Formel Ford! Men det var nærmest uden økonomisk støtte og kun på grund af en sejr på Zandvoort i 2010 gjorde, at han fik gratis adgang til at køre. Det var dog kun adgangsbilletten der var gratis skal jeg hilse og sige!

Dennis Lind blev i 2010 derfor den tredje danske verdensmester i Formel Ford efter først Jan Magnussen og Jason Watt. Den unge formelkører tog førstepladsen i Formel Ford-festivalen på Brands Hatch, der er kendt som det uofficielle verdensmesterskab.

Efter en super indledning på løbet kunne Lind køre i mål 1,8 sekund foran briten Pye, der var en af de dominerende kørere i det britiske Formel Ford-mesterskab.

Dermed lagde Dennis Lind, der vandt DM i Formel Ford i 2009 og det uofficielle EM tidligere i 2010, sig i sin onkel Jan Magnussens slipstrøm. Jan Magnussen tog titlen i 1992, mens Jason Watt kunne løfte trofæet på banen i Kent to år senere.

Tidligere vindere af Formel Ford-festivalen i Storbritannien tæller navne som – udover Magnussen og Watt – Eddie Irvine, Mark Webber, Jenson Button og Anthony Davidson.


2011 en blandet affære

2011 blev en blandet affære med først optræden i ADAC Formel Masters sammen med en anden dansker - Kean Kristensen- , hvor Dennis dog droppede ud senere på sæsonen på grund af en rygskade efter en flyvetur og ikke mindst en dialog med teamet, der aldrig var i top.

I slutningen af året bliver det til en F3 optræden i ATS F3 cup til erstatning for Tom Blomquist i sæsonfinalen. Det blev til en flot 6. plads i debut'en efter at have været blevet kørt af i første sving og efterfølgende flot opkørsel igennem feltet. Marco Sørensen kom i øvrigt ind på en 2. plads i samme løb.


Dennis Lind i Peugeot Spyder Cup ved GP Danmark i 2011 for teamet DMD.

Ved GP Danmarks Peugeot Spyder afdeling viste Dennis Lind dog det åbenlyse talent, da han på en våd bane startede ud på slicks i rene klassisk Keke Rosberg stil. Det gik rigtigt skidt de første omgange! Indtil banen begyndte at tørre op... Så kunne Dennis nemlig overhale den ene efter den anden, for til sidst at havne helt i front. En vild oplevelse for dem der var heldige, at være til stede.

Men desværre kom karrieren - i hvert fald indtil videre - ikke til formel klasser via den klassiske stopklods: Penge - eller rettere mangel på samme.

Så derfor måtte der kigges andre veje. Den vej pegede mod den Svenske Camaro Cup der i 2012 bla. skulle afvikles i Danmark.


2012 Læreåret der blev bestået med glans

Dennis Lind blev kører for det svenske Memphis Racing i Camaro Cup 2012. Det skete efter en test i Florida, hvor Dennis igen viste sit talent. Dennis så frem til at køre mod onkel Jan Magnussen når de skulle mødes på banerne - men det skulle blive til meget mere end det.

Det lykkedes nemlig for Dennis med overbevisende kørsel - ikke mindst i sæsonfinalen på Jyllandsringen - at ende på en samlet 2. plads i DTC 2012. Kun onkel Jan Magnussen stod som den endelige mester i sin nr. 23 Fukamuni racer.


En stolt Dennis på Jyllandsringen foran de tidligere koryfæer Casper Elgaard (tv) og John Nielsen (th)


Dennis Lind i nr. 60 for det Svenske team Memphis. Bemærk sponsornavnet 'Hartvig Consult' på fronten.


Top 3 ved DTC 2012. Vinderen Jan Magnussen gemmes bag John Nielsens blomster. Men det er Dennis på 2. pladsen tv.


2013 stjerneåret med et skræddersyet team

For 2013 gik Hartvig Consult 'all in' med at skræddersy et team omkring Dennis Lind i et bils team. Det skete under "Danish Motorsport Development" banneret, der også blev brugt i Peugeot Spyder tiden tilbage i 2011.

Der blev ikke sparet på noget og de bedste folk blev hyret til opgaven, der i sin rene enkelthed gik ud på, at vinde DTC i 2013. Men nu var det jo ikke bare lige sådan, at de andre deltagere bare lagde sig på ryggen. Der er blevet brændt mange timer af i teltet i løbet af året for, at raceren hele tiden var super optimeret til opgaven og havde et udseende der bare skal være pletfrit.


Ultraprofessionelt og flot setup præger DMD teamet


Det går op og ned i racing.

