Hamilton hele vejen
Mercedeskøreren overbevisende verdensmester

Af Flemming Hansen / Martin Møller Thomsen


Spektakulært view ud over Singapore © Red Bull Contentpool

Singapores Grand Prix: Marina Bay Circuit
SINGEPORE AIRLINES GRAND PRIX SINGAPORE 2017

Lewis vinder og sikrer sig i praksis VM

Der var nærmest som sædvanlig garanti for smæk for skillingen i Singapore. Mercedes var ingen steder i kvalifikationen og det så ud til at blive et rent walkover for Ferrari. Det var så inden starten... Lewis Hamilton kunne grine hele vejen til banken efter at begge Ferrarier og Max Verstappen havde et lille 'møde' på vej mod første sving.

Derefter var det bare at køre den hjem for Lewis - helt uden pres fra nogen.


Kevin i Haas i Singapore. © Ewert foto

Kevin havde igen et af 'de' løb, hvor det ikke lykkedes. Det gjorde det så til gengæld for Romain der igen tog point for Haas.

Jolyon Palmer havde sit livs løb i Renault til ingen verdens nytte for andre end Renault, da han blev fyret efter løbet og hans plads blev taget af Carlos Sainz.


Jolyon Palmer i sit næstsidste F1 løb for Renault. © Renault Sport F1


Det ville nok være svært hvis man ikke skulle have et smil på efter Ferraris nedsmeltning © AMG MercedesResultatet af Singapores GP

1 Lewis Hamilton................................. Mercedes
2 Daniel Ricciardo............................... Red Bull
3 Valtteri Bottas................................ Mercedes
4 Carlos Sainz .................................. Toro Rosso
5 Sergio Perez................................... Sahara Force India
6 Jolyon Palmer.................................. Renault
7 Stoffel Vandoorne.............................. McLaren
8 Lance Stroll................................... Williams
9 Romain Grosjean................................ Haas
10 Esteban Ocon.................................. Sahara Force India


13 Kevin Magnussen............................... Haas


Endelig fik Max igen champagne at smage © Red Bull Contentpool

Malaysias Grand Prix: Sepang
FORMULA 1 PETRONAS GRAND PRIX MALAYSIA 2017

Malaysisk sejr til Verstappen

Overskriften kunne næsten ligeså godt være, at Verstappen faktisk gennemførte et løb. I en tid med uendelig holdbarhed har hollænderens andel af uheld og uheldige omstændigheder og tekniske defekter været næsten statistik usandsynligt. Men i dag holdt bilen hjem - og det gav så en sejr på en bane, der passede godt til Red Bull biler.


Starten er gået © Mercedes AMG

Men lad os starte et helt andet sted. Lad os starte med billedet af Sebastian Vettel, der på nedvarmningsomgangen, pludselig holdt stille, med en ganske smadret racer. Et meget godt billede på tyskerens VM kampagne 2017. Det faktisk skete, at en uopmærksom Stroll ramte en Ferrari, er hvad det var. Men situationen er alligevel næsten symbolsk. En strandet tysker i en rød bil - en VM kamp der bliver mere og mere akademisk. Eller en VM kamp, der i stigende grad afhænger af fejl og uheld på Hamiltons side.


Lewis Hamilton stadig i kontrol © Mercedes AMG

For to uger siden gjorde Vettel livet ret svært for sig selv, med sin tåbelige manøvre i Singapore. Ingen fik skylden, selvom den egentlig var ret nem at placere. FIAs problem i den sag, er at man gennem de sidste snart 30 år har tilladt bilerne at skyde på tværs af banen, når starten gik. At straffe Vettel den dag den praksis går galt, virker ikke fair. Det er mere praksis der skal ændres. Men det er en anden historie.

I Malaysia var det tekniske problemer, der sendte tyskeren tilbage til sidste startplacering. Og selvom John Watson en gang vandt et løb efter at have startet som nr. 22, så var det ikke noget nemt og selvfølgeligt over Vettels tur op gennem feltet. I virkeligheden er det måske lidt lettere end dengang, taktik og udregninger spiller en større rolle i dag - og der er derfor en rationel grund til at man som midtfeltskører ikke tager en kamp med en topkører der kommer bagfra, fordi det vil slide unødigt på ens egne dæk. Rationelt - og som med rationalitet i almindelig - også lidt kedeligt.


Tæt duel mellem Red Bull og Mercedes - det er sådan vi vil se det © Pirelli


Men Vettels VM virker til at være mere eller mindre ovre. Bevares, med en 4. plads i dag og Hamiltons nederlag til Verstappen, så er forskellen kun 34 point. Men svært, er det blevet.Mercedes holdbarhed er ret god, så Ferrari skal ikke håbe på for meget medvind fra den side.

Meget kunne i dag måske have været anderledes hvis Kimi Raikkonen havde været med i løbet. Men det var han ikke. Finnes bil havde tekniske problemer på gridden og blev trillet tilbage til garagen, hvor den trods ihærdige genoplivningsforsøg, forblev en inmobil kevlar-dåse. Raikkonen kunne måske have vristet en ekstra placering fra Hamilton. Måske? I al falmistede Ferrari deres andet kort i løbet, allerde inden det startede. En dårlig dag for røde fans.


Pierre Gasly erstatter Kvyat i Toro Rosso © Red Bull Contentpool

Raikkonens fravær, gav Red Bull masser af rum, men det var nu Bottas der kom bedst fra start i fronten. Han kom udenom Ricciardo og gik endda til angreb på Verstappen, men det lykkedes ikke og i løbet af en omgang eller to, havde hollænderen fået lagt asfalt mellem ham selv og Bottas. Kampen var nu mellem Verstappen og Hamilton - og den blev afgjort efter åbningen af DRS, for enden af langsiden, hvor Verstappen elegant kom forbi Hamilton. Den unge Verstappen kunne derefter åbne et hul og så var det løb egentlig afgjort. Det eneste lille ting, var Verstappens magnetiske virkning på uheldige omstændigheder - ville der ske et eller andet med bilen? Men nej, hans tiltrækningskraft var mindsket og bilen holdt hele vejen hjem.

Hamilton var sikker på sin 2. plads og Ricciardo kæmpede sig tilbage forbi Bottas. Mod slutningen måtte han forsvare sig mod Vettel; afviste et angreb og så var der ikke mere liv i Vettels dæk, så 3. pladsen til Ricciardo var sikret og dermed en rigtig god dag for Red Bull. Vettels vej mod toppen var en opvisning i overlegenhed, både kørermæssigt og bilmæssigt. Ikke at det var nemt alle steder - og jo nærmere toppen, jo sværere var det. Men Vettel satte dem alle bag sig. Mest markant var måske hvor overlegen han var i forhold til BottasMerceds-finnen har ikke haft noget imponerende efterår, som om selve kontrakten for 2018 har gjort ham magelig eller sådan noget. Han skal til at grave lidt dybere i sig selv.


Max attack! © Red Bull Contentpool

Perez endte på en 6. plads som best-of-the-rest. Endnu en understregning af, at Force India har gjort rigtig meget rigtigt i år. Den anden bil, den med Ocon havde et mere blandet løb. Først et sammenstød i starten, der kostede en sivepunktering, derefter et par spin og alligevel endte det på en 10. plads.

Den største overraskelse i dag, udover måske at Raikkonen ikke kom til start, var manden på 7. pladsen. I en orange-sort McLaren-Honda kom Stoffel Vandoorne ind. I en bil, der holdt hele vejen og på en dag, hvor han faktisk holdt en stor afstand til Alonso, der ikke havde noget fantastisk løb. Fornem indsats af Vandoorne. På 8. og 9. pladsen kom Lance Stroll og Felipe Massa i deres Williams racere. Undervejs var de ikke helt enige om rækkefølgen, ikke så uenige at det var rigtigt problem. Massa demonstrerede endnu engang at han er driftsikker, men ufarlig, mens Stroll sæsonen igennem har vist fremskridt - ikke a la Verstappen - men nok til man kan godkende hans indsats.


Begge Williams i pointene ©Williams F1

Mens Strolls far har sikret sin søn endnu en sæson hos Williams, er der mere kamp om det andet sæde. Massa er en af kandidaterne, men der er ikke meget fremtid i brasilianeren. Der er heller ikke det store udviklingspotentiale hos ham. Men han er en kendt faktor hos teamet og det betyder også en hel del. De ved hvad de får med ham. De andre kandidater er Robert Kubica, sportens fortabte søn, der nu fysisk føler sig klar igen, og så skotten Paul di Resta, der brænder efter at få en ny chance i Formel 1.


