Ferrari og Mercedes duel
Verstappen samler krummer op

Af Flemming Hansen / Martin Møller Thomsen


Den stærke mand i Østrig - Verstappen © Red Bull contentpool

Østrigs Grand Prix: Red Bull Ring
FORMULA 1 EYETIME GROSSER PREIS VON ÔSTERREICH 2018

Verstappen sejr på Red Bulls hjemmebane

Nul point til Mercedes i spændende løb

Max Verstappen fik en rimelig start, lå fornuftigt placeret og greb chancen, da andre fejlede. Vandt løbet, uden at lave nogen af de fejl, der plagede ham tidligere på sæsonen. Tre af top seks favoritterne udgik, hvilket er længe siden og var med til at skabe et løb med overraskelser. Og så fik Grosjean endelig point.


Starten er gået op ad den stejle bakke med første sving © Ferrari media

At det ikke ville blive en hel sædvanlig dag, kunne man allerede ane, da starten gik og Raikkonen maste sig ind mellem de to Mercedes racere på første startrække. I et godt træk kom han forbi Bottas, mens Hamilton kom i front. Også Verstappen kom forbi Bottas. Raikkonen angreb videre, men måtte en smule af banen, hvilket gav mulighed for at Bottas kunne komme forbi både sin finske landsmand og Max Verstappen. Længere nede i feltet var der også et par dueller og Vandoorne fik brækket sin frontvinge og måtte en tur i pit. Og det var så første omgang.

Verstappen kom forbi Raikkonen og så lignede det hele lidt noget man havde set før: Hamilton i front, Bottas bagved og så kom der en del asfalt inden resten af feltet kom kørende. Og sådan kunne det have fortsat og været en lidt triviel weekend. Men vi havde dog også en Vettel, der kom bagfra og gerne ville fremad. Og det gik da nogenlunde for tyskeren.

Men så begyndte Hülkenbergs motor at gøre opmærksom på sig selv, med røg og damp. Og så parkerede Bottas bilen, gearkassen. Virtuel SC. Team efter team hastede mod pitten, undtagen Hamilton. "En fejl" erklærede teamet over radioen. Magnussen pittede i øvrig heller ikke, mens Grosjean gjorde. Så et billigt pitstop til rigtig mange, og ikke noget til Hamilton.


Et imponerende skue i et fantastisk område af verden © Pirelli media

Hamilton prøvede at lave en afstand mellem sig selv og Verstappen, men det lykkedes ikke, så i stedet måtte han pitte og mistede dermed en lille flok placeringer. Han lå på 4. pladsen, bag den førende Verstappen, Raikkonen og Ricciardo. Men vigtigt var, at han var foran VM konkurrenten Vettel. Men det holdt ikke. Selvom Hamilton havde friskere dæk, var Vettel hurtigere og fik presset sig forbi sin konkurrent.

Ricciardo måtte i pit igen, dårlige bagdæk. Det gav en placering til Hamilton, men englænderen måtte også selv i pit igen. Da Ricciardo udgik kort efter, fik Hamilton dog sin 4. plads tilbage. Imens fik Raikkonen en besked om, at han var fri til at køre efter Verstappen og altså ikke skulle tage hensyn til at Vettel lå tæt bag ham og sikkert godt kunne tænke sig 18 point fremfor 15.

Og så var det slut for Hamilton. Igen en parkering ude på banen, og det betød at Vettel nu havde mindre brug for de tre point mere han kunne få for en 2. plads. Det betød også at resten af feltet rykkede en plads op. Grosjean blev dermed forfremmet til en 4. plads. Efter en træls sæson, trængte franskmanden til noget medvind og 12 point for en solid dag, og weekend, var ganske fortjent.


Trængsel om førstepladsen © Red Bull contentpool

På 5. pladsen endte Kevin Magnussen, der fuldendte den perfekte dag for Haas. Danskeren fik ikke nævneværdige problemer med sit lidt senere pitstop. Ocon prøvede at fange Magnussen mod slutningen, men måtte opgive, og give sin plads tilbage til Perez, der havde ladet franskmanden komme forbi.. Men også en god dag for Force India med 6. og 7. pladsen.

