Ferrari og Vettel i spids
HAAS banker på som 4. bedste team!

Af Flemming Hansen / Martin Møller Thomsen

Vettel jubler, Hamilton klapper og Kimi viser overstadig boblende jubel! © Ferrari media

Australiens Grand Prix: Melbourne
FORMULA 1 2018 ROLEX AUSTRALIAN GRAND PRIX

Heldig sejr til Vettel. Haas forærer sejren til Ferrari

Det amerikanske Haas team var det centrale team i et løb, hvor begge biler med få minutters mellemrum måtte udgå. Vettel vandt en heldig sejr, mens hurtige Hamilton ikke kunne finde en vej forbi Ferrari raceren og derfor måtte nøjes med at være nummer to i et løb han burde have vundet.


Renault viser højere kvalitet end i 2017 © Renault Sport F1

Der var ingen tvivl om hvem der var hurtigst i Melbourne i dag. Hamilton piskede afsted fra pole og alt andet lige, ville han have vundet en let overlegen sejr og VM ville allerede have ramt samme rille som i 2017. Men alt andet var ikke lige i dag. I stedet blev det biler med Ferrari motorer der kom i fokus. Dels fordi Ferrari faktisk vandt løbet, og dels fordi Haas med Ferrari motor indirekte gav sejren til Vettel.

De kom godt fra start de to Haas biler. Magnussen smuttede udenom Verstappen og indtog en imponerende 4. plads i løbet, mens Grosjean holdt sin 6. plads fra starten. I front sprintede Hamilton afsted med Vettel og Raikkonen efter sig. De tre fik slået et hul, mens Magnussen samlede et felt bag sig. Verstappen virkede ivrig efter at komme forbi - og blev også flere gange opildnet af teamet. Men i sving 1 mistede han bilen og blev placeret af Grosjean og Ricciardo (og en Renault). Magnussen fik dermed lidt ro, mens de tre forreste forlængst var forsvundet i horisonten. Helt i front var Hamilton også begyndt at lægge afstand til sine to konkurrenter.


Lewis fortsætter som 2017 - men det skulle ikke række i enden © Pirelli media

Her rammer vi så pitstoppene, som der kun var én runde af, men som blev en ret væsentlig runde. Raikkonen var først og Hamilton svarede igen umiddelbart efter, hvilket efterlod Vettel i front for løbet. Han havde tydeligvis tænkt sig at køre lidt længere på sine dæk. Magnussen var den næste og han kom ud et fornuftigt sted, inden han trillede ind til siden. Billeder fra pitten fortalte historien om frustrerede mekanikere - noget var gået galt! Men verden skal gå videre og Grosjean kom ind for at få sine nye dæk. Resultatet var det samme. Stort set lige ud af pitten, trak Grosjean ind til siden - og igen fortalte billederne fra pitten en historie om at noget var gået galt.

Mens Magnussen fik parkeret sin bil et sted, hvor den nemt kunne flyttes, gik det ikke helt så godt for Grosjean. Først blev der annonceret virtual SC - og senere en vakseægte rigtig SC. Vettel benyttede den virtuelle SC til at smutte en tur i pit - og kom så lige præcis ud foran Hamilton. Favoritten fik pludselig rollen som udfordreren.


Kevin og Romain med Verstappen i en HAAS sandwich inden...© HAAS F1 media

Herefter skete der reelt ikke noget. At det er svært at overhale er alt for tydeligt. Hamilton var hurtigst, men kom alligevel aldrig i en position hvor han kunne sætte et spændende angreb ind på Vettel. Hans eneste chance var at tyskeren havde lavet en fejl - og det skete selvfølgelig ikke. Man skal ikke have ondt af Hamilton - der skal nok komme andre sejre i 2018, som bliver vundet fra front, uden at han for alvor vil blive truet. Men fra et sportsligt synspunkt er det ærgerligt, at en hurtigere bil ikke kan udfordre en langsommere bil.

Det er måske så til at leve med at bilen på andenpladsen ikke får udfordret bilen på førstepladsen. Ærgerligt, men point er vigtigere end satsninger. Men helt tydeligt bliver det, når man kigger på den anden Mercedes. Bottas er ikke Hamilton, men han er heller ikke nogen langsom amatør. Men han startede som nummer 15 og kom kun ganske langsomt gennem feltet. Han sluttede på en beskeden 8. plads.