Også begge Force India i pointene © Red Bull Contentpool

Som altid var der god underholdning i Malaysia, selvom løbet blev afgjort på 4. omgang. Sepang er en racerbane, og dem er der ikke for mange af...

Resultatet af Malaysias GP

1 Max Verstappen................................. Red Bull
2 Lewis Hamilton................................. Mercedes
3 Daniel Ricciardo............................... Red Bull
4 Sebastian Vettel............................... Ferrari
5 Valtteri Bottas................................ Mercedes

6 Sergio Perez................................... Force India
7 Stoffel Vandoorne.............................. McLaren
8 Lance Stroll................................... Williams
9 Felipe Massa................................... Williams
10 Esteban Ocon.................................. Force India

12 Kevin Magnussen............................... Haas
13 Romain Grosjean............................... HaasSamme podie som i Malaysia - bare anden fordeling © Mercedes AMG

Japans Grand Prix: Suzuka
2017 FORMULA 1 JAPANESE GRAND PRIX

Hamilton vinder, Vettel udgår

At manden på pole vandt et løb, er ikke noget, der kan være særligt overraskende. Måden - at føre fra start til slut - er der heller ikke megen nyhedsværdi i. Men at Ferrari endnu engang spændte ben for sig selv er egentlig også meget mere afgørende for VM, end Hamiltons sejr er.


Første sving og Hamilton ER kørt © Red Bull Contentpool

Hvis alt havde været som det er, når F1 er allermest kedelig, så havde Hamilton vundet dagens løb foran Sebastian Vettel. Dermed ville han have udbygget sit VM forspring med syv point. Men nu var dagens løb på Suzaka ikke F1, når det er allermest kedeligt. Noget af det interessante var at der så ud til at være tæt kamp på de første ti meter mellem Hamilton og Vettel. Det virkede også lovende da Verstappen på vej rundt på første omgang gik til angreb på Vettel - og kom forbi. Det kunne blive en spændende eftermiddag.

Men træerne voksede ikke ind i himlen. Så spændende blev det nu heller ikke. Andre biler spadserede forbi Vettel, der meldte til pitten at han havde problemer med motoren. Efter få omgang måtte han i pit og sagde dermed pænt farvel til både løbet og sikkert til de fleste chancer for VM. Nu skal Hamilton spænde ben for sig selv et par gange, for at der bliver spænding igen.


Max tager Vettel da motoren er ved at gå i Ferrarien © Red Bull Contentpool

Den anden Ferrari, den med Raikkonen var også kommet i problemer. I en duel med Hülkenberg havde Raikkonen været ude på græsset og mistede der en hel flok placeringer. Så han skulle bruge resten af dagen på at køre sig frem til 5. pladsen. Det gik nu egentlig rimelig hurtigt med at komme frem til den placering - men så var der åbenbart heller ikke mere i den bil.

Verstappen holdt fast i 2. pladsen. Mod slutningen halede han snøren til Hamilton kraftigt ind, men hvad der et øjeblik lignede spændende afslutning blev i stedet lidt en fuser, da både Hamilton og Verstappen skulle forbi kampen om 10. pladsen der blev udkæmpet mellem Massa og Alonso. Det gav Hamilton et hul, som Verstappen ikke kunne indhente og så var der ikke mere i den potentielle duel.


Begge Haas i pointene på den hurtige Suzuka bane - med Kevin foran Romain (på billedet) © Haas F1 media

Ricciardo kæmpede med Bottas om 3. pladsen - og vandt. Finnen havde en middelmådig japansk eftermiddag og bør ikke være helt tilfreds med sin egen præstation. Han skal til at grave dybere i sig selv. Hvis han ikke igen kan presse Hamilton er der i virkeligheden ikke meget Mercedes kan bruge ham til.

Efter Raikkonen kom de to Force India biler med Esteban Ocon forrest. Franskmanden lagde ellers hårdt ud og lå et stykke tid i starten på 3. pladsen. Men sportens problem er den store forskel i bilernes præstationer - det er dybest set ikke muligt for at team som Force India, der ellers har den fjerde bedste bil, at yde kvalificeret modstand mod de tre store.


Ingen point på Hondas hjemmebane © McLaren Media

Perez øffede lidt over sin holdkammerat. Hvor de tidligere har haft et par sammenstød, blev det i dag bare ved øfferiet. Perez mente mod slutningen at han var hurtigere. Problemet var bare, at der ikke var nogen foran Ocon, som han kunne bruge sin hurtighed på. Så han måtte pænt blive på sin 7. plads.

