Kevin på WSR 3.5 toppen
Sikkert mesterskab til McLarens nye F1 stjerne

af Flemming Hansen. Billeder Renault Sport medmindre andet er angivet.

Det blev Kevins mesterskab!

Nu kan diskussionen så pågå - hvilket mesterskab var det største i 2013 blandt danske kørere? Var det Kevins mesterskab i World Series by Renault 3.5 eller Tom Kristensens (sammen med Allan McNish og Loic Duval) i World Endurance Championship? Eller for den sags skyld Jan Magnussens (Sammen med Antonio Garcia) måske mere upåagtede mesterskab i ALMS GT serien med Corvette? Ja det kan blive en diskussion om hvad der er højest - et tordenskrald eller Rundetårn?

Men hvis vi skal se på det i et mere fremtidigt perspektiv så er dåbsattesterne for d'herrer Magnussen 'den ældre' og Tom Kristensen ved at blive lidt gulnede i kanten og deres mesterskaber vil ikke bringe dem videre på anden måde end, at de laver det samme igen i 2014.

Ikke sådan med Kevin. Han vandt den skrappeste serie lige under F1 og med det mesteskabs hak i bæltet på køredragten gav det ham billetten til en potentiel stjernebestykket karriere i den ultimativt største serie i verden, hvor kun en ganske lille klub med lidt over 20 medlemmer hvert år kører 19 gange i hele verden.

Danmarks Lewis Hamilton?

Nu er sammenligningen jo desværre lige for. Lewis Hamilton kom til McLaren i 2007 med den tidligere verdensmester Fernando Alonso som teamkammerat. Kevin Magnussen kommer til McLaren i 2014 som teamkammerat med den tidligere verdensmester Jenson Button. Nu er Jenson Button efter min mening ikke i samme klasse som Alonso. Button var meget heldig med det mesterskab i 2009 og kunne lige så godt være blevet pensioneret da Honda skred fra F1 med deres smålatterlige 'grønne' 2008 image.

Kun takket være Ross Brawn og nogle heldige/smarte installationer på det der blev Brawns eneste sæson i F1 blev Jenson Button med hiv og sving verdensmester. Nu går han ind i sin 15. sæson som den Britiske kører med flest race på sit cv. Med Sergio Perez' præstationer i det lys i 2013 - selvom bilen var noget skrammel så skal (med streg under skal) Kevin køre i cirkler om Jenson Button lige fra starten af sæsonen. Jo tidligere, des bedre, hvis han skal have en ærlig chance for at være F1 kører i mere end én sæson. Det er de barske realiteter der stilles op i den branche. Det er ikke en læreplads. Du har lært det du skal i de lavere klasser - så er resten op til det talent du forhåbentlig har rigeligt af.

Bonusinfo: Lewis Hamilton var på præmieskammelen i sit første løb...

World Series by Renault 2013

Det viste sig relativt hurtigt at Felix da Costa ikke fik det ben til jorden som man havde forventet inden sæsonstarten. Kampen om mesterskabet stod reelt set kun mellem to kørere: Belgiske Stoffel Vandoorne og danske Kevin Magnussen.

Men så alligevel ikke. Kevin var helt på toppen hele vejen igennem. Kun det første løb i Moskva blev lidt af en udtur med en ærgelig 11. plads hvor så Stoffel Vandoorne vandt løbet blev måske lidt en øjenåbner for unge Magnussen? Faktum er, at han i resten af løbene enten vandt eller kom på 2. pladsen - okay da en 3. plads på Red Bull ring - men stadig på podiet!

Moskva 2. løb - 2. plads
Red Bull ring 1. løb 3. plads
Red Bull ring 2. løb 2. plads
Hungaroring 1. løb 2. plads
Hungaroring 2. løb 2. plads
Paul Ricard 1. løb 1. plads - men diskvalificeret!
Paul Ricard 2. løb 1. plads
Catalunya 1. løb 1. plads - mesterskabet sikres
Catalunya 2. løb 1.plads

Måske var Moskva en øjenåbner - men Paul Ricard og den naturligvis helt skandaløse diskvalifikation (med rød-hvide briller!) viste at der sidder et godt hovede på knægten, der i løbet af året er modnet helt fantastisk. Efter en uretfærdighed så vil nogle gå i sort -men Kevin samlede mekanikerne til en peptalk at det skete var noget skidt - men sket var sket og det kunne der ikke gøres noget ved. Men der er et løb i morgen der skal vindes!

Og han gjorde det sgu! Så meget at ved næste løb i Catalunya kunne mesterskabet sikres i 1. løb og det gjorde han sgu også. For lige at understrege hvem der var mesteren så vandt Kevin Magnussen også lige det sidste løb. Fordi han kunne!

Det vil nok vare en del år før vi ser noget lignende fra en dansk kører. Vi har ærligt talt heller ikke set det før i en så højt rangeret klasse. Farmand gjorde det i F3. Bakkerud kunne måske have været i nærheden af noget i GP2, men vi så aldrig for alvor talentet udfolde sig og Kiesas heldige sejr i Monaco til trods vil han kun være en parantes i motorsportshistorien.

Kevin Magnussen kan meget mere end det og jeg håber vi ser det allerede i Melborne til marts!


En fremtidig champ i Lewis Hamiltons MP4/23 mesterskabsbil fra 2008? Foto Flemming Hansen