DTC Finalen
Lasse Sørensens triumf

af Flemming Hansen Alle fotos: Flemming Hansen


En glad Lasse Sørensen med en stak af pokaler.

Lasse Sørensen gjorde det sgisme.

Nu her nogle måneder efter finalen på Jyllandsringen, føles det som lang tid siden. Den dag da vejret for en gangs skyld var med et løb på Jyllandsringen! En dejlig søndag i efterårssol skulle årets store finale afholdes. Det blev et brag af en finale der ikke skuffede.

Inden starten på første heat kunne tre kørere blive mester. Det var Lasse Sørensen, der førte på point, foran Kasper H. Jensen og Jan Magnussen. Men som så ofte før så skulle de to sidstnævnte i den grad sørge for at Lasse Sørensen ikke scorede point.

Men det ville Lasse Sørensen ikke lege med i for racerkøreren fra Team Flexlease.nu / Strøjer Tegl indledte nemlig søndagen med at vinde første kvalifikationsheat foran sine to værste mesterskabsrivaler Jan Magnussen og Kasper H. Jensen.

I andet kvalifikationsheat kørte Lasse i ren Prost stil et stabilt heat hjem og derefter var han i en situation, hvor han praktisk taget kun skulle gennemføre finalen for at blive mester.

Eneste tilbageværende rival var Jan Magnussen, der skulle vinde finalen for at holde liv i sin meget teoretiske mulighed for en ny titel.


Kim Lund crashede voldsomt i 1. sving, hvilket ødelagde raceren og kostede Kim en tur på hospitalet.

Over de første 11 af finalens 12 omgange var det Ronnie Bremer der førte. Men han havde hele tiden Jan Magnussen ved sin bagkofanger, og midtvejs på sidste omgang satte han angrebet ind i en skarp venstrekurve. Men i den efterfølgende skarpe højrekurve ramte han og Ronnie Bremer sammen, og den episode serverede føringen på et sølvfad til Lasse Sørensen, der gik i front og vandt sin fjerde finalesejr i denne sæson i MASCOT DTC-serien.


Tæt kørsel ved indgangen til den 'nye' sektion. Lasse tæt fulgt af Bremer og Magnussen.

Selv om Jan Magnussen ikke så det ternede flag i finalen, havde han scoret tilstrækkeligt med point til at tage den sammenlagte andenplads i mesterskabet, for i det andet kvalifikationsheat havde Kasper H. Jensen været dobbeltuheldig. Først blev han skubbet rundt af Michelle Gatting, og da han så holdt stille modsat kørselsretningen, blev han påkørt af først Nicki Petersen, og siden Michael Markussen der var chanceløse. Den regerende mester mistede dermed enhver mulighed for at forsvare sin titel.


Starten på sidste heat. Bremer og Magnussen i infight.

Udover det generelle mesterskab i MASCOT Danish Thundersport Championship vandt Lasse Sørensen også U21-mesterskabet, ligesom hans hold Team Flexlease.nu / Strøjer Tegl tog teammesterskabet. Rookie-titlen gik til Christian Sørensen, mens Kasper Aaskov, tog MASCOT Cuppen.


Her sluttede Kasper H. Jensens mesterskabschance efter sammenstød med Michelle Gatting.


De gamle venner Bremer og Magnussen var vist ikke på julekort efter voldsom kørsel i finalen.


Guldparykkerne er fundet frem hos Team Flexlease.nu


Den er hjemme. Lasse Sørensen kører over målstregen.


Alt er uddelt af pokaler. Vi ser frem til slutningen af april til forårsløbet!

DTC i 2018. Hvem kører hvad?

Ikke hele feltet er på plads endnu. Men nogen er. Efter lidt rygter om at Lasse Sørensen ikke kunne finde budget for et tiltelforsvar er teamet heldigvis kommet ud med en bekræftelse af at Lasse stadig kører nr. 95 i 2018.


Lasse Sørensen # 95 fortsætter med titelforsvar hos John Nielsens Team Flexlease.nu.


Jan Magnussen fortsætter naturligvis i Magnussen Racing Experience.


Kasper H. Jensen kører stadig for Casper Elgaards Massive Motorsport Stark Racing.


Mikkel C. Johansen skifter til Kim Lunds Madbull Racing, der udvider teamet til to biler.


Frederik Schandorff fortsætter hos LM Racing?


Ronnie Bremer fortsætter i sit eget team.


Michelle Gatting er måske tvivlsom efter at have haft problemer med at skabe budget i 2017?


Mon ikke Michael Markussen fortsætter hos Magnussen Racing Experience?


Kris Nissen skifter fra Stark Racing til de blå hos John Nielsens Team Flexlease.nu.


Max Klinkby Silver får en fuld sæson hos Casper Elgaards Stark Racing.


Andreas Jochimsen skifter fra LM Racing til John Nielsens Team Flexlease.nu.


Hvad der sker med de andre kørere der var på gridden i 2017 er ikke helt afgjort endnu. Men mon ikke nyhederne kommer dryssende henover vintgermånederne?