Mascot DTC's nye look
Jan Magnussen i overbevisende stil i åbningsløbet

af Flemming Hansen Alle fotos: Flemming Hansen

Skarpere, hurtigere og lækrere DTC i 2017

Til sæsonen 2017 er der kommet 'nye' biler i DTC. Væk er de rigtig grimme Dodge Charger karosser og ind er kommet en flok lækre nye Mercedes, Audi, Camaro og Mustang lignende karosserier henover det samme chassis. Sammen med større hjul og bredre dæk samt ikke mindst det der ligner en bedre økonomi blandt de forskellige teams så er vi efterhånden oppe i en kvalitet der kan matche de bedste år i midtnullerne. Med direkte TV und den ganzen molevitten!

Toppen af poppen vil i år nok blive en kamp mellem Jan Magnussens team 'Magnussen Experience' og John Nielsens team Flexlease nu - Strøjer Tegl. Derimod ser det ud til at Casper Elgaards team Stark Racing ser ud til at have det lidt svært? Michelle Gatting ser ud til at kunne drille de etablerede kørere ved flere lejligheder så en top 10 burde være inden for rækkevidde for pigen i 'Andersine bilen'.

Det er godt sat se at DTC udvikler sig i en fin retning og de tidligere så grimme matte folieringer er ved at vær fortid! Til gengæld kunne det være dejligt med nogle større kørernavne på bilerne så man på længere afstand kan se hvem der er hvem. Ikke lige altid man kan huske andet end nr. 23...

Den aktuelle top 10 stilling i DTC efter CRAA107 points. Jan Magnussen er startet med finalesejr i åbningsløbet og en tredieplads i CRAA, hvilket nok var lidt en mavepuster. Hidtil var Jan ubesejret i CRAA - men ikke efter denne weekend, der ikke løb helt efter planerne. Dog stadig i føring, men vil få gevaldige problemer med at holde føringen over året da Jan ikke vil være til stede i København til det årlige CHGP.

98 Points. Frederik Schandorff er en af de nye unge og hurtigere kørere, der med skiftet til LM racing har fået en af de nye flotte Mercedes karosser og god fart i bilen. Vi skal nok se Frederik øverst på præmieskammelen på et eller andet tidspunkt i året. Kan have lave en Kasper H i 2017 ved at nappe mesterskabet?85 points. Mikkel C. Johansen er nu kommet ind under John Nielsens beskyttende vinger, hvilket måske kan få Mikkel til at falde lidt til ro i sin kørsel? Allerede én sejr i 2017 kunne godt blive en seriøs titelkandidat medmindre Stark racing får fod på materiellet?82 points. Michael Markussen der kører for Magnussen Racing Experience viser virkelig kvaliteter som en god makker til Jan Magnussen i teamet. Vandt en flot heatsejr i CRAA og blev på spekatukulær vis overhalet af Jan Magnussen i finaleheatet. Fin teamplayer, men får nok ikke 'lov' til at vinde mesterskabet?

81 points. Kasper H. Jensen. Sidste års mester må nok siges, at være den suveræne nr. 1 i Stark Racing, der har nogen problemer med at få fart i bilerne. Kasper H har dog sejret en enkelt gang i år og kan igen blive en titelkandidat, hvis


78 points. Lasse Sørensen. Marcos lillebror gæsteoptrådte hos Stark racing i 2016 med gode resultater og det fortsætter i 2017. Var dog ude for et voldsomt uheld med svigtende bremser ved åbningsløbet, der mere eller mindre destruerede raceren.


73 points. Michelle Gatting. God kørsel i 2017 af Michelle, der har om ikke andet den mest genkendelige bil i feltet. Kaldet 'Andersine' af d'herrer Winther og Jønsson52 points. Ronnie Bremer. Evigt kæmpende Ronnie. Hårdt kørende, men giver aldrig op. Har nærmest traditionelt en del tekniske problemer med bilen, der bremser placering i den samlede stilling.

 

47 points. Nicolai Aa. Hansen. Et ungt ikke helt ubeskrevet blad i DTC. Rookie i 2016. Er kommet godt i gang i 2017 og håber nok på at blive 'opdaget' af et af de store teams for endeligt at bryde igennem.

 

41 points. Kasper Aaskov med eget team kørte med en frontplacering i Århus, men det gik mildest talt op i røg. Foreløbig 3 top 10 placeringer i år viser god fart i den fede Camaro - og dejligt at man se kørernavnet på bilen!

Honorable mention!

34 Points. Kris Nissen er vendt tilbage til racerbanerne. Den 56 årige Sønderjyde tog handsken op på Casper Elgaards opfordring. Han er ikke kommet helt dårligt af sted den gamle, men det vil nok blive vanskeligt at se ham som mester i DTC? Kris må være en mellemløsning i 2017 inden Casper finder et nyt ungt talent med masser af fart i - og så måske får styr på sit team. 4 biler er måske lige at strække ressourcerne til det yderste?