På 8. pladsen kom Fernando Alonso efter en rimelig indsats, startet fra pitten. Bilen er bare, igen, ikke særligt god. Vandoorne i den ande orange McLaren måtte udgå på næstsidste omgang, efter en mere mager præstation.

På 9. og 10. pladsen kom de Sauber biler. Og det er vel nærmest den største sensation - point til begge Sauber biler! Leclerc kom mod slutningen tilbage foran Ericsson - de havde ellers haft travlt med at duellere tidligere.


En 5. plads til Kevin i Østrig - med stor sandsynlighed årets bedste resultat © Haas F1 media

I VM kampen er Vettel nu igen et point foran Hamilton, der tilgengæld har 44 point ned til Raikkonen, der kørte sit hidtil bedste løb, denne sæson. Magnussen rykkede op til 7. pladsen - hvilke svarer cirka til en førsteplads i F1's anden division.


Haas fejrer - med neonorange t-shirts © Haas F1 media


Resultatet af Østrigs GP

1 Max Verstappen................................. Red Bull
2 Kimi Räikkonen................................. Ferrari
3 Sebastian Vettel............................... Ferrari
4 Romain Grosjean................................ Haas
5 Kevin Magnussen................................ Haas
6 Esteban Ocon................................... Force India
7 Sergio Perez................................... Force India
8 Fernando Alonso................................ McLaren

9 Charles Leclerc................................ Sauber
10 Marcus Ericsson............................... Sauber


Englands Grand Prix: Silverstone
FORMULA 1 2018 ROLEX BRITISH GRAND PRIX


Vettel og Hamilton i tæt duel på Silverstone © Ferrari media


Vettel erobrer Silverstone

Der manglede ikke drama på Silverstone i dag. Der var drama på første omgang, der var drama på de sidste otte. Undervejs var der andre former for drama. Og til sidst vandt en tysker. I form af Sebastian Vettel, der i en eller anden udstrækning havde løbet under kontrol fra start.

Kontrollen fik Vettel fordi Hamilton lavede en dårlig start fra pole. Han måtte se sig passeret af både Vettel og teamkollega Bottas. Men dermed var dagens nedtur for den regerende engelske verdensmester ikke slut endnu. For Raikkonen låste et hjul, skred lidt, og skubbede Hamilton af banen. Han kom i gang igen, men røg langt ned i feltet. Raikkonen fik på sin side en lidt hård ti-sekunders straf, som han dog ikke beklagede sig over. Så også han var på hælene i dagens løb. Dermed var vejen i princippet åben for, at Vettel og Bottas kunne dele rovet mellem sig, mens Red Bull kunne slås om en tredieplads.


Bottas fører feltet an gennem de hurtige retningsskift © Mercedes AMG Media

Men sådan skulle det ikke gå. For det første var Red Bull racerne ikke på niveau med de to andre biler, for det andet spillede et par andre episoder ind på resultatet. Raikkonen fik via sin kørsel og et veltimet pitstop minimeret konsekvenserne af den straf han fik. Hamilton understregede hvordan F1 i dag reelt er delt i to divisioner - indtil han nåede Red Bull bilerne var der ikke tale om dueller men uproblematiske forbikørsler - og det tog ham ti omgange at nå 6. pladsen i løbet!

På et tidspunkt virkede det til, at dækstrategi skulle afgøre løbet. Planen for Hamilton var, at han skulle køre langt, for at kompensere for den første omgang, så Bottas blev hevet i pit og ude på banen fik han frit lejde forbi sin holdkammerat - det var finnen, der i dag skulle være manden der jagtede Vettel. Planen virkede også fornuftig. Men så røg Ericsson af banen. På vej ind i sving 1, med DRS åben, mistede han kontrollen og fløj af og ramte dæk barrieren med høj fart. SC på banen! Alle mand i pit. Vettel tog sit andet stop, Verstappen stoppede. Ricciardo havde lige stoppet, så han stoppede ikke. Det gjorde Bottas i front heller ikke. Hamilton blev også ude og var nu oppe på en 3. plads.