Toro Rosso viser også tænder på trods af Honda 'powerunit' © Red Bull Contentpool

Ricciardo forsøgte sådan en lille smule at overtage nederste på podiet fra Raikkonen, men forgæves. På 5. plads kom en godt kørende og næsten tilfreds Fernando Alonso. Verstappen endte på en 6. plads, foran Hülkenberg. Vandoorne og Sainz hentede en 9. og 10. plads.

Med undtagelse af starten og Haas' kiksede pitstop, var det i virkeligheden et ret udramatisk løb, der igen udstillede, at man har bevæget sig i den forkerte retning med bilernes design. Ikke engang tre DRS zoner kunne kompensere for hvor umulige bilerne er i nærkamp.

Efterfølgende er Haas ved at blive undersøgt, for om de har ladet bilerne køre, førend de var klar til det. De risikerer en straf for deres dobbeltforseelse. At lave fejl er menneskeligt, men at lave to fejl i træk, på det her niveau, er en systemisk fejl.

Selvom Vettel vandt i dag, er det tydeligt at Mercedes og Hamilton er i en anden klasse end resten af feltet og der skal den her slags tilfældigheder til, for at der kan ske noget andet i løbene. Red Bull og Ferrari virker til at være nogenlunde jævnbyrdige, mens kampen i midterfeltet kan blive intens - dog nok mest om lørdagen!


Resultatet af Australiens GP

1 Sebastian Vettel............................... Ferrari
2 Lewis Hamilton................................. Mercedes
3 Kimi Räikkonen................................. Ferrari
4 Daniel Ricciardo............................... Red Bull
5 Fernando Alonso................................ McLaren
6 Max Verstappen................................. Red Bull
7 Nico Hülkenberg................................ Renault
8 Valtteri Bottas................................ Mercedes
9 Stoffel Vandoorne.............................. McLaren
10 Carlos Sainz.................................. Renault

NC Romain Grosjean............................... Haas
NC Kevin Magnussen............................... Haas

Bahrains Grand Prix: Sakhir
FORMULA 1 2018 GULF AIR BAHRAIN GRAND PRIX


En lettet Vettel kysser en af de kønnere pokaler© Ferrari Media

Vettel i snæver sejr. Bottas presser på til det sidste.


Det er jo egentlig bare det vi beder om. At der nogle gange, som i dag, er usikkerhed om hvem der vinder løbet, når bilerne kører ud på sidste omgang. Der kom ikke nogen overhaling, det var egentlig heller ikke nødvendigt. Men der kom en kamp - Bottas havde over en flok omgange hentet så meget ind på Vettel, at det kom til rigtig kamp.

Hvis vi skal pege fingre af nogen og give dem skylden for, at løbet var spændende til det sidste - så peger fingrene på Hamilton. Han startede 9'er og havde dermed en del at lave. Da løbet startede gik han raskt i gang med arbejdet og pressede sig et pænt stykke frem. Nogle omgange senere lavede han overhalingen over dem alle, da han på vej ind i sving 1 overhalede tre konkurrenter. Selvfølgelig fortæller det historien om en bil der er så overlegen at end ikke tre til sammen kan kæmpe mod den, men den fortæller så sandelig også historien om køreren der både har selvtillid og er visionær nok til at tro på det.


Så er der dømt rød front' © Ferrari Media

Men således fik Hamilton relativt hurtigt kørt sig op til en 4. plads. Og mens de andre skiftede dæk blev han liggende derude, og altså dermed i front for løbet. Han trak sit stop så længe, at det var et-stop man tydeligvis gik efter. Dermed pressede han de tre foran ham. Ferrari var tydeligvis ikke sikre på at et-stop var den rigtige strategi, og hentede Raikkonen ind til et stop nummer to. Men det gik galt, en mekaniker kom til skade og finnen fik kun tre nye dæk på bilen. Teamet kaldte ham over radioen og fik ham til stoppe - og dermed var top fire reduceret til en top tre.

Hverken Bottas eller Vettel havde mod - eller forspring nok til at tage et stop nummer to, så altså måtte de blive ude på banen. Hamilton var for langt efter dem, til at betyde noget i topkampen, men de slatne dæk gav god underholdning i kampen om sejren. Omgang efter omgang hakkede Bottas forspringet fra Vettel, indtil han var under sekundet. Han forsøgte, men var ikke tæt nok. Men spændende, det var det.


