Julegavehjørnet
Fik du dem ikke må man jo selv købe!

Af Flemming Hansen


Spark 1:18 udgave af Jan Magnussens Corvette

Modelbiler - lige til at sætte på hylden

Mange motorsportsfans - og kørerne selv såmænd - ynder at have modeller af sine idolers /egne biler stående på kaminhylden! Vi er naturligvis ikke undtaget herfor.

Det er vel omkring 20 - 30 år sdiden at de første Onyx og Minichamps modeller begyndte at dukke op. Det var ikke længere 'legetøjsbiler', men mere i retning af samlermodeller. Når man ser på dem i dag og sammenligner med de modeller der nu kommer i den 'pebrede' ende, så er enhver sammenligning med 'legetøj' fuldstændigt ophørt! Således også denne 1:18 Chevrolet Corvette ovenfor fra Spark. Selv undertegnede, der har lavet egne modeller igennem mange år, skal virkelig stå tidligt op for at følge de detaljer og den finish der leveres.

Hvis du vil spare dig ulejligheden med selv at holde øje med hvad der kommer på markedet, så gør du ikke meget forkert ved at følge Racingstore.dk på net og Facebook. De har mange års erfaring i at finde de bedste modeller fra hele verden og tilbyde helt specielle samlerudgaver af særligt 'Danske' biler.


Bøger, blade og spilleskiver!

DVD/BluRay og læsestof

Ingen jul uden masser af sæson DVD'er (eller Blu Ray natyrligvis) Duke Video kan i den grad holde os beskæftiget. På vej i posten er DVD bokssæt med 3 årtiers F1 nu endelig på DVD istedet for de gamle VHS bånd. Det er 80'erne, 90'erne og 00'erne. DVD'er begyndte først at komme for alvor omkring 2003. Nu har jeg jo ikke set kvaliteten endnu - men jeg håber da at der er lavet en eller anden form for digital 'opgradering' af de gamle optagelser. Formatet vil jo nok være det gamle 4*3 da 16*9 først er kommet til inden for de seneste 10 år. I det mindste har man overspillet gamle råoptagelser, fremfor at overspille de gamle VHS bånd direkte. Vi får se!

Le Mans er jo også en stor event om året for mange Danske fans. Naturligvis er årets review af løbet udkommet fra Duke. Der er efterhånden ikke mange årbøger der har overlevet - men Le Mans årbogen er altså en af dem der har overlevet. Alle detaljer fra løbet er inkluderet - inklusive alle mulige former for statistikker og naturligvis en masse flotte billeder af biler og kørere. På underlig vis er det kun lykkedes Michael Christensens 'pink-pig' at snige sig ind på ganske få billeder. Fokus er ikke overraskende på Alonso og noget med en Toyota...! Man skal lede lidt. Men den kan i hvertfald fås fra Grandprixmodels.co.uk. Næppe en bog du finder i Danmark?

Michael Schumacher er netop fyldt 50 år. I den anledning er det Tyske Auto Motor & Sport udkommet med et flot hæfte om hans karriere. Hele vejen far gokart og til en ulykkelig ski ulykke for 5 år siden. Find den hos din lokale bladpusher (der skal være velassorteret - og det udelukker 7-Eleven) for en lille hundrede krone seddel.


Revells helt nye Ford GT

Byg selv biler.

Synes du at det er lidt for tyndt bare at hive en model ud af en æske og sætte den på hylden? Jamen så kan du jo også gå i gang med at bygge selv. Mulighederne er mange men de hjemlige udbydere er efterhånden helt forsvundet fra gaderne.

Her har vi fundet Revells fine nye Ford GT Le Mans i skala 1:24 frem. Som der står på æsken er det et 'level 4' sæt. Forstået på den måde at har du ikke prøvet det før, er det nok ikke dette sæt du skal starte ud med. men for modelbyggeren med nogle sæt på erfaringsbæltet er det ikke helt umuligt. Det svære ved dette sæt vil naturligvis være det tre farvede bemalingsskema i rød, hvid og blå.

Hvis du vil se en virkelig mester i aktion med dette sæt, så skal du lede efter Sascha Müller på Facebook , der er Tysker fra Dortmund området. Han bygger modeller til fabrikkers udstillinger, så det kræver lige en del erfaring. Det har Sascha.

F1journal i 2019

Vi vil naturligvis være tilbage til foråret når F1 sæsonen går i gang igen - og indtil da så sker det naturligvis med mellemrum på Facebook.

 

Flemming Hansen
Ye olde editor