Bottas og Vettel i duel © Haas F1 media © Mercedes AMG Media

Det lignede en fornuftig strategi fra Mercedes. Bottas kunne enten stikke af, eller forsinke Vettel. Løbet blev genstartet, Bottas stormede afsted - vi var klar til en spændende afslutning. Og så! Sainz og Grosjean smaskede sammen og røg af banen. SC tilbage på banen. Endnu en gang skulle der ryddes op. Endnu engang skulle løbet genstartes. Igen kom Bottas fint afsted, men men Vettel var hurtigt efter ham og pressede ham. Bottas have gamle dæk, og da DRS så også blev åbnet, var der ikke meget tilbage han kunne forsvare sig med. Vettel var tilbage i front for løbet.

Også Hamilton kom forbi Bottas, der var ikke meget tilbage i finnens dæk, men det virkede til at Hamilton selv måtte finde en vej forbi. Næste mand til at prøve lykken var Raikkonen, der også fandt en vej forbi sin landsmand. Tidligere havde han også måtte kæmpe sig forbi Verstappen. Så de sidste otte omgange var fulde af gode dueller, med det resultat af de tre bedste biler, kom på de fem første pladser. Bottas formåede at holde fast i 4. pladsen, på trods af Ricciardos forsøg på, at sætte ham under pres. Verstappen måtte udgå mod slutningen. Han beklagede sig et par gange over bilen, og spurgte til om der var skader på den. På et tidspunkt skred han, hvorefter gearkassen angiveligt satte sig fast i første gear. Exit Verstappen, der ellers har haft en god periode her i sommersæsonen.


Ricciardo og Räikkönen i tæt kamp © Red Bull Contentpool

Det betød af Hülkenberg arvede 6. pladsen og prisen for best-of-the-rest. Efter ham fulgte Ocon, Alonso, Magnussen og Gasly. Danske Magnussen var på første omgang blev skubbet af banen, af sin holdkammerat, og mistede et par placeringer. Han var, ligesom Ricciardo, en af dem, der skiftede dæk, lige inden første SC periode. Mod slutnngen lå han i tæt duel med de to foran, hvor han faktisk lå imellem dem. Men til sidst måtte han alligevel se sig slået af Alonso.

Et underholdende britisk grand prix, der leverede fire biler i front, inden for et par sekunder eller halvandet. Mere kan man jo næsten ikke ønske sig. I VM stillingen er Vettel nu otte point foran Hamilton, mens Raikkonen er en stadig mere distanceret 3'er. Næste løb er Det Tyske Grand Prix om to uger. Indtil da - nyd sommeren!


Igen point til Kevin © Haas F1 MediaResultatet af Englands GP

1 Sebastian Vettel............................... Ferrari
3 Lewis Hamilton................................. Mercedes

3 Kimi Räikkönen................................. Ferrari
4 Valtteri Bottas................................ Mercedes
5 Daniel Riccardo................................ Red Bull
6 Nico Hülkenberg................................ Renault
7 Esteban Ocon................................... Force India
8 Fernando Alonso................................ McLaren

9 Kevin Magnussen................................ Haas
10 Pierre Gasly.................................. Toro Rosso

NC
Romain Grosjean............................... Haas


Tyskland Grand Prix: Hockenheim
FORMULA 1 EMIRATES GROSSER PREIS VON DEUTSCHLAND 2018


Bottas og Hamilton fejrer hjemmebane sejr med Dieter Zetsche © Mercedes AMG Media


Hamilton vinder fra 14. pladsen - Kaos i Tyskland

Måske var det et af de afgørende øjeblikke i fortællingen om VM 2018 vi var vidne til i dag, da Vettel fra en klar førsteplads satte bilen i barrieren. Godt nok var banen våd, men de fleste trillede rundt på deres tørvejrsdæk. Og der sad Ferrari raceren så fast i barrieren, mens de andre kørte forbi og Vettel endte med få ændret sine 8 points forspring i VM stillingen til 17 points efterslæb.


