Kevins vej til Formel 1
Nyeste bog udgivelser

Af Michael D. Ewert. Fotos © Michael D. Ewert

Bøger i stimer!

Det kommer ikke bag på dig, at vi nu har fået Kevin Magnussen som officiel McLaren løbskører i dette års Formel 1-mesterskab, hvis du læser dette. Den unge danske Roskildenser med det i Danmark så berømte efternavn har gjort det, som selv farmand ikke formåede.

At sikre sig et sæde i Formel 1 hos McLaren og dermed være en del af den kun 22-mand store elite, der bruger weekenderne i det ypperste rampelys på de fleste kontinenter og nogle af de mest spændende baner i verden. Jo Kevin Magnussens liv tog en helt ny drejning fredag den 14. marts 2014.

Der kørte Little Mag sit første løb, og det blev til mere succes end nogen kunne forvente. Han sluttede på plads tre i debuten, besteg podiet til stor glæde for blandt andet de to fyldte biografer på Ro’s Torv, blev forfremmet til plads to og fik lov at beholde andenpladsen. Du kan læse mere om første løb i dette nummer af F1journalen.

13. marts var F1journal.com inviteret til boglancering i Roskilde af Nils Finderup

Hvordan kom Kevin Magnussen til Formel 1

Dagen før Kevin kørte den første meter som officiel Formel 1-kører udkom der ikke en, men to forskellige bøger om Kevin Magnussen. Peter Nygaard sendte bogen ’Kevin Magnussen – Vejen til Formel 1’ ud på forlaget People’s Press og Nils Finderup kom med bogen ’Født til Formel 1- bogen om Kevin Magnussen’ på forlaget Turbine.

To bøger som ligner hinanden utrolig meget, men som adskiller sig på to vigtige områder. Begge forfattere har hver deres force. Peter Nygaard er tæt på Formel 1, og på fornavn med mange af de vigtigste Formel 1-personligheder. Nils Finderup har haft langt mere med Kevin at gøre i hans vej op til Formel 1, og dermed har en baggrundsviden som Peter Nygaard mangler


Billede fra Peter Nygaards ’Vejen til Formel 1’

Begge bøger fortæller ’Historien om Kevin’, og uanset hvilken bog man skulle vælge, så får man vejen fra gokart og frem til kontrakten blev underskrevet. Peter Nygaards bog har endvidere et par billeder fra præsentationen af MP4-29 og fra testen af MP4-29.

Nils Finderups bog har billeder fra Kevins første Formel Ford-test på Sturup Raceway og et meget specielt billede af den måske yngste BMW-kører længe set. Der er også forskel på Kevins sorte weekend i Formel Ford, hvor han blev diskvalificeret på Sturup Raceway. Her har Nils Finderup haft kilder helt tæt på dramaet, imens Peter Nygaard har været lidt mere på afstand.


Hvorfor er Kevin Magnussen blevet som han er?

Der er ingen tvivl om, at med Jan Magnussen som far, så er man ikke født uden en vis mængde talent, men ligesom en diamant skal slibes til, ligeledes har der været en hel del personer, der har været med til at slibe Kevin Magnussen til den kører, som vi nu oplever kæmpe med sin MP 4-29 på racerbanerne.


Billede fra Nils Finderups ’Født til Formel 1’

Kvinden i Kevins liv er manager Dorte Riis Madsen, og hun er om nogen kvinden der har fået drømmen til at gå i opfyldelse. I erkendelse af, at man kun kan skrive så og så meget om Kevins resultater, så tager begge bøger fat i de personer, der har været en del af Kevins opvækst. For eksempel betydningen af halvfætteren Dennis Lind, som Kevin fremhævede i et interview med Autosport, men også betydningen af den lidt ældre Marco Sørensen som Kevin har kørt sideløbende med de sidste mange år.

Her er der større fokus på personerne i ’Født til Formel 1’ end i ’Vejen til Formel 1’. Billederne er dog tættere på McLaren i ’Vejen til Formel 1’. Nils Finderup ender med at lave en gennemgang af McLarens historie i Formel 1, godt krydret med billeder, imens Peter Nygaard har to (tre) appendix med:

- Formel 1-kørere, der debuterede for McLaren
- McLarens verdensmestre
- McLaren-kørere, der vandt VM for andre teams


Du kan vinde en af tre eksemplarer hos os.

Hvilken bog skal jeg vælge?

Det er svært at sige, at du skal vælge den ene bog fremfor den anden. Begge bøger er informative, letlæselige og underholdende. ’Vejen til Formel 1’ har en vejledende udsalgspris på 199.95, men kan købes med 25% rabat hos Saxo.com (27. april). ’Født til Formel 1’ har en vejledende udsalgspris på 179.95, og kan købes i assorterede boghandlere.

Konkurrence!

Vi har tidligere udloddet tre eksemplarer af Peter Nygaards ’Vejen til Formel 1’, men vi har også tre eksemplarer af Nils Finderups ’Født til Formel 1’ til en konkurrence.

Derfor laver vi en konkurrence på F1journal.com. Det eneste du skal svare på er:

Scorer Kevin Magnussen point i Europa-premieren i Barcelona den 11 maj?

Vi lukker konkurrencen 9. maj klokken 23.59 og mailen skal være os i hænde på:

flh(at)vip.cybercity.dk.

Husk navn og adresse.

Vinderne får direkte besked.