DTC i flot start
2016 mesteren viser tænder.

af Flemming Hansen Alle fotos: Denner Photo


"Hva' så Casper - tror du vi vinder mesterskabet i år" synes Kasper H. at spørge teamboss Elgaard om?

Kasper H. Jensen i front for DTC 2018

DTC serien har i de første tre løbsweekender af 2018 vist at Kasper H. Jensen der kører for STARK Racing er helt med i den skarpe ende om mesterskabet. Han lagde flot ud med en sejr i allerførste heat ved åbningsløbet. Classic Race Århus gik umiddelbart ikke så godt, men i regnen på Ring Djursland viste Kasper resten af feltet sin bagende med heatsejr og finalesejr.


Kris Nissen er også på banen i år. Det er i år 30 år siden han var ude for den voldsomme ulykke på Fuji banen.

Sidste års mester Lasse Sørensen har ikke haft det helt let. Det var især Classic Race Århus der ganske som for Jan Magnussen blev et dyrt bekendtskab. Lasse er hele tiden lige bag ved de hurtigste og har scoret fine sekundære resultater. Første heatsejr kom hjem i 2. heat på Ring Djursland. Lasse er nok den eneste reelle udfordrer til mesterskabet, så der skal sejr i hus og det gælder naturligvis om at slå Kasper H. ved alle mulige lejligheder!


Jan Magnussen bag Lasse Sørensen ved åbningsløbet.

Jan Magnussen må nok allerede nu se sig kørt helt agterud i mesterskabet efter at have været i front efter åbningsløb og 1. heat i Århus. Derefter gik det helt galt i resten af Classic Race. På Ring Djursland kunne Jan ikke være tilstede på grund af tilstedeværelse på Le Mans. Senere på året i forbindelse med CHGP vil Jan være på Road America i sin Corvette, så medmindre at han gør rent bord på Rudskogen, Grand Prix Danmark og ved DM finalen, så er DTC titlen nok røget Jan af hænde i år igen?

En anden Magnussen Racing Experience kører – Michael Markussen – sørgede for med sin sejr i andet heat i Århus at han blev mesterskabsførende inden Ring Djursland. Med chefen optaget andetsteds måtte Michael dog sande at Ring Djursland ikke er en bane han helt er dus med og kunne ikke omsætte ret meget til gode resultater.


Ronnie Bremer tog en heatsejr ved åbningsløbet. .

Ronnie Bremer vandt 2. heat ved åbningsløbet i fin stil men har siden haft svært ved at gøre sig gældende med sit nærmest legendariske manglende held samt maskinproblemer. Han er som regel at finde i top 10 listen, men der mangler lige det sidste for at gøre Stark, MRE og Flexlease.nu teamsene rangen stridig. Men på en god dag med solen i ryggen og vinden i den rigtige retning – som i 2. heat på Jyllandsringens åbningsløb, så er Ronnie Racerkører på plads!

Dennis Lind – 2013 DTC mesteren – dukkede pludseligt op ud af det blå ved Classic Race Århus – i kørerdragt fra Lamborghini serien og som kører for LM Racing. Man må formode at truslen om tidligere tiders retssager er glattet ud i mellemtiden? Under alle omstændigheder så ramte Dennis banen i højeste gear og kørte som sædvanligt meget stærkt. Så stærkt at han endte med at blive den samlede vinder af Classic Race Århus. Dog er det jo ikke Dennis Lind uden, at der blev oprettet protester mod ham! Denne protest fra Mikkel C. Johansen blev dog afvist efterfølgende, så Dennis står som endelig vinder i Århus.

Til gengæld kunne Dennis ikke gøre sig gældende på Ring Djursland da hans racer fra LM Racing fik maskinskade og er da heller ikke at finde i top 10 på nuværende tidspunkt.


Jan Magnussen er som altid populær blandt autografjægerne.

Næste race er på Rudskogen i Norge i midten af juli.

Stillingen i DTC efter Ring Djursland
Kasper H. Jensen..........STARK Racing....................152
Lasse Sørensen............Flexlease.nu/Strøjer Tegl.......129
Michael Markussen.........MRE.............................123
Frederik Schandorff.......LM Racing.......................108
Christian Sørensen........FDM DTC Talentteam...............91
Max Klinkby-Silver........STARK Racing.....................87

Jan Magnussen.............MRE..............................82
Ronnie Bremer.............Racing Factory...................78
Mikkel C. Johansen........Team Mikkel C....................76
Jacob Mathiassen..........LM Racing Jr.....................73