Starten er gået og Hamilton er langt nede i feltet - endnu © Ferrari Media

Vinder Lewis Hamilton VM med mindre end 17 point, bør Vettel i al fald se tilbage på denne dato og ærgre sig. Meget. Han havde løbet i sin hule hånd fra starten. Han kom bedst afsted, han fik skabt sig det hul, han altid har været en mester i at skabe sig. Og alligevel var tingene ikke helt som de plejede. For efter pitstoppet kom han ud efter Kimi Raikkonen. Og finnen lod sig jo ikke sådan lige falde tilbage. Så først måtte Vettel bruge tid på at indhente sin holdkammerat. Dernæst måtte han så bruge tid på at forklare pitten at han havde brug for at blive lukket forbi. Og så måtte han vente på at teamet fik overtalt Raikkonen til at gøre det.
Det var egentlig ikke så svært, de skulle bare spørge pænt! Det gjorde de bare ikke - i stedet forsøgte de at antyde, at det ville være en god idé, ved at fortælle at han skulle passe på sine dæk, at Vettels dæk var 11 omgange nyere osv. Den kølige finne svarede "ok - hvad vil I have jeg skal gøre - lukke ham forbi?". Forfriskende at han på den måde gled af på subtile henvendelser, og insisterede på den direkte ordre.


Hamilton i spidsen for endnu et løb © Mercedes AMG Media

Og så kom regnen. Ikke som i den bibelske fortælling, men som i noget tøvende udgave. I første omgang regnede det kun ved hårnålen. Et par biler skyndte sig i pit, nogle på intermediate andre prøvede på regnvejrsdæk. Alle måtte de tilbage i pitten få omgange senere med dæk der var slidt i bund af, at køre på tør asfalt. Blandt disse var Verstappen i sin Red Bull.

Efter at disse enkelte kørere var tilbage på slicks, så kom regnen lidt mere for alvor. Og så blev alle bilerne ude. Regnen ville kunne vare i seks minutter var meldingen. Så, som Bambi i Disneys juleshow listede bilerne rundt, en Force India snurrede rundt og sparkede jord ud på banen. Så var det, at Vettel kørte galt. At han gled af i stadionkomplekset - fortsatte ligeud i stedet for at følge asfalten rundt. Safety Car. Masser af biler i pit. Bottas protestede over ultrasofts, han ville haft noget der var mere beregnet til våde baner.


Max Verstappen har passeret begge Haas kørere © Red Bull Contentpool

Haas bilerne og enkelte andre, skiftede til intermediates under SC. Men Mayländer var så længe på banen, at regnen stoppede og banen tørrede. Løbet blev givet frit og Bottas forsøgte at lave en overhaling på Hamilton, men englænderen forsvarede sig, og derefter kom ordren om at holde positionerne. Hamiltons held i hele historien var, at han smuttede ind i pit lige før regnen kom og fik nye ultrasoft dæk. Da SC'en var på banen, blev han faktisk kaldt i pit igen og var på vej ind, da teamet ændrede mening og han nåede lige præcis ud på banen ved at køre henover græsset.

Generelt var alle marginaler på Hamiltons side i dag. Han kom forbløffende let op fra sin 14, plads til 5. pladsen. Igen en understregning af, at det største problem i F1 er uligheden mellem bilerne. Det burde være et hel-løbs projekt at komme så langt.


Stabile Force India i pointene igen © Sahara Force India media

Verstappen kan i virkeligheden også glæde sig over den store forskel på bilerne. I et mere lige felt, ville hans mislykkede stint på intermediates være blevet straffet af de andre, men i med den store forskel, der er på bilerne, så endte han alligevel på 4. pladsen. Taberpladsen i 1. division, i et løb hvor både Vettel og Ricciardo udgik, men ikke destomindre 12 point!

Hüilkenberg blev best of the rest på en 5. plads, efter en eftermiddag med god kørsel. Grosjean snuppede en flok placeringer på de sidste omgange og endte på en 6. plads. Både han og Magnussen havde været i pit og hentet intermediates under SC - og igen, stadig under SC, for at få dem af igen. Set i det perspektiv er en 6. plads en ret god placering.

