De gamle kan endnu.
Kevins far og Tom K med flere er ikke klar til mimrekort

af Flemming Hansen.


Toms nye Audi med nummer 1 på siden. Sejr nr. 10 på Le Mans? Fra Facebook

Kevins far AKA Jan Magnussen har lagt stærkt ud.

Corvettes fantastiske CR7 var for ny til det ultrahårde 24 timers løb i Daytona i januar. Men derefter er det minsandten gået meget bedre! På Sebring blev det til en 8. plads, der naturligvis ikke var tilfredsstillende.

Men så kom sejren i Long Beach sammen med Antonio Garcia og minsandten om det ikke også blev til sejr på Jans yndlingsbane Laguna Seca i den forløbne weekend.

Laguna Seca indsatsen fra janmagnussen.dk:

Endnu en pole. Endnu en sejr. Det lignede en gentagelse af Long Beach-løbet, men denne gang skulle Jan Magnussen og Antonio Garcia kæmpe en del hårdere for at høste guldet på Laguna Seca-banen i Californien.

“Antonio kørte en suveræn kvalifikation lørdag aften, så jeg kunne starte forrest i GTLM-klassen søndag eftermiddag,” lød det fra en lykkelig Jan Magnussen.

Danskeren kom bedst muligt fra start og bevarede føringen i samtlige 42 omgange, før han gav den gule Corvette #3 videre til teammakker Antonio Garcia.

“Det var et hårdt stint. Til at begynde med havde jeg et godt greb i dækkene og en god balance i bilen. Men hen mod slutningen, hvor jeg begyndte at blive indhentet af den bagvedkørende Porsche, blev jeg presset i et sving af den specielle Nissan Deltawing-prototype, hvilket resulterede i, at mit højre forhjul låste, og jeg fik skabt et fladt område på dækket”

“Det gav en del vibrationer i bilen og naturligvis et forringet greb, og måtte virkelig kæmpe for min position de sidste omgange, inden jeg endelig kunne køre i pit”


Jans gule Corvette i det berømte Laguna Seca 'Corkscrew' Fra Facebook

Antonio overtog bilen halvvejs i det to timer lange løb og fortsatte den intense kamp, som i sidste ende stod mellem spanieren og den tidligere Formel 1-kører Giancarlo Fisichella i Ferrari #62 fra Risi Competizione.

Med 22 minutter tilbage af løbet så Garcia imidlertid sit snit til at overhale, da Ferrari-køreren blev bremset af en langsom bil, udbyggede føringen og kunne køre forbi det ternede flag med 4,7 sekunders forspring.

“Det her er den perfekte forberedelse til 24-timers Le Mans, som bliver den næste store udfordring for Corvette Racing,” lød det fra Jan Magnussen.

“To sejre i træk giver os den nødvendige tro på, at vi gør tingene rigtigt. Vi ved, at når alt fungerer, så kan vi vinde. Antonio gjorde igen et fantastisk stykke arbejde og kæmpede hårdt på hver eneste omgang, og han reagerede på et splitsekund, da muligheden pludselig åbnede sig for en sikker overhaling af Ferrarien.”

“Det var suverænt gjort — fuldstændig ligesom hele teamet igen leverede en suveræn indsats denne weekend. Vi er så klar til Le Mans!”

Med den anden sejr på på blot fire løb er Jan Magnussen og Antonio Garcia rykket et godt stykke op ad listen i kørernes mesterskab. En uenighed om straf til Porsche-teamets ene bil betyder dog, at der i skrivende stund ikke er klarhed over pointfordelingen.


Big Mag i højt humør efter 'Mexican Missile' Antonio Garcia hentede en pole hjem. Fra Facebook

I vanlig stil for Jan er det slet ikke nok at jolle 'lidt' rundt i en gul Corvette i USA. Han er også aktiv i ELMS serien - har været med i Dubais 24 timers løb udover at have teamet op med Telesikring og Patrick Egsgaard i DTC. Men naturligvis samtidig med at følge Kevin i formel 1!

Der er vist ikke mange ledige weekender i Jans kalender i 2014 - ganske som sædvanlig!


Tom Kristensen og Audi fik en skidt start på WEC

Begge Audier blev sat ud af spillet på Silverstone. Så meget endda at nogen frygtede at man ikke vill kunne få genopbygget bilerne til Spa'a 6 timers løb i den forløbne weekend, der var sidste løb inden årets Le Mans i midten af juni.

Det blev igen sejr til Toyota der nu for alvor sætter sig i favorit position forud for Le Mans. Men en flot 2. plads til Toms bil med medkørerne Loïc Duval og Lucas De Grassi.


Toms nye Audi med nummer 1 på siden. Sejr nr. 10 på Le Mans? Fra Facebook

Michael Christensen i god debut som Porsche kører i USA.


Michael Christensen (solbriller) med Porsche kollegerne Long og Bergmeister. ©Chris Clark

Nu er vi nok ikke længere i 'mimrekortsegmentet'! Michael Christensen der klarede sig så fint i Porsche Supercup sidste år er i 2014 opgraderet til officiel fabriks Porsche kører i TUSC serien i USA. Her kører han den potente GT-LM Porsche i samme klasse og i direkte konkurrence med Jan Magnussen.

På Daytona var Michael sammen med medkørerne Patrick Long (USA) og Joerg Bergmeister (Tyskland) meget dominerende i GT-LM klassen. De måtte desværre udgå sent i løbet fra en 2. plads, der iøvrigt blev vundet af den anden Porsche. Så ærgerligt!

Men få uger efter ved 12 timers løbet på Sebring vandt Michael en flot klassesejr i det hårde og lange løb og i Long Beach krydsede Michael Christensens amerikanske teamkollega Patrick Long målstregen på femtepladsen i GTLM-klassen.

Desværre blev seneste løb i Laguna Seca en skuffelse da danskeren blev skubbet af banen i første sving og derefter måtte bruge resten af det korte løb på at kæmpe sig tilbage.


Dennis Lind - DTC mester kører for Ferrari i ELMS


Den flotte Ferrari med nr. 63 Fra Facebook

Den regerende DTC mester, der jo stadig 'kun' er en ung mand vil ikke forsvare DTC mesterskabt i år. Der er valgt andre græsgange i den Europæiske Le Mans serie, hvor Dennis kører sammen med Mads Rasmussen i et PRO-AM fællesskab.

Det første løb var på Silverstone og det blev brugt til at finde fødderne i det skrappe selskab, hvor især Mads Rasmussen fik prøvet evnerne af. Dennis Lind var også hurtig i en Ferrari skal det siges!

Det første løb endte med en 10. plads i GTC klassen - men en appelsin i turbanen til Dennis ved at køre hurtigste omgang i klassen.

Så en dag kan det da være at vi ser den hurtige dansker i en bil på Le Mans. Det er den vej pilen peger.


Tæt kamp om pladserne Fra Facebook


Mads Rasmussen (tv) og Dennis Lind Fra Facebook