På 8. og 9. pladsen kom Haas bilerne. Efter en række skuffende løb kom det amerikanske team igen i pointene. Magnussen havde hele løbet igennem overhånden overfor sin rutinerede franske holdkammerat. Da de lå bag Massa mente Grosjean ellers at han skulle have muligheden for at overtage den kamp. Men det fik han ikke, og Magnussen satte et angreb ind for enden af langsiden og pressede sig forbi Massa, der måtte så langt ud, at også Grosjean kom forbi.


Pierre Gasly gør sit bedste © Red Bull Contentpool

Der var en SC og to virtuelle SC perioder. Det første var da Sainz knaldede i barrieren tidligt i løbet. Dermed sluttede spanierens tid hos Torro Rosso. Allerde i Texas er han ny mand hos Renault. Den anden episode var Ericsson der også ramlede sammen med en barriere, mens Stroll mod slutningen af løbet fik problemer med sin bil, rutchede igennem en sandkasse og var lige ved at pille en Red Bull af banen, inden han parkerede raceren i vejkanten.

Renault var også lidt i fokus. Med en lidt alternativ taktik, med meget sene pitstops, som gjorde at både Hülkenberg og Palmer længe kørte rundt i pointene. Feltet var dog for samlet til at de kunne blive i pointene efter deres stop. Hülkenberg kom ud lige bag gruppen bag Massa og virkede til at relativt let kunne komme forbi dem alle, med sin nye friske dæk. Men Grosjean afviste ham for enden af langsiden - og så ville tyskerens DRS ikke lukke igen. Så han måtte i pit, hvor de trak ham ud af løbet.

Med 59 points forspring og fire løb tilbage, er VM titlen næsten havnet hos Hamilton. Når man er i den position at man kan lade sin konkurrent vinde og bare slutte bag ham, og stadig vinde VM, så har man en matchbold. Hvis Vettel skal være verdensmester, skal Hamilton tabe titlen.

Resultatet af Japans GP

1 Daniel Ricciardo............................... Red Bull
2 Valtteri Bottas................................ Mercedes

3 Lance Stroll................................... Williams
4 Sebastian Vettel............................... Ferrari
5 Lewis Hamilton................................. Mercedes
6 Esteban Ocon................................... Force India
7 Kevin Magnussen................................ Haas
8 Carlos Sainz................................... Toro Rosso
9 Fernando Alonso................................ McLaren
10 Pascal Wehrlein............................... Sauber

13 Romain Grosjean............................... Haas


USAin Bolt på podiet med Hamilton © Mercedes AMG

USA's Grand Prix: Circuit of the Americas
ROLEX FORMULA 1 GRAND PRIX USA 2017


Vettel kæmper sig til andenpladsen

At Lewis Hamilton vandt fra pole lyder som en genudsendelse, men sådan var det nu ikke. Sejren var ikke ret meget i tvivl, men han måtte alligevel kæmpe lidt for det. Resten af placeringerne var der fin kamp om - helt vejen om til podiet.


COTA er en rigtig racerbane © Red Bull Contentpool

Banen i Texas er en rigtig racerbane, modsat mange andre moderne motodromer. Den har flere forskellige linjer, man som kører kan vælge - og det gør de så! Det betyder at der i de mange svingkombinationer kan køres tæt og fordelen kan skifte fra meter til meter. Så selvom moderne racerbiler har et problem med at køre tæt, så kommer der godt race i USA.
Men dagen i dag, var også dagen hvor Hamilton udbyggede sit forspring til 66 point. Og med 75 point tilbage at køre om er VM kampen ved at være rent teoretisk. Det var også i dag vi så at det ikke bare er små tilfældigheder der har afgjort VM. Mercedes er Ferrari overlegen som bil. Vi så det tydeligt i dag fordi Vettel fra anden startposition kom bedst fra start - og han førte et lille stykke tid. Men så rykkede Hamilton, med hjælp fra DRS, forbi og forsvandt - og så var det løb sådan set afgjort.

