Det nye kuld
Kevin Magnussens afløsere er måske på vej?

Af Flemming Hansen


Stor triumf for Christian Lundgaard (i midten) som vinder i Sochi © Lundgaard Racing

Nationalt og internationalt i Formel 4.

Ved det første løb i DTC på Jyllandsringen i slutningen af april var der debut til en ny serie i dansk motorsport. Det handler om den nye formel 4, hvor vi har flere unge kørere der gerne vil markere sig. Der var ikke så mange ekvipager til stede på Jyllandsringen og var blandet med Formel 5. I sidste ende var det Formel 4 kørerne der trods alt nåede først i mål!

Det var især tre kørere der markerede sig. Frederik Vesti, Daniel Lundgaard og Noah Watt vil du givet høre en del om i 2017.

Noah Watt har jo allerede deltaget i en DR 'reality' i 2 afsnit hvor spelt mødrene hurtigt fik spelten galt i halsen da man så Jason 'coache' den lille Noah. Det er sådan noget der aldrig kan tåle at blive taget ud af en sammenhæng og der gik jo naturligvis ikke tre nanosekunder før Jason havnede i en shitstorm på Facebook... (suk!)

Noah Watt - den kun 14 årige søn af Jason Watt og Maibritt Vingsøe, der kører for Magnussen Racing Experience

Åbningsløbet på Jyllandsringen

Der havde været meget hype omkring Noah og Daniel inden løbet, men det var ikke noget Frederik Vesti havde givet mange tanker. Det var en helt igennem suveræn optræden ved åbeningsløbet af Frederik. En magtdemonstration af det 15-årige stortalent, der sideløbende med den danske Formel Renault-serie også skal køre det internationale tyske mesterskab. Endda for et af de allerbedste teams i Europa, Van Ammersfort Racing, der har fostret mange talentfulde kørere, blandt andet Formel 1-superstjernen Max Verstappen.

Noah Watt kørte sit første rigtige racerløb på Jyllandsringen og har naturligvis en del at lære endnu. Men det skal nok blive godt. Lad nu den lille fyr løbe hornene af, så kommer der sejre fra ham og et brøl ude fra tilskuerpladserne fra far Jason.


Frederik Vesti var helt suveræn i åbningsløbet.

Christian Lundgaard

Som om det ikke var nok med Daniel så er Henrik Lundgaards 15 årige søn Christian er blevet tilknyttet Renaults Formel 1 juniorteam. Christian Lundgaard viste hvorfor da han ved sin debut i racerbiler vandt 2 ud af 3 løb i SMP Formula 4 NEZ Championship på den russiske Grand Prix bane Sochi. Mod flere konkurrenter, der har mere erfaring og kendskab til både biler og bane, viste Christian sig konstant som en af de hurtigste i klassen og selv ikke svære betingelser i øsende regnvejr ændrede på dette. Selvom Christian Lundgaard inden løbet i Rusland ikke havde erfaring med Formel 4 raceren i regnvejr, så var det ikke noget konkurrenterne fik at se.


Christian Lundgaard i sin racer fra NEZ racingi © Lundgaard Racing

Christian Lundgaard, der kører for hollandske MP Motorsport, havde kvalificeret sig som nummer to til første løb. Han fik en god start og tog føringen, men kom for langt i sving 2. Det førte til en spændende duel over første omgang, hvor Christian igen kom i føring, men en bremseduel senere på omgangen kostede to placeringer. Grundet en regnbyge inden løbet, havde løbsledelsen dikteret, at alle skulle starte på regnvejrsdæk. Banen var dog hurtigt begyndt at tørre op, men fra tredje position blev Christian involveret i et par tætte dueller og det blev dyrt mod slutningen af løbet. På sidste omgang var dækkene helt slidt ned og bagfra kom kørere med bedre dæk og Christian kørte klogelig efter at sikre sig point til mesterskabet og han kørte i mål på en femteplads.

Nicky Hayden 1981-2017

Det har været et voldsomt år indtil nu med en del der er blevet slået ihjel på cykel. Ikke på motorcykel på en racerbane - nej på en racercykel ude på landevejen... Af en bil der af den ene eller anden grund brager ind i cyklisten.

Som det skete i april for den professionelle cykelrytter Scarpioni fra Astana holdet, skete det nu også for Nicky Hayden - tidligere verdensmester i MotoGP. Jeg er ikke klar over omstændighederne, men givet er det at Nicky Hayden bliver bragt til hospitalet med voldsomme kvæstelser i hovedet. Han opnår aldrig en så tilfredsstillende tilstand at lægerne kan operere og han dør få dage efter uheldet.

Marcel Kittel der selv er cykelrytter tweeter: "Tænk at det åbenbart er sikrere at køre på en racerbane med 350 km/t eller ned ad en bjergside med 100 km/t i at cykelløb end at køre rundt ude på landevejen på cykel..."

Æret være Nicky Haydens minde.

Flemming Hansen
Ye olde editor