Kevin fik børstet Australien skuffelsen af med en 5. plads © Haas F1 media

Hamilton tog den let distancerede 3. plads, mens Pierre Gasly overraskede og holdt fast i sin fremragende startplacering og smed dermed en Honda motor ind på en 4. plads. Han var også den bedst placerede med en rød tyr. De to storesøstre fra Red Bull var begge udgået, ganske tidligt i løbet. Ricciardo fik problemer og måtte parkere ude på banen. Verstappen gik til angreb på Hamilton og pressede ham længere ud end hvad der var nødvendigt, hvilket endte med at Hamiltons forhjul og måske også vinge, ramte Verstappens baghjul. Altså måtte hollænderen halte hjem til et pitstop. Efterfølgende gik der ikke længe inden han alligevel måtte udgå.

Kevin Magnussen endte på en 5. plads. Han så ellers ud til, at han måske kunne indhente Gasly, men danskeren fik problemer med rystelser og mistede relativt meget tid på de sidste omgange. Undervejs havde han et ganske dramatisk løb, der inkluderede kontakt med både Hülkenberg, i allerførste sving i løbet - og senere med Ocon. Grosjean var han også ved at kysse med, da han efter sit andet stop kom ud efter sin teamkammerat.


Toro Rosso og Gasly overasker alle med 4. plads © Red Bull Contentpool

Nico Hülkenberg blev 6'er, med Fernando Alonso lige efter sig. Før løbet havde Alonso sagt, at McLaren skulle sætte sigtet på Red Bull. Det var selvfølgelig overraskende nemt, men han havde også sagt, at man ikke behøvede at se sig tilbage. Men med både en Renault, en Haas og en Toro Rosso foran sig, kan man ikke sige sådan for alvor at McLaren har trukket fri af midterfeltet!

Den anden McLaren blev også bedre end Red Bull! Vandoorne sluttede som 8'er, mens den måske største overraskelse var manden på 9. pladsen. Marcus Ericsson hentede to point til Sauber. Ganske imponerende. Samtidig skal det også bemærkes at det er andet løb i træk, at han er bedre end Ferraris stjernefrø, teamkollegaen Leclerc.


Begge McLarens i pointene! © McLaren Media

Det sidste point gik til Francois Ocon, der så ud til at savne sidste år, hvor det noget sjovere at køre Force India. Vi skal også lige have med at nogle i den grad lever op til de forventninger verden havde til dem. Lance Stroll og Sergej Sirotkin sluttede som de to sidste i løbet.

Overordnet set var der god underholdning, og der kom et par ganske fornuftige dueller - og så lige Hamiltons triple overhaling. Dejligt tv!

Resultatet af Bahrains GP

1 Sebastian Vettel............................... Ferrari
2 Valtteri Bottas................................ Mercedes
3 Lewis Hamilton................................. Mercedes
4 Pierre Gasly................................... Toro Rosso
5 Kevin Magnussen................................ Haas
6 Nico Hülkenberg................................ Renault
7 Fernando Alonso................................ McLaren
8 Stoffel Vandoorne.............................. McLaren

9 Marcus Ericsson................................ Sauber
10 Esteban Ocon.................................. Force India

15 Romain Grosjean............................... Haas


Kinas Grand Prix: Shanghai
FORMULA 1 2018 HEINEKEN CHINESE GRAND PRIX


Så er der sømt 'Shoey' © Red Bull Contentpool

Ricciardo stjæler sejren

Det stod ikke skrevet i stjernerne at Daniel Ricciardo skulle sejre i Kina. Det lignede sådan set heller ikke ret meget en sejr til Red Bull. Det stod heller ikke skrevet, at det skulle være Pierre Gasly, der indirekte skulle afgøre løbet. Det, der i forvejen, stod skrevet var, at Ferrari og Mercedes skulle udkæmpe en duel om hvem der egentlig var bedst.