Det har været lidt af en rutschebanetur i løbet af året, der startede med en dominans af 2012 mesteren Jan Magnussen, der nu kørte i sit eget team 'Jan Magnussen Racing Experience'. Desværre for Jan måtte nogle løbsweekender springes over på grund af indbringende engagementer på den anden side af Atlanten. I mellemtiden gik kampen for alvor op i gnister mellem Casper Elgaard, John Nielsen og Dennis Lind.

Det gik for alvor hårdt til i sommerløbet.

Dennis Lind og team DMD havde lagt i kakkelovnen til en dobbeltsejr ved Sommerløbet, efter den 20-årige roskildenser havde jagtet og indhentet Casper Elgaard i andet løb søndag.

Men en berøring i udgangen af første sving kort før mål bragte dog Casper Elgaard ud af sporet, og både Dennis Lind og John Nielsen gik forbi den tidligere firdobbelte DTC-mester. Straffen faldt dog prompte for berøringen. Størrelsen undrede Lind og teamet.

Dennis rammer Elgaard fordi denne letter på speederen på vej ud af svinget. Skulle der falde en straf for berøringen, så kunne der maksimalt være tale om en eller to strafbaner, men der uddeltes en stop-go som blev lavet om til en 20 sekunders straf og det var teamchef Peter Hartvig meget uforstående overfor.


Lynhurtig igennem chikanen ind på den nye del af Jyllandsringen.

Alt i alt var Dennis nu efter John Nielsen, Casper Elgaard og Jan Magnussen inden det helt store løb i Danmark - nemlig GP Danmark i slutningen af august.GP Danmark - sejr med frustrationer.

Det skulle til gengæld ende med, at blive den helt store triumf for Dennis. Men igen heller ikke uden torne for atter engang var Dennis Lind i infight med en vis Casper Elgaard.

Dog skulle det først ske senere på dagen, for i første heat var Dennis Lind aldeles overlegen ved at starte fra pole position efter en super indsats i super pole, hvor ingen kunne følge den hurtige knægt fra Roskilde, selvom onkel Jan Magnussen gjorde sit bedste var Dennis bare bedre.


En koncentreret Dennis på sit kontor.

Så er reglerne jo således, at de første 8 vendes om i 2. heat og Dennis startede derfor på 8. pladsen. Det gør jo så at han startede bagved alle de skrappe drenge - blandt andet Jan Magnussen. Igen kørte Dennis fremragende op igennem feltet og gav onkel Jan Magnussen baghjul igen. Der røg de julegaver Dennis!

Det gik altså strygende - det vil sige lige indtil, Dennis kom op til den førende Casper Elgaard...

Det endte i tårer, hvor Casper røg af, mens Dennis kunne fortsætte mod mål med en voldsomt skadet bil. For alle andre end dommerne var det tydeligt, at det var Casper der kørte Dennis af og ikke omvendt. Ikke desto mindre blev Dennis igen idømt en straf og John Nielsen udpegedes som vinder, mens en rasende Dennis Lind forsvandt ind i pitten.

Casper Elgaard indrømmede efterfølgende, at han kørte Dennis af og timer efter udnævnes Dennis Lind nu til vinder af løbet. Retfærdigheden skete fyldest! Men ikke uden voldsom frustration.


Sammenstødet i 2. heat ved GP Danmark.


Finalen

I modsætning til GP Danmark var finaleløbet en relativt kedelig affære. I første løb startede Dennis på pole atter en gang og med Casper Elgaard og John Nielsen lige efter. Det lykkedes John Nielsen at komme forbi Dennis og tage sejren i første heat. Opgaven for Dennis inden sidste heat i 2013 var simpelthen, at mindst bliver 7'er, så kunne John Nielsen for den sags skyld vinde løbet efter behag.

Derfor blev det sidste heat heller ikke særligt spændende. Dennis holdt til presset og kunne køre i mål på en fin 4. plads, mens Casper Elgaard endelig kunne få en sejr på kontoen efter et relativt magert 2013.

Dermed fejrede DTC sin hidtil yngste mester.


Mesterskabet fejret på Jyllandsringen med mesteren Dennis Lind i midten. Var de pokaler ikke større i 2012?


Fremtiden for Dennis?

Alt andet lige så må Dennis ud i den store verden og afprøve talentet i skarpere felter. Han kan da sikkert vinde en del DTC mesterskaber med et team som DMD - men det er jo nok ikke lige der man skaber sig en sikker fremtid - hvis der overhovedet er noget der hedder sikker fremtid i racing!?

Formel racing er nok et afsluttet kapitel for Dennis på trods af hans unge alder, så det er jo nok mere i retning af race med tag på der skal satses? Le Mans måske?

Tiden vil vise det - men et er sikkert: Talentet er der.

 

Referencer:

Racemag.dk