Michael Christiansen
Årets danske motorkører

af Flemming Hansen.


Tab og vind med samme sind - men det er svøært at være sur når man vinder - igen! © Porsche newsroom

Hvem var den bedste dansker i 2015?

Nede i kælderen under F1journal redaktionen har snakken gået. Måske endda er gækken slået løs...? Blandt tusinder af bøger og Cognac (Renault forstås) siddende i de dybe lædersofaer går snakken jo ofte om hvilken dansk kører der har performet bedst det indeværende år? 2015 har været sådan et lidt pudsigt år efter mange års Tom K Le Mans dyrkelse og en Kevin Magnussen placeret på et sidespor – eller ja måske endda et afspor?

Jan Magnussen har i mange år været en favorit. Det er dog som om at de mange engagementer er ved at sætte sig på den gamle? Det kræver sin mand at pendle over Atlanten i tide og utide afløst af børnepasning og pasning af hans Magnussen Experience DTC team. Jan kørte i Tudor serien i 2015. Det var dog som om, at det var ’King of Spain’ Antonio Garcia der mest kunne køre resultaterne hjem?

Marco Sørensen måtte opgive sit GP2 forehavende efter håbløse resultater og F1 drømmen er langt væk og erstattet af en Aston Martin kontrakt. Men der mangler resultater for alvor at kunne blande sig i toppen af poppen.

Nicki Thiim har også lavet flotte resultater i løbet af 2015 og med en 45. plads på Autosports top 50 er han også en skarpsleben kniv i selskabet.

Mikkel Mac og Co’s mesterskab er også talt med samt ikke mindst udtagelsen til Le Mans i 2016. Det der tæller ned i denne helt uvidenskabelige rangorden er, at der ikke er tale om en topklasse. Her tæller F1, LMP1, LM GTE PRO højere.

Christina Nielsen der i 2016 bliver den første Danske kvinde på Le Mans har i 2015 kørt i Tudor serien i GTD, der på samme måde som Mikkel Mac og Co. lige er steppet under det vi går efter. Men flot præstation i mesterskabet – absolut.

Kevin Magnussen er uden for bedømmelse i og med at han intet har kørt i 2015.

Så er vi fremme ved den kører F1journal er kommet frem til var den ypperste Danske Motorkører i 2015:

Michael Christensen


Michael (tv) og Richard Lietz efter endnu en sejr og en pokal til kaminhylden © Porsche newsroom

Hvorfor så det? Det er jo en kører der mest af alt har været totalt overset af Danske medier i 2015? Det er ikke meget man hører til hans præstationer medmindre man følger de meget nørdede skriblerier i de mørke afkroge af nettet – F1journal inklusive!

Kevin Magnussen kan jo dårligt købe en lille bakke leverpostej før det rydder forsider her og der! Men Michael han nyder i virkeligheden frugten af hårdt arbejde og fantastiske køreregenskaber. Han er og har altid været lynhurtig og nu er han Porsche fabrikskører!

Porsche! Mærk lige på dette begreb. Der står Le Mans på det navn. F1 og Porsche det glemmer vi hurtigt – men Le Mans. For pokker det emmer af historie og hvem var det lige der vandt Le Mans og VM serien for sportsvogne - både LMP1 og LM GTE PRO – jo det var Porsche!

Havde det ikke været for en gæsteoptræden i Tudor serien samtidig med WEC løbeT på Spa i maj – ja så havde Michael kunnet dele et VM med sin medkører Richard Lietz. Nu blev det en 3. plads i VM i stedet for til Michael – de der irriterende 18 point efter Lietz som han opnåede ved løbet på Spa.

I løbet af året fik Michael lejlighed til at prøve det ypperste legetøj – nemlig den potente 919 LMP1 racer på samme måde som Kevin, der også var ude at køre i den. Med Nico Hülkenberg ude af Le Mans i 2016 på grund af sammenfaldet af det ny F1 løb i Baku øjnede danske fans en mulighed for enten Michael eller Kevin kunne rykke op i den store Le Mans klasse.

Men der kom lige et par nævenyttige typer i vejen, der fandt ud af noget med, at der var snydt en lille bitte smule med noget VW udstødning…


Den brutale 911 RSR indsat i 2015 © Porsche media

Det har fået voldsomme konsekvenser for VW koncernen. Det er både Porsche og Audi en del af og de blev ’enige’ om at begrænse sig til to LMP1’ere hver i 2016. Exit Michael og Kevin’s LMP1 muligheder.

Ydermere tog Porsche også deres LM GTE PRO projekt af programmet… Jamen hov. Det er jo det Michael kører… øhh kørte? Det kunne have meget uheldige konsekvenser for Michael. Men Porsche trak ikke tæppet væk under Michael og medkører Richard Lietz. De bliver i stedet kørere i det private Dempsey Proton team. Det bliver ikke kun i WEC serien – men også den tilsvarende serie baseret i USA der ændrer navn i 2016 til Weather Tech. Det vil sige at Michael kommer til at køre hele paletten af de største sportsvognsløb i 2016. Daytona, Sebring, Le Mans. The whole shebang. Så derfor kære venner. Michael Christensen fik det absolut bedste ud af 2015 med flotte sejre på Circuit of the Americas, Nürburgring og Shanghai samt flere sekundære placeringer - herunder 2'er på Silversstone - og dermed fik arbejdet sig til en lukrativ kontrakt for 2016 sammen med Richard Lietz.

DERFOR er Michael Christensen efter vor mening Årets bedste Danske kører i 2015.

Beklageligvis må du nøjes med æren Michael. Der følger hverken pokal eller stor check med herfra. Men hvem ved – måske et anerkendende nik fra (de misundelige) kolleger ude på banerne i 2016?