I sidste uge kom Pierre Gasly i fokus fordi han bankede sin Toro Rosso-Honda ind i toppen i kval'en og holdt momentum og snuppede en 4. plads i løbet. I denne uge kom han i fokus fordi han, efter en anonym indsats, bankede sin Toro Rosso-Honda ind i siden på teamkollega Brendon Hartley. Isoleret set var det en mindre batalje. En kører laver en fejlvurdering af en anden kørers linje, de rammer hinanden. Gasly fik ti sekunders straf for sin forseelese. Alligevel var det den episode der ændrede løbet. Sammenstødet havde efterladt tilpas meget kulfiber på banen, til at det var nødvendigt at sende et rengøringshold ud. Og det betyder at der samtidig blev sendt en Safety Car på banen.


Lige akkurat et enkelt point til Kevin - ingen til Romain - igen © Haas F1 media

Indtil da havde løbet udviklet sig sådan cirka som forventet. Vettel var i front fra start, mens Raikkonen faldt tilbage, fordi han blev lidt presset af en Ferrari(!), det betød at Bottas og Verstappen afsluttede top tre, mens Hamilton fik en mere middelmådig start - det samme gjorde Ricciardo. Red Bull pittede først - to på en gang, og det pressede Mercedes til at hive deres biler i pit. Det betød at Vettel nu var ensom majestæt på banen, relativt langt foran Raikkonen, der heller ikke havde været i pit. Men Ferrari mistimede deres pitstop og Vettel kom ud lige efter Bottas.

Ferrari valgte så, at lade Raikkonen blive ude indtil Bottas og Vettel indhentede ham. Om de prøvede at trække det lidt længere, for at lade ham gå på et blødere dæk, eller det var for at hjælpe Vettel ved at sænke Bottas, er ikke helt klart. Men efter han var blevet passeret af dem begge, trak han også i pit og endte dermed på en distanceret 6. plads.


Williams har det svært i bunden af feltet © Williams Medial

Halvvejs i løbet havde vi altså en duel mellem Bottas og Vettel i front. Verstappen var 3'er, foran Hamilton og Ricciardo. I sig selv en interessant pointfordeling med hensyn til VM. Men sejren til Mercedes var ikke givet - Vettel pressede på.

Så var det Gasly ændrede hele præmissen for løbet. Red Bull reagerede hurtigt og hev begge biler ind til et nyt dækskifte. Det samme gjorde andre også. Da løbet blev givet frit igen var Bottas foran Vettel, med Hamilton bag sig. Efter ham Verstappen, efterfulgt af Raikkonen og Ricciardo.


Kimi (i baggrunden) blev bedste Ferrari i Kina© Pirelli media

Men Red Bull bilerne havde friske dæk på. Ricciardo skyndte sig forbi Raikkonen, mens Verstappen lagde an til angreb på Hamilton. Den forsvarende verdensmester holdt sin linje gennem krøllerne ved sving 1. Det betød at Verstappen måtte en tur af banen. Det betød også at Ricciardo kom foran sin kollega. Kort efter gjorde han så, hvad Verstappen ikke havde formået - at komme forbi Hamilton. Australieren satte derefter jagten ind på Vettel. Vettel kom han nogenlunde let forbi - og indhentede derefter Bottas. Finnen lavede en lille fejl, lod en dør stå på klem et sted på banen, hvor man normalt ikke overhaler, men Ricciardo så muligheden og gik efter den. Og på sine langt bedre dæk, havde han fordelen på sin side.

Et sted bag ham var Verstappen kommet forbi Hamilton og var nu ved at indhente Vettel. Samme sted som Gasly bankede ind i Hartley, bankede Verstappen så ind i Vettel. Begge biler snurrede rundt, begge biler kom i gang igen. Mens Verstappen var sluppet uretfærdigt uskadt fra sammenstødet, var det gået lidt ud over Vettels bil, der ikke var helt på toppen resten af løbet. Mod slutningen måtte tyskeren afgive en plads til Hülkenberg, der også havde fået friske dæk under SC perioden.

Mens Vettel og Verstappen var af banen, var de blevet passeret af Hamilton og Raikkonen. Hamilton måtte dog undvige dem, hvilket gav Raikkonen muligheden for at snuppe en ekstra placering der. Finnen satte derefter efter sin landsmand - og indhentede ham stort set også, men kunne ikke finde en vej forbi. Hamilton måtte på banen lade sig overhale af Verstappen, men denne havde ligesom Gasly fået ti sekunders straf. Verstappen nåede også duellen mellem Raikkonen og Bottas, men valgte - eller blev beordret - til at blande sig udenom.

