DTC i bremseduel med Super GT
Bliver det bryllup eller kaos efter 2019 for kongeklasserne?

af Flemming Hansen og DTC-Net


Farvel DTC fra Jan Magnussen

DTC 2019

Danish Thundersport Championship må nok siges, at have stået model til nogle nyrehug over de sidste par måneder! Efter finaleløbet blev det klart at 'opfinderen' af klassen i Danmark med de buldrende V8 racere - Jan Magnussen - valgte at trække stikket i Magnussen Racing Experience, der også talte Michael Markussen og F4 teamet. Det var et af de helt store trækplastre der forsvandt fra serien. Også Ronnie Bremer valgte at stoppe.

Dennis Lind der kørte dele af sæsonen for LM Racing har fået en kontrakt med Lamborghini og mon ikke den trækker en anelse mere end DTC?


Kasper H. Jensen (forrest) stiller til start i 2019 igen

At det så også blev til at DST fra Padborg park der nu kaldes Super GT skal deltage i CHGP til sommer, der hidtil har været DTC's eneste fodfæste uden for Jylland og Norge.

Men DTC har naturligvis ikke bare tænkt sig at kapitulere.

MASCOT Danish Thundersport Championship starter 2019-sæsonen i Sverige og slutter traditionen tro på FDM Jyllandsringen. I alt syv løb byder sæsonen på. Der er gensyn med velkendte baner, når den kommende DTC-sæson skydes i gang. I alt syv løb er programsat i den danske motorsportsserie, der i 2019 begynder på den anden side af Øresund.


Michael Markussen er en af de bekræftede kørere for 2019

Efter ni års pause vender DTC-serien nemlig tilbage til Ring Knutstorp i Skåne i Sverige, der lægger asfalt til sæsonens første løb 3.-4. maj. Her er det muligt at opleve både DTC-feltet og den stærke svenske STCC-serie. Til løbet på Ring Knutstrop bliver DTC slået sammen med den svenske søsterserie V8 Thundersport. Det er samme biler, som der bruges i DTC, og dermed bliver feltet det største nogensinde med ca. 35 biler til start.

I løbet af sæsonen runder feltet desuden både Ring Djursland og Classic Race Aarhus, mens FDM Jyllandsringen lægger asfalt til fire løb heriblandt GP Danmark-løbet, der bliver årets helt store løbsweekend.


Kris Nissen har endnu ikke offentliggjort sine planer for 2019

Det traditionsrige løb, der næste sæson køres 6.-8. september, bliver nemlig udvidet, så der her køres hele to afdelinger af DTC. Derudover gæster den svenske STCC-serie FDM Jyllandsringen søndag den 8. september.

GP Danmark-løbet vil også markere åbningen af det nye FDM Jyllandsringen. Danmarks største motorsportsanlæg er under ombygning og vil til september stå færdigt med blandt andet en ny stor eventbygning med flotte faciliteter, der kan være med til at give en endnu bedre oplevelse.

Sæsonen sluttes af med Yokohama DM-Finalen til oktober.


Er Lasse Sørensen den enlige kører for Flexlease?

DTC-løbskalender 2019:

3.-4. maj: Ring Knutstorp, Sverige
17.-19. maj: Classic Race Aarhus
7./8.-9. juni: FDM Jyllandsringen
6.-8. september: GP Danmark, FDM Jyllandsringen – dobbeltløb
21.-22. september: Ring Djursland
5.-6. oktober: Yokohama DM-Finalen, FDM Jyllandsringen


Super GT biler i SSC klassen på Jyllandsringen

Super GT på fremgang

Du kender nok ikke navnet 'Super GT'? Det er klassen der ellers har gået under navnet DST - eller Dansk Super Tourisme. Den har eksisteret i nogle år med udgangspunkt i banen på Padborg Park - der ikke har haft besøg af DTC siden DST kom på banen.

I takt med at kørere i større tal vælter ud fra DTC - så melder Super GT kun om fremgang. Senest har Nicolai Aaberg og Mikkel C valgt at springe til Super GT. Ikke mindst det at Super GT nu har fået mulighed for at optræde ved CHGP til august tæller meget for Nicolai der bor til daglig i Ballerup ved København.


Noah Watt har forsøgt sig i Super GT

Tidligere kom Flexlease på banen med at sige at de satser også på Super GT i 2019 - men efterlader dog et entry i DTC ifølge den foreløbige kørerliste.

Dette efterlader DTC lidt i et limbo uden egentlige stjernekørere - med al respekt for Kasper H. Jensen og Lasse Sørensen, der ikke på samme måde som f.eks. Jan Magnussen kan trække tilskuere til. Det virker også lidt som om at Massive Motorsport kan løbe med det hele i 2019, hvis der kun er en enkelt Flexlease og så LM Racing, der ikke udover Dennis Lind har indtaget podiet tidligere

Kalenderen for Super GT klassen i 2019 :

27. - 28. april - Padborg Park, Padborg Open
25. - 26. maj - Ring Djursland, Super GT weekend
7. - 9. juni - Jyllandsringen, Juniløbet
22. - 23. juni - Ring Djursland, Sommerløbet
3. - 4. august - Bellahøj, Copenhagen Historic Grand Prix
24. - 25. august - Padborg Park, Night Race
12. - 13. oktober - Padborg Park, Finalen

Hvad vil 2020 bringe?

Der er heldigvis også tegn på en eller anden form for åbning mellem de to lejre. Ved juni løbet i 2019 på Jyllandsringen, vil man for første gang kunne se de to serier på samme bane. Dog ikke samtidig!

Danmark er alt for lille til to konkurrerende kongeklasser. Foren eder og find et fælles grundlag eller indfør TCR, der trods alt kan anvendes til lidt mere end bare at 'tulle' rundt på Jyllandsringen.

2019 kan blive spændende. Eller også gør det ikke. Vi får se.