Men hele vejen igennem feltet var der en mængde gode dueller. Der var for eksempel en Verstappen der startede langt nede, som kørte sig hele vejen til faktisk at føre løbet i forbindelse med pitstoppene. Han havde mange gode dueller. Men han var ikke den eneste. Raikkonen og Bottas havde eksempelvis også en ganske fin duel, det samme havde Ricciardo og Bottas. Faktisk var Bottas med i ret mange dueller - ofte fordi han blev overhalet.


Tracklimits? Bottas og Ricciardo i infight © Red Bull Contentpool

Vettel sluttede som nummer to og det er ikke så overraskende, men på et tidspunkt hvor det hele var gået lidt dødt, valgte han at gå ind til sit andet pitstop, og med et nyt sæt dæk stormede han afsted - desværre for ham var Hamilton dog for langt foran ham. Måske blev han lidt fanget af, at han forventede at de andre i toppen også ville tage nummer to stop. Det gjorde de bare ikke rigtigt, slet ikke Hamilton. Så Hamilton lå nydeligt i front og førte foran Raikkonen og Bottas, mens Vettel måtte kæmpe, med Verstappen tæt efter sig. Den unge hollænder havde også taget stop nummer to.

Begge kæmpede de sig forbi Bottas, der skøjtede rundt som en beruset mand på en karrussel. Dækkene var helt slidt på Mercedes raceren. Bottas valgte så her, fire omgange fra mål at skifte dæk. Han havde et minut ned til den næste, så der var ikke andre grunde til det, at bilen helt sikkert blev mere medgørlig.


Begge Force India i pointene igen! © Sahara Force India

Så var det Raikkonen de skulle forbi. Også han havde gamle dæk og Vettel kom, meget lidt overraskende, ret nemt forbi. Det gjorde Verstappen ikke. Han måtte give alt hvad han havde, men på sidste omgang lykkedes det. Problemet vare bare de dersens linjer der markerer banen. Dem har Verstappen tidligere haft sit problem med at acceptere eksistensen af, og det havde han også i dag. Men i dag faldt hammeren, det blev vurderet at Verstappen havde forladt banen og fået en fordel i forhold til Raikkonen.

På det tidspunkt var løbet slut, og kørerne stod og hældte vand i halsen og udvekslede krigsminder, da Raikkonen pludselig dukkede op og Verstappen blev trukket afsted. Og således kom Kimi Raikkonen alligevel på podiet.


Så kunne den anden Renault pludselig køre stærkt! © Renault Sport F1

Bottas holdt fast i 5. pladsen og viste endnu en gang, at han ikke rigtig er kommet sig over sommerferien og kontraktforlængelsen. Han skal godt nok grave dybt i sig selv i forhold til næste sæson. Ocon tog en 6. plads efter en solid eftermiddag, hvor han holdt Renaults nye mand, Carlos Sainz, bag sig. En 7. plads i sin debut for det franske team er mere end godkendt for spanieren. Nu har Renault to kørere der kan score point. Godt for dem!

Sergio Perez i den anden Force India blev nr. 8 foran veteranen Massa. Det sidste point gik til Kvyat, der nu, næsten overraskende, er Toro Rossos primære pointhøster! Men den tjans tog han på sig.


Ingen over - ingen ved siden af Lewis Hamilton © Mercedes AMG

Duellerne var mange hele vejen gennem feltet, og vi kan allerede glæde os til næste års løb! En god dag, men med en forudsigelig vinder.


Resultatet af USA's GP

1 Lewis Hamilton................................. Mercedes
2 Sebastian Vettel............................... Ferrari
3 Kimi Räikkönen................................. Ferrari
4 Max Verstappen................................. Red Bull
5 Valtteri Bottas................................ Mercedes
6 Esteban Ocon................................... Force India
7 Carlos Sainz................................... Renault
8 Sergio Perez................................... Force India
9 Felipe Massa................................... Williams
10 Daniil Kvyat.................................. Toro Rosso

14 Romain Grosjean................................ Haas
16
Kevin Magnussen............................... Haas


Max Attack igen i en flot sejr © Red Bull Contentpool

Mexicos Grand Prix:
2017 FORMULA 1 ROLEX MEXICO GRAND PRIXHamilton verdensmester, Verstappen sejrer

Max Verstappen vandt i Mexico efter at have vundet starten. Vettel og Hamilton tabte starten, og måtte begge kæmpe sig vej gennem feltet. Når nu VM de facto var afgjort, præsterede de to alligevel at gøre det stort set, så spændende som det kunne blive.


Et vildt sprint ned til det første sving © Mercedes AMG

Vettel skulle have 17 point mere end Hamilton for at holde liv i VM kampen. Det betød at han skulle satse på at blive mindst to'er, hvis Hamilton ville være så venlig at udgå. Eller også skulle han vinde, mens Hamilton blev nr. 6 eller dårligere. Første opgave sådan en weekend var pole, og den hentede Vettel, mens Mercedes faktisk så ud til at have om ikke problemer, så bare ikke helt den samme form, som de plejer.

Men det var Max Verstappen der stjal starten. Han gik kompromisløst efter føringen, og fik den - og beholdt den resten af løbet. På sin vej forbi Vettel snittede han Ferrari racerens frontvinge - og det sarte stykke kulfiber gik lidt i stykker. Samtidig forsøgte Hamilton at udnytte at Vettel var presset lidt ud, og smutte forbi sin rival - det gav endnu en kontakt, da Vettel flossede frontvinge skar sig ind i Mercedes racerens bagdæk.


Den imponerende stadion sektion © Sahara Force India

Da feltet kom ud på anden omgang, var det med Max Verstappen i spidsen og Hamilton bagerst - med Vettel foran ham. Kampen om podiepladserne var sådan set overstået på det her tidspunkt, Bottas var 2'er og Raikkonen 3'er. Ricciardo var hurtigt ude.

Men at to af de bedste kørere i to af de bedste biler er bagerst og skal fremad, må nødvendigvis give noget underholdning. I starten gik det bedst for Vettel, mens Hamilton virkede fangede som bundprop. Vettel fik faktisk kørt sig frem til en 4. plads - fremragende kørsel, og god underholdning. Hamilton undrede sig over, at Sainz foran ham, ikke bare lod ham komme forbi og så hægtede sig på. På et tidspunkt fremstod han en lille smule forvirret over faktisk at skulle køre race. Men da han kom i gang, gik det sådan set meget godt.


Kevin Magnussen får endlig vist sit værd for alvor © Haas F1 media

Han sluttede løbet på 9. plads og med to point blev han altså verdensmester 2017. 9. pladsen kæmpede han sig til på de sidste omgange, efter en smuk duel med Fernando Alonso. Spanieren måtte altså nøjes med 10. pladsen, efter han faktisk havde været tæt på 8. pladsen flere gange. På placering finder vi Kevin Magnussen, der havde haft endnu en god start, var heldig med andre uheld og hurtigt rykkede ind i pointene. Selvom om Alonso mod slutningen var hurtigere, formåede danskeren alligevel at holde ham på så tilpas afstand, at der ikke var nogen rigtig duel. Derudover blev han hjulpet af, at Hamilton gik til angreb på Alonso. Det gav Magnussen det hul han skulle bruge for at holde fast i 8. pladsen.


Alonso får ikke kæmpet sig forbi Kevin - men det blev til point © McLaren India

Foran Magnussen kom på 7. pladsen den lokale helt Sergio Perez, der havde et god løb, ligesom Francois Ocon i den anden Force India, der sluttede på 5. pladsen. Mellem dem kom Lance Stroll i Williams, der havde en rigtig god dag - og uden de store armbevægelser fik en flot placering. Hans teamkollega Massa, havde ikke nogen fremragende dag - en tidlig punktering betød at han var ude af pointene, på en dag hvor bilen ellers tydeligvis var til mere. Undervejs havde han en tæt duel med Vettel - og det virkede nærmest som om han sigtede efter tyskeren.

I betragtning af, at selve løbet egentlig blev afgjort på første omgang, og der var meget lidt spænding om top tre, så var det et ret underholdende løb. VM er blevet afgjort, hvilket plejer at give lidt mere frihed i alles tanker, her til de sidste to løb.


VM - det 4. er en realitet og Hamilton fyrer den af © Mercedes AMG


Resultatet af Mexicos Grand Prix

1 Max Verstappen................................. Red Bull
2 Valtteri Bottas................................ Mercedes
3 Kimi Räikkönen................................. Ferrari
4 Sebastian Vettel............................... Ferrari
5 Esteban Ocon................................... Force India
6 Lance Stroll................................... Williams
7 Sergio Perez................................... Force India
8 Kevin Magnussen................................ Haas
9
Lewis Hamilton................................. Mercedes
10 Fernando Alonso............................... McLaren

15
Romain Grosjean............................... Haas