Resultatet blev at Ricciardo vandt foran Bottas og Raikkonen. Hamilton fik en 4. plads, mens Verstappen lige præcis holdt fast 5. pladsen. Best of the rest i dag var Hülkenberg, stærkt kørt og ligesom Red Bull, det rigtige valg i forbindelse med SC. Vettel blev nr. 7 og med den bil kan han være glad for at det trods alt lykkedes. Men når sejren tidligere var indenfor rækkevidde, kan - og skal - Ferrari tænke på det her som et tabt løb. Alonso snuppede 8. pladsen, foran Sainz. De var begge kommet forbi Magnussen mod slutningen, da danskeren kæmpede med sine dæk. Han havde ellers startet fornuftigt - og da SC perioden sluttede lå han på en 7. plads, men tabte altså i denne situation.

Efter løbet har Verstappen og Vettel givet deres version af deres lille møde. Vettel var egentlig mest overrasket over hvor sent i svinget Verstappen satte sit angreb ind. "Jeg havde ikke tænkt mig, at kæmpe mod ham. Jeg havde set med Ricciardo hvor gode deres dæk var, så modstand var håbløs". Altså Verstappen satte sig angreb ind for sent, og kunne have ventet, eller gjort det tidligere og relativt problemfrit, været komme forbi Vettel. Verstappen på sin side, tog hele ansvaret for sammenstødet - men mente samtidig ikke at han havde nogen grund til at køle lidt ned.

Et underholdende løb fra først til sidst, tættere end man havde håbet. Efter tre løb mangler Mercedes stadig en sejr, mens Red Bull nok er klar over, at det var de rigtige strategiske valg, der lagde grunden til sejren, ikke at de i virkeligheden rigtigt kunne køre op med de to andre biler. Men lad os se hvordan det udvikler sig. Vettel fører stadig VM - men med kun 56 point - hvilket er betydeligt mindre end det tydede på tidligere på dagen. Hamilton trods alt kun 11 point efter, mens Bottas med 40 point puster ham i nakken, med Ricciardo lige efter med 37 point. Så med 19 point mellem nr. 1 og 4 er VM stadig ret åbent. Så vi kan med sindsro glæde os til næste løb om to uger.

Resultatet af Kinas GP

1 Daniel Ricciardo............................... Red Bull
2 Valtteri Bottas................................ Mercedes

3 Kimi Räikkonen................................. Ferrari
5 Lewis Hamilton................................. Mercedes
6 Max Verstappen................................. Red Bull
7 Fernando Alonso................................ McLaren
8 Sebastian Vettel............................... Ferrari
9 Carlos Sainz................................... Renault
10 Kevin Magnussen............................... Haas

17 Romain Grosjean............................... Haas

 

Azerbajans Grand Prix: Baku
FORMULA 1 2018 AZERBAIJAN GRAND PRIX


Perez havde nok det største smil på det podie! © Sahara Force India

Uventet sejr til Hamilton

Det var en afdæmpet Lewis Hamilton der lidt forsinket kunne kravle op på podiets øverste trin. Løbet havde været middelmådigt for den engelske verdensmester, men på de sidste omgange trillede appelsinerne ned i hans turban med pæn fart.

Hvis man skal pege på én årsag til Hamilton sejr, så skal man kigge til Holland og finde Max Verstappen. Den unge Red Bull kører var manden der satte gang i den dominoeffekt, der endte med at Hamilton vandt løbet og kom i front for VM.


Heftige dueller mellem Red Bull tvillingerne - det skulle ende galt... © Red Bull Contentpool

Verstappen og den anden Red Bull kører, Daniel Ricciardo, havde løbet igennem haft et par tætte dueller. Et par gange havde Verstappen lukket døren for sin australske kollega. På et tidspunkt var det dog lykkedes for Ricciardo at smække en super overhaling ind - men glæden var kort. Efter deres pitstop var Verstappen igen den forreste - og den langsomste. På vej ned ad langsiden gik Ricciardo til angreb - først med et lille ryk mod højre, som Verstappen blokerede. Ricciardo havde dog styr på det og var klar til at rykke venstre om sin kollega - som dog blokerede igen. Ricciardo var magtesløs og ramte op i bagenden på Verstappen. Resultat: To udgåede Red Bull biler og sikkert noget internt ballade hos teamet.

