Det endelige opgør
Afgørelse i DTC i sidste løb.

Af Flemming Hansen Alle fotos: Flemming Hansen

Sommervejr i Resenbro

Jeg ved ikke hvilken aftale Peter Elgaard har med vejrguderne? Nu har jeg været til en del DTC finaler, der i reglen sker ultimo september eller primo oktober. Der kan vejret sand for dyden være omskifteligt. Men gang på gang så viser vejret sig fra sin aller bedste side. Sådan var det også sidst i september i 2015. Efter en 'sommer' der vist kun kan kaldes ugæstfri og utilfredsstillende, så var den weekend her helt perfekt.

Vi gik ind til en løbsweekend, hvor 3 kørere realistisk set kunne nå DTC trofæet. Det var Dennis Lind, Casper Elgaard og Jan Magnussen. Alt var i spil, men kunne jo næsten afgøres i første af tre heat. For hvis Jan Magnussen ikke vandt overbevisende over Casper Elgaard og Dennis Lind, ja så var han allerde ude af kampen.

Det blev igen en Casper Elgaard walkover da han simpelthen ikke lavede fejl og kørte sig til mesterskabet på sikker vis lige fra første heat. Det var til sidst kun Dennis Lind der kunne true. Men det blev ved truslen og efter 3. heat kunne Casper lave de traditionelle doughnuts.

Jan Magnussen fik dog revancheret sig for nogle dårlige resultater ved at sikre sig sejren i absoult sidste heat i 2015. Den luner i vinterpausen.


Ikke et DTC løb uden buler - heller ikke i finalen.

Hvad venter i 2016?

Den direkte TV2 dækning fortsætter og det var virkelig noget der fik skærpet interessen og fik folk gennem tælleapparaterne ved GP Danmark. Man var tæt på samme antal tilskuere som i 'de gode gamle dage' i midt nullerne. Stemningen fejlede ikke noget.

Men ingen motorsport i Danmark uden uro i kulisserne. Der kommer ikke DTC løb på Padborg park i 2016. Det er jo ærgerligt og det ville være bedre hvis alle kunne enes om at bakke op om én stor klasse istedet for at markedsføre den alternative klasse Super Tourism. Men er der tre personer i DK er der jo to foreninger, så det er et klassisk dilemma. DTC skal nok overleve. Jeg tvivler mere på Super Tourisme som andet end en parantes i dansk motorsport.

Jeg har dog taget fejl før!

Jeg håber på at vi får nogle fantastiske løb i DTC i 2016 med endnu flere kørere og endnu flere tilskuere. Det kan kun blive godt når vi mødes til åbningsløbet den 24. april!

Her er top 10 i DTC 2015

1.

Mester i 2015 blev Casper Elgaard. Her i den alternativt farvede Mustang opbygget efter den voldsomme ulykke på Jyllandsringen tidligere på sæsonen. Suveræn kørsel hele vejen igennem. Slog til når det betød noget. Mest markante sejrsrække der grundlagde vejen til mesterskabet blev taget i København, da Jan Magnussen kom i store problemer.

2.

Dennis Lind blev nr. 2 efter hvad der kun kan siges at være en tumultagtig sæson. Under trusler af en retssag og en sag om udelukkelse efter lidt vel frisk kørsel plettede den unge kørers CV. Farten fejler ikke noget skal det siges.

3.

Jan Magnussen som 3'er kunne sagtens have været bedre, hvis ikke en test i USA havde forhindret deltagelse i Norge sidst på sæsonen. Jan tabte mesterskabet på hjemmebane i København efter en katastrofalt uheldig weekend. Jan indrømmer dog også at konkurrenterne for alvor har fået styr på tingene efter en relativt nem start på denne type biler i DTC. Men Jan du skal vist lige arbejde lidt på starterne!

4.

Med den 4. plads i DTC fik Kasper H. Jensen markeret sig. Det var dog en sæson uden markante sejre. Det var Alain Prost vejen der blev brugt her. Stabile placeringer hele vejen igennem. Kan Kasper gøre det endnu bedre i 2016?

5.

Den hurtigste nordmand i Danmark er Marius Nakken. Ikke nogle sejre i 2015 og er lidt anonym i løbene. Får dog samlet resultater sammen igennem hele sæsonen og så ender man hvor man gør.

6.

Unge Michael Markussen i team med Jan Magnussen havde en fin sæson hans alder taget i betragtning. En flot sejr på Jyllandsringen var den største oplevelse.

7.

Mikkel C. Johansen fik med sine to sejre i løbet at året cementeret sit talent. Men var samtidig også meget i ilden med sin til tider lidt 'friske' kørsel. Få tæmmet vildskaben og der kan komme en rigtig god top 5 kører ud af det.

8.

At Ronnie Bremer skal ende helt hernede er ikke et udtryk for manglende talent. Men Ronnie havde virkelig en svær start på sæsonen med mange tekniske problemer på bilen. Da først de var på plads sidst på sæsonen, så kom resultaterne. Det burde alt andet lige give bedre resultater i 2016. Ronnies plads er i top 3.

9.

Sebastian Aarvik er så den næsthurtigste nordmand i DTC, der er let genkendelig på sit lange (svensker) hår! Ikke en kører der for alvor skinner igennem på nogle punkter. Gode jævne resultater sikrer han placering inden for top 10.

10.

Frederik Schandorff var endnu en unge kører der kom på banen i DTC. Noget af en ilddåb som han kan ses i ovenfor, hvor han er blevet nr. 8 i forrige heat og dermed har hele ulveflokken bag sig. Frederik gjorde det fint i 2015 og må være tilfreds med en top 10?