Perez og Ocon blev 7 og 8 efter gode løb fra dem begge. De holdt sig til i kampen og undgik alt for meget ballade, selvom den ene jo røg af banen i regnen. Ericsson snuppede 9. pladsen foran Hartley, og understregede dermed at ikke alting var som det plejede.

I VM stillingen er Hamilton nu foran med 17 point, mens Raikkonen kun er 40 point efter sin holdkammert! Næste løb er på søndag i Ungarn. Hold jer kølige derude...


Hamilton helt færdig med dagens arbejde © Pirelli Media


Resultatet af Tysklands GP

1 Lewis Hamilton................................. Mercedes
2 Valtteri Bottas................................ Mercedes

3 Kimi Räikkonen................................. Ferrari
4 Max Verstappen................................. Red Bull
5 Nico Hülkenberg................................ Renault
6 Romain Grosjean................................ Haas
7 Sergio Perez................................... Force India
8 Esteban Ocon................................... Force India
9 Marcus Ericsson................................ Sauber
10 Brendon Hartley............................... Toro Rosso
11 Kevin Magnussen............................... Haas


Ungarns Grand Prix: Hungaroring
FORMULA 1 ROLEX MAGYAR NAGYDIJ 2018


Hamilton i front fra start © McLaren MediaHamilton vinder i Ungarn

Fra pole vandt Lewis Hamilton årets udgave af Det Ungarske Grand Prix. Det var ikke et løb uden spænding og dramatik. Spændingen var dog mest på den akademiske måde, mens dramaet kom på de sidste par omgange. Ferrari-kørerne kom begge på podiet.


Det var et af de løb, der blev afgjort om lørdagen. Ikke så meget fordi Hamilton fik pole. Pole er altid vigtigt. Men det afgørende var at Bottas blev nr. 2 i kvalifikationen - og samtidig formåede at holde den placering da starten gik. Dermed blev han Hamiltons skjold mod Vettel, der muligvis var hurtigere. Bottas sørgede for, at Vettel ved pitstoppet var så langt bagefter Hamilton at englænderen kunne glide tilbage i front, mens tyskeren skiftede gummi.
Vettel kunne selvfølgelig have fundet en vej forbi Bottas - men overhalinger og Ungarn passer ikke så godt sammen. Hvilket sjovt nok er derfor man husker overhalinger på Hungaroring - de er så svære at lave, at de faktisk kræver en indsats - og derfor huskes de. Men spændingen om sejren, var der i teorien stadig, når alle havde været i pit, for hvis Vettel virkelig var hurtigere, så kunne han måske nå frem til Hamilton og vi kunne måske få en af disse legendariske dueller rundt på en bane, hvor man ikke kan overhale. Specielt fordi Vettel stoppede sidst og derfor burde have de friskeste dæk.


Tæt kamp i et stort midterfelt © Red Bull Contentpool

Men al den teoretiske spænding fløj ud af sin imaginære ballon allerede da Vettel kom ud på banen efter sit pitstop, for lige foran var, igen, Valtteri Bottas. Så altså var situationen status quo. Og Vettel kunne ikke finde en vej forbi Bottas, endsige komme tæt nok på til at prøve. Bagfra kom Raikkonen, der havde stoppet to gange. Begge var de tydeligere hurtigere end Bottas. Mod slutningen begyndte Bottas så at have problemer med sine efterhånden efterløns-modne dæk. Det udnyttede Vettel og satte et angreb ind på finnen ved enden af langsiden. Han pressede sig forbi, men da finnen ikke bremsede som han nok burde have gjort, ramte han ind i Vettel, knækkede sin frontvinge og endte med også at lukke Raikkonen forbi. Men Hamilton var for langt væk, så løbet var nu sådan set afgjort.

