Super GT og DTC i sæsonstart
Mange biler i Super GT og smæk for skillingen i DTC

af Flemming Hansen, Motorsporten.dk og DTC-net.


Kevin Rossel og Flexlease.nu/Strøjer tegl i perfekt sæsonstart.

Super GT på Padborg Park - en succes for Team Flexlease.nu /Strøjer tegl

Super GT fik en super sæson start på Padborg park i slutningen af april. Du kender nok ikke navnet 'Super GT'? Det er klassen der ellers har gået under navnet DST - eller Dansk Super Tourisme. Den har eksisteret i nogle år med udgangspunkt i banen på Padborg Park - der ikke har haft besøg af DTC siden DST kom på banen. Det blev en storslået debut for Team Flexlease.nu/Strøjer Tegl i Super GT, hvor Kevin Rossel sørgede for en klar sejr på Padborg Park.

Med 89 ud af 100 mulige point var Kevin Rossel i hopla i årets første afdeling af Super GT på Padborg Park, og dermed sørgede han for en herlig debut i serien for sit nye mandskab Team Flexlease.nu/Strøjer Tegl, hvor teamkammerat Christian Sørensