Goodwood Festival of Speed
Større, bedre, burnouts og brilliant arrangement

Af Flemming Hansen Alle fotos: Flemming Hansen
Goodwood Festival of Speed 2014

Æv æv og atter æv! Nu havde man jo lige set frem til at Kevin Magnussen skulle vise en historisk McLaren frem nu da han var officiel F1 kører sammen med Jenson Button. Men sådan skulle det ikke være. Jeg ved ikke hvorfor, men det var istedet den Belgiske kører Stoffel Vandoorne og testkører Oliver Turvey der istedet sammen men Jenson Button skulle køre diverse Macs. Æv

Der var heller ikke skyggen af andre danske kørere. Michael Christensen der var med sidste år var nu officiel Porsche kører og skulle derfor køre i USA og da det heller ikke lykkedes Tom at vinde Le Mans, så var han jo heller ikke lige til rådighed. Æv æv!

Så det var alt i alt en Festival of Speed helt uden dansk islæt for vist nok første gang i en del år. Æv, æv og atter æv.

Så der måtte man jo nøjes med hvadf der nu var af andet udenbysk sammenrend af kørere fra resten af verden. Ja hvor er det altså bare... ok det er da ok så!

Helt uoverskueligt i den bedst mulige forstand.

Der sker helt utroligt meget over de tre dage selve festivalen varer. Så meget at man umuligt kan se det hele. Udover de mange historiske biler er der masser af nye biler i kæmpemæssige udstillingslokaler sat op til lejligheden. Det er ikke ydmyge Kia Picanto'er eller Toyota Aygo'er der vises frem her. Det er toppen af poppen hos alle der store - BMW, Audi, Toyota, Ford, Bentley og så videre. Der er meget langt op til de skrabede udstyrsmodeller der sælges i Danmark.

Mercedes i fokus

Ikke for alvor set tidligere ved FOS var en stor samling af Mercedes racere. Virkelig mundgodter med masser af gruppe C racere og så lige en mindre men måske endnu mere spændende samling du kan se nedenfor.


Kender du din Senna historie? I 1984 blev åbningen af den nye Nürburgring markeret med et løb i ens Mercedes Benz 190 E. Masser af tidligere og daværende F1 kørere var med i løbet. Er det nødvendigt at nævne at Senna vandt...? Det er bilen og den kommer fra Mercedes samlingen.


Endnu et spektakulært monument kreeret af Gerry Judah er det årlige ikon. Med 'påklistrede' Mercedes racere. Det er IKKE billige mockups. Det er de rigtige...


Ingen præmier for at gætte at dette er Sir Jackie Stewart i en meget dyr gammel Mercedes.


Hvis du har en ipad kan du hente AMG Mercedes Benz app'en og lege med en 360 graders film mens du kører op ad bakken. Skru op for lyden! Den underlige dims på Jochen Mass' hjelm er kameraet der blev brugt.

Goodwood Festival of Speed Special

Til forskel fra tidligere år er indslagene delt op på separate links for ikke at få en uendelig scrolling. Jeg håber at det er i jeres smag? Desværre ikke noget dansk islæt, men til gengæld er der så meget andet!

Formel 1 - gammelt og nyt(ish)

Den grønne LaFerrari

Dækrøg og endnu mere dækrøg

Motorcykler i fri dressur

Kendte - meget kendte og de andre