Safety Car kom også på banen. For anden gang. Første gang var på første omgang hvor Ocon prøvede at ignorere Raikkonens eksistens og blev ramt af Ferrari'en. Mens den første SC periode altså var meget tidlig, så var den anden periode mod slutningen. Der var lige omkring ti omgange tilbage. Bilerne skulle bare væk og banen fejes lidt.


Et altid hektisk sving to i Baku. Ikke alle kom igennem. © Pirellei Media

At der var en SC periode betød rabat på pitstop, en masse kørere fik friske dæk og vi havde så Bottas i front, foran Vettel, Hamilton og Raikkonen. Men, mens vi ventede på at løbet blev sluppet fri, tabte Grosjean sin racer og havde et frontalt sammenstød med barrieren. Franskmanden havde kørt og varmet sin dæk og var samtidig lidt optaget af, hvornår Ericsson skulle forbi ham, for at indhente en omgang. Så SC'en blev på banen, mens der blev fejet et nyt sted. Da løbet endelig blev givet frit var der fire omgange tilbage.

Valtteri Bottas kom godt afsted, mens både Vettel og Hamilton gik til angreb. Vettel kom faktisk foran, men bremsede så sent, at han sendte sig selv af banen og beskadigede dækkene. Vettel var nu på 4. pladsen, efter Raikkonen og forrest de to Mercedes biler. Men dramaet var ikke slut endnu - Bottas kørte over en kulfiber del, fra et af de mange uheld, punkterede og udgik. På den måde arvede Hamilton en sejr, der få omgange tidligere havde virket til at være en umulighed. Han havde ikke hverken Vettels eller Bottas' fart i dag.


Spektakulær linieføring mellem de gamle bygninger i Baku © Sauber Motorsport

Raikkonen blev nr. 2 og Perez udnyttede at Vettels dæk havde mistet evnerne og sluttede 3'er. Begge havde de ligget bag Red Bull'erne, en del efter, faktisk. Begge fik dermed det rigtig optimale ud af SC perioderne. Vettel fik på 4. pladen meget lidt ud af et løb han førte fra pole, og virkede til at have kontrol over. At Bottas var i front under SC skyldtes at Mercedes i den grad havde fået udnyttet dækkene på bilen - han havde som den eneste, ikke været i pit endnu, da de to røde tyre så rødt.

Sainz blev nr. 5, efter en dag der både havde budt på gode dueller med Red Bull og et par små sammenstød. Dagens overraskelse var Charles Leclerc. Den 20 årige monegasker endte på en 6. plads i sin Sauber. Det har været et par hårde løb her først i hans karriere, men talentet er ved at vænne sig til F1 og han lærer tilsyneladende hurtigt. Udover at være heldig med at Red Bull kørte hinanden af, var Leclerc den første der fik fordel af Grosjeans uheld. Franskmanden havde inden formået at køre sig fra nr. 20 til nr. 6.


Så er det lige før begge Red Bulls udgår! © Red Bull Contentpool

Alonso blev en heldig 7'er. Han overlede en tidlig punktering - hvor Sainz klipper Sirotkin, der rammer Alonso. Spanieren var heldig, russeren måtte udgå. Lance Stroll på 8. pladsen og Vandoorne på 9. pladsen var også heldige med deres point. Ekstra heldig var Brandon Hartley. Efter den sidste SC periode var Magnussen på 10. pladsen, men han har problemer med sin bil, efter et uheld på første omgang, hvor han blev ramt af Ericsson. Så da løbet bliver givet frit får Magnussen problemer og det går ud over ham selv og Gasly. Begge faldt tilbage og det var så Hartleys held.

Efter fire løb fører Hamilton med 70 point mod Vettels 66.


Resultatet af Azerbajans GP

1 Lewis Hamilton................................. Mercedes
3 Kimi Räikkönen................................. Ferrari
3 Sergio Perez................................... Force India
4 Sebastian Vettel............................... Ferrari
5 Carlos Sainz................................... Renault
6 Charles Leclerc................................ Sauber
7 Fernando Alonso................................ McLaren
8 Lance Stroll................................... Williams
9 Stoffel Vandoorne.............................. McLaren
10 Brendon Hartley............................... Toro Rosso


13 Kevin Magnussen............................... Haas
NC Romain Grosjean............................... Haas