Bottas havde dog gjort livet svært for sig selv - den beskadigede vinge gjorde ham langsom og han blev indhentet af Ricciardo, der efter en dårlig kvalifikation havde snittet sig vej gennem feltet til en 5. plads. Og nu var han lige i bagvingen på den haltende Mercedes. Igen for enden af langsiden trak australieren den lange vej udenom, Bottas ville bremse sent, men at bremse sent når frontvingen er knækket, er ikke så let, så han torpederede ind i siden på Ricciardo. Begge biler kunne dog køre videre, Bottas nu med flere skader. Fra pitten fik han at vide, at han skulle give pladsen til Ricciardo, hvilket han ikke helt var enig i. Det lykkedes dog Ricciardo at komme forbi på sidste omgang og slutte med en ret heldig 4. plads.


Fine point til Kevin atter engang © Haas F1 media

Den sidste kører, der naturligt hører til i top 6 er Max Versappen, han kom dog bare ikke så langt i dag, da motoren tidligt i løbet sagde farvel og tak. I stedet blev det en Toro Rosso med de Honda motorer, som Red Bull også skal køre med næste år, der fik en 6. plads. Endnu en god dag for unge Gasly. På 7. pladsen kom Kevin Magnussen i Haas. Danskeren fik en god start, og snuppede et par placeringer på første omgang - og så var det, sådan set det.

På en 8. plads kom Fernando Alonso i McLaren, efter en rimelig anonym indsats, mens Carlos Sainz gled fra en 5. plads på gridden og ned til 9. pladsen i løbet. Ikke specielt imponerende. Det sidste point gik Romain Grosjean, der i virkeligheden ikke havde den bedste dag. Men at få et point på en halvskidt dag, i en Haas, er sådan set ganske godkendt.

I VM stillingen er Hamilton nu et pænt stykke foran Vettel. Ferrari skal nok bruge de næste par ugers ferie, på at overveje hvordan de egentlig kommer tilbage i VM kampen. For ikke så længe så det ud til, at de havde bragt sig i førersædet, ikke bare pointmæssigt, men også præstationsmæssigt. Lige nu er den bold rullet tilbage til Mercedes.

Næste løb er i Belgien, den 26. august. Så mens vi andre begynder at knokle igen, kan F1 feltet holde en sikkert voldsomt tiltrængt ferie. Vi ses...

Nummer 1 i F1- Hamilton i Ungarn © McLaren media

Resultatet af Ungarns GP

1 Lewis Hamilton................................. Mercedes
2 Sebastian Vettel............................... Ferrari
3 Kimi Räikkönen................................. Ferrari
4 Daniel Ricciardo............................... Red Bull
5 Valtteri Bottas................................ Mercedes
6 Pierre Gasly................................... Toro Rosso

7 Kevin Magnussen................................ Haas
8 Fernando Alonso................................ McLaren
9 Carlos Sainz................................... Renault
10 Romain Grosjean............................... Haas
Belgiens Grand Prix: Spa-Francorshamps
FORMULA 1 2018 JOHNNIE WALKER BELGIAN GRAND PRIX


God duel i Spa allerede fra første sving
© Mercedes AMG Media

Crash Boom Bang - Vettel vinder på Spa

Sebastian Vettel vandt på årets udgave af F1 på Spa, foran sin VM konkurrent Lewis Hamilton. Det lyder jo ganske traditionelt. At Verstappen blev nummer tre, lyder heller ikke videre vildt. Det var det sådan set heller ikke. De tre havde et udramatisk løb i hver deres bil. Resten af feltet derimod havde øjeblikke hvor dramaet måske blev lidt for spændende.

Hvis man kigger på første startrække, var det en ret kedelig dag på kontoret. Hamilton holdt på pole, med Vettel ved siden af. Starten gik og Hamilton holdt sin konkurrent bag sig, indtil de havde passeret Eau Rouge. På det lange stræk dér kom Mercedes raceren til kort og Vettel piskede forbi. Og så var det sådan set afgjort. En SC, der kom få sekunder efter, satte tempoet ned, men da løbet kom i gang igen, skyndte Vettel sig ud i horisonten.


