Formel1 i DK er hot.
Kevin Magnussen er den nye superstjerne.

af Flemming Hansen


Triumf i Australien! © Peter Nygaard Grandprixphoto

Formel 1 2014 endelig med dansk islæt

Lige siden november, hvor det blev offentliggjort at Kevin Magnussen skulle køre for McLaren i 2014 er det, som om Danmark er gået amok i F1 feber. Kolleger ved frokostbordet begynder pludselig at snakke om F1! Som var det curling for år tilbage blev det pludselig Formel1 der blev snakket om. Tro mig - det er nyt!

Det har normalt været fodbold, fodbold, fodbold. Men nu er skuden vendt. Formel 1 er på dagsordenen. Man skal lige vænne sig til at kolleger, venner og bekendte, der ikke før i tiden pludselig snakker med om downforce, dækstrategier, KERS, ERS, DRS og meget mere. Jeg måtte dog ud i mange pædagogiske forklaringer, da jeg skulle forklare at Daniel Ricciardo ikke havde en større tank end alle andre, da han havde brugt 'for meget' brændstof under det Australske Grand Prix... Ja jeg synes stadig det er en tåbelig regel, men sådan er der jo så mege!


Dagbladene.

Formiddagsbladene Ekstra Bladet og BT har virkelig også gearet op med udsendte medarbejdere til før sæson tests, hvor Kevins mindste gøren og laden, blev dokumenteret med den ene meter efter den anden af spalter. Normalt snakker man spaltemillimeter - men nu er vi nok ovre i en del meter.

Ekstra Bladet var dog også positivt overraskede over det ekstra salg der kom op til og omkring det Australske Grand Prix. Noget man aldrig havde oplevet med den så speciel sport som Formel 1. Fodbold ja - men motorsport nej! Så positivt at Ekstra Bladet har valgt at opgradere formel 1 dækningen i den trykte avis. Jeg mener at have talt op mod 10-12 siders formel 1 dækning efter løbene. Imponerende.

Alt andet lige en positiv start, der nok skal finde et mere realistisk leje hen over året. Men vi er mange der forventer at se en dansk motorsportsårbog for året 2014. Læser du med Peter Nygaard? ;-)

TV har også skruet op.

Særdeles lækkert med alle træninger, kvalifikation og ikke mindst løbet på TV3+. Skulle man misse det, er der masser af genudsendelser på TV3 Sport 1 og 2. Dertil er kommet særlige magasinprogrammer og 'Formel 1 after dark', samt løbet set kun fra onboard kameraer. Plus at du kan købe apps til Ipad'en, og Viaplay og det hele oven i. Ja man er næsten nødt til at indrette specialafdeling med talrige skærme, tastaturer og det hele for at følge F1 i 2014.

De 'gode gamle dage' med 12 sekunder i DR's søndagssport er heldigvis langt langt væk!

Ingen roser uden torne...

Når der så er ny dansk på banen...

Ja så varer det jo ikke længe før diverse selvbestaltede 'eksperter' skal udtale sig om dette og hint. Der er naturligvis de utroligt skriftkloge der stiller spørgsmål ved om det der Formel 1 nu i det hele taget er en sport... Jo for sport indebærer legemesøvelser! Og når man bare sidder ned så kan der jo ikke være tale om sport? Jeg synes næsten at fyren skulle tage sig nogle omgange i en gokart. Bare lige et kvarters tid - så kan han så vurdere om der er tale om legemesøvelser. Hvis han i det hele taget er i stand til at komme ud af sædet af bare træthed. Lad ham bare forblive anonym - men skal vi ikke bare sige at han udtalte sig i 'Politiken'...

Så var der Henrik Dahl. Ja, hvem er det nu lige han er? Jo for år tilbage var han en ret underholdende vært på 'Rene ord for pengene' indtil han fik et sammenbrud og blev strittet ud. For nylig har han forsøgt sig som romanforfatter med bogen 'NT en forstadstragedie', der er blevet sablet ned af anmelderne - så meget at Henrik Dahl foreslår et ankenævn for anmeldelser...

Dette er naturligvis slet ikke relateret til formel 1, men giver et lille indtryk af manden der måske desperat forsøger at relancere sig som en slags meningsdanner?

For nylig gjorde han i 'Tante Berlinger' opmærksom på, at han skam er en mangeårig formel 1 fan, der nu føler sin sport gået for nær af denne væmmelige hob af kakkelbords hr. og fru leverpostej klaphat danskere, der nu pludselig interesserer sig for Kevin Magnussen. For de ved jo intet om KERS, ERS, DRS og så videre...

Og?

Alle de mange nye fans og den flotte eksponering formel 1 i almindelighed og Kevin Magnussen i særdeleshed er kun til sportens bedste i Danmark. Som Bjarne Riis fik folk op på cyklerne for år tilbage. Vi må dog formode at Kevin ikke er dopet! Der må dog ikke gå fodbold i den - for guds skyld! Men motorsportsfans har et godt ry over hele verden, hvor man ikke er nødt til at supplere med politifolk i samme antal. Vær stolt af Kevin og vi håber dæleme det bedste over resten af sæsonen nu da McLaren har fundet den manglende downforce --- kryds fingre!


Skamløs reklame!


Nu også i model!

Nu følger du jo Kevin tæt. Du er jo naturligvis medlem af McLarens fan klub, hvor du kan købe en masse jakker, kasketter og t-shirts. Du vil givetvis også kunne finde modelbiler i MP4-29 form i løbet af året fra Spatk, Minichamps og lignende.

Men Kevin har jo kørt andre F1'ere... Helt præcist har vi kigget på at han nu har kørt i følgende McLaren biler:

MP4-13 - demorunde på Silverstone i 2012
MP4-23 - Hamiltons VM bil ved Goodwood Festival of Speed 2013
MP4-26 - Hemmelig Pirelli test Silverstone 2013
MP4-27 - Abu Dhabi young driver test 2012
MP4-28 - Silverstone yound driver test 2013

Dem kan du ikke lige få i model.. og så alligevel! Der bliver lavet en lille produktion af disse modeller - og en del andre via Jan Kaiser der står for Racingstore.dk. Så hvis det er noget så kontakt Jan Kaiser i butikken.


Flemming Hansen
Redaktør.