Grand Prix Danmark
Sommersjov på Jyllandsringen

af Flemming Hansen Alle fotos: Flemming Hansen


D'herrer Schandorff, Jensen og Sørensen på præmieskamlen efter årets GP Danmark.

Det DTC finaleheat!

Hvis der er noget der står som noget af det med det sjoveste racing der længe er set på Jyllandsringen er det finaleheatet. Det vil sige at det nok var sjov for publikum og andre der kiggede på - men for kørere og teams var det nok den helt store frustration? Som så meget andet i løbet af 'sommeren' spillede vejret en hovedrolle. Det var jo ikke regn der stod ned i stænger som i 2016. Nej det var byger der rullede ind over Jyllandsringen med ujævne mellemrum, hvor valget ville stå mellem at køre på regnvejrsdæk eller slicks. I pausen mellem 2. heat (hvor det regnede) og finaleheatet var det ikke helt klart i hvilken retning vejret ville tage? Banen var stadig pladdervåd, men det ville nok ikke tage mange omgange inden banen ville være tør igen? Eller? For der var stadig truende skyer...


Lasse Sørensen har i år vist sig som en dreven racerkører.

Inden truthornet lød for at pitlane lukkede var kun ca. halvdelen af feltet kørt ud på banen. Der var ikke deklareret 'wet race', hvilket vil sige at det var op til deltagerne at vurdere mulighederne. Dem der var kørt ud kørte på regndæk. Dem der stod i pitten afventede situationen og måtte starte fra pitlane efter starten var gået. John Nielsens matblå racere med bla. Lasse Sørensen stod i pitten. Stark racing med Kasper H. Jensen stod i pitten. På gulflagsomgangen kørte Jan Magnussen fra sin gridposition og valgte at køre i pit som resten af feltet linede op til start... Han måtte derfor starte allerbagest af alle!

Dem der stod i pitten - og Jan Magnussen viste sig nu at satse på slicks. De regnede (sic) med at banen hurtigt ville tørre op.


Christian Sørensen har en lidt speciel sponsor på bagvingen - "Mor Lones husholdningspung"!

Starten gik og den vilde jagt gik i gang. Men næsten samtidig med at starten gik kom der endnu en byge ind over Jyllandsringen... Lige pludselig var dem på slicks på herrens mark. Men bygen varede kort og det viste sig hurtigt at dem der lå bagest hurtigt kunne mase sig op igennem feltet. Det blev en jagt som sjældent set på Jyllandsringen. Et mylder af overhalinger. Det eneste man kunne have brugt var farvemarkeringer på dækkens så man kunne se typen: Regn eller tør.

Desværre for dem der valgte slicks - heriblandt Lasse Sørensen og Jan Magnussen kom regnbygen lidt i vejen. Havde den ikke været der havde de kunne mase sig forbi Kasper H. Jensen. Men sådan skulle det ikke være. Kasper H. Jensen formåede at hold hele feltet på afstand og vandt i sikker stil årets Grand Prix Danmark på Jyllandsringen. Men sikken et race!


Kasper H. Jensen sejrede i Grand Prix Danmark.

Formel 4 i Lundgaards hænder.


Daniel Lundgaard i fuld kontrol i regnvejr på Jyllandsringen.

Ved forårspremieren var det Frederik Vesti, der var den helt store sejrherre. Men hen over sommeren har Daniel Lundgaard vist sig at være manden der skal slås. Han ligger nu også til at tage mesterskabet. Den i medierne meget omtalte Noah Watt er hurtig men mangler erfaring og burde alt andet lige nok have taget endnu et år i gokart? Det er blevet til mange afkørsler for den lille unge mand. Det skal nok komme - men det er bare ikke kommet endnu.

Det er første år med den nye serie og der har været lidt problemer med samkørslen af formel 5 - hvor det har vist sig at de potentielt langsommere formel 5 har været lige så hurtige. Det har man så taget højde for med nogle diskutable motorindgreb der har kostet deltagere ødelagte motorer. Vi må håbe at børnesygdommene kan udryddes hen over vinterpausen og at der er flere der får blod på tanden fro at være med i serien.


Noah Watt (til højre) mener vist ikke, at det er hans skyld? Casper Pilgaard evigt uheldig.


Christian Rasmussen der ligger treer i mesterskabet for Magnussen Racing Experience, havde en god weekend.


Noah Watt inden starten. 2 sving længere fremme var det slut.

Historisk racing - et mylder af klasser og biler!


Et kæmpe felt af historiske racerbiler.

Det er lidt svært at følge med i men er utroligt underholdende. Bilerne er flotte og gerne malet i ikoniske bemalinger. Det kunne være rigtigt fedt hvis numrene havde forskellige farver alt efter klasse, for det kan være lidt svært at følge med i, hvis du ikke har et fuldstændigt indgående kendskab til fordelingen? Men underholdende er det og på glat bane var det endnu mere underholdende!


Jan Heiselbergs utroligt flotte BMW i Jägermeister farver.


Orange Jägermeister er et hit!


En af mine favoritter - den flotte Kamei Golf.


Ford Escort - en yderst velkendt bil i historisk racing i DK.


En klassisk 911'er i fin stil på Jyllandsringen.