En enkelt eller to Verstappen fans havde fundet vej til Ardennerne © Pirelli Media

Men den der SC periode kom jo af en grund. Nico Hülkenberg var grunden - han kom godt op i fart på vej mod første sving. Men han glemte måske at første sving på Spa er en hårnål, eller sådan noget. I al fald virkede det til at han bremsede for sent og overlod det til Alonso at være stopklods. Det resulterede i at den orange McLaren fløj henover Leclerc - og de der afskyelige halo'er viste deres eksistensberettigelse. Alonsos ramte også Ricciardo, der efterfølgende punkterede Raikkonens baghjul.

Umiddelbart var tre biler udgåede, men de to sidsnævnte - Raikkonen og Ricciardo - måtte senere trække sig med biler, der bare ikke fungerede længere. Så fem biler ude - det er alligevel et sjældent syn i Formel 1. Der var så heller ikke flere der udgik i dag. Men en Renault og en McLaren var dermed to biler, der ellers godt kunne blande sig i top ti, mens en Ferrari og en Red Bull normalt var selvskrevet til en placering i top 6. Altså var der mulighed for andre til at gøre sig bemærkede. Der var point til salg.


Bottas tager inderbanen © Pirelli Media

Force India - eller Racing Point - kørerne forsøgte. Godt kvalificeret, lå de og pressede på, inden SC'en kom. Faktisk var de lyserøde racere på siden af Vettel/Hamilton duellen. De havde bare ikke muskler nok til at gøre mere end at markere deres tilstedeværelse. Da Bottas samtidig kom fræsende bagfra, måtte de også overgive 4. pladsen i løbet. Men en god indsats af teamet ovenpå en turbulent sommerferie. Perez var på 5. pladsen, den forreste af de to. Og Ocon, der ivrigt rygtes til at være blevet sorteper i kørerkabalen for 2019, blev nr. 6.

På 7. og 8. pladsen kom de to Haas racere, med Grosjean først. Mens danske Magnussen virker nogenlunde sikker på en kontraktforlængelse, er Grosjean under pres. Det her var en god weekend for franskmanden. For det første kom han i Q3, for det andet holdt sin team-makker bag sig, både i kvalifikation og løb. Men han er stadig under pres. Både Perez med mexicanske mobilmillioner i ryggen og Leclerc med Ferrari-rabatter i ryggen rygtes at slås om Grosjeans sæde.


4 racere side om side op ad Kemmel foran en tæt pakket skråning © Racing Point Force India media

Pierre Gasly hentede en 9. plads, her i første løb efter at hans fremtid er blevet afklaret. Næste sæson skal han afløse Ricciardo hos storesøster Red Bull. Det sidste point gik til Ericsson i Sauber. At teamet får point på en dag, hvor Leclers må udgå, er godt gået. Man kan pege fingre og sige, at Ericsson selvfølgelig var heldig, i og med at fem kørere, der normalt er foran ham, udgik. Men, man kan også pege på, at bag ham var Carlos Sainz, så, så tilfældigt og heldigt var det ene point til Ericsson så heller ikke.

Ellers er det værd at bemærke, at Vandoorne, der er under stort pres internt hos McLaren, blev nummer sidst. Så, det var heller ikke i dag, at han kom med gode grunde til at teamet skal genbruge ham næste år, som makker til Sainz. Mercedes presser lidt på, for at få Ocon placeret hos McLaren, fordi Force Indias nye ejere er svært begejstrede for Lance Stroll, upåagtet at knægten ikke hører til i sporten.

I VM stillingen er Hamiltons forspring reduceret til 17 point, mens Bottas nu kun er to point efter Raikkonen, der er nummer tre i VM. Om en uge går det løs igen, på Monza. Vi glæder os!

Vettel som vinder i Spa - for sidste gang i 2018? © Red Bull Contentpool


Resultatet af Belgiens GP

1 Sebastian Vettel............................... Ferrari
2 Lewis Hamilton................................. Mercedes
3 Max Verstappen................................. Red Bull
4 Valtteri Bottas................................ Mercedes

5 Sergio Perez................................... Force India
6 Esteban Ocon................................... Force India
7 Romain Grosjean................................ Haas

8 Kevin Magnussen................................ Haas
9 Pierre Gasly................................... Toro Rosso
10 Marcus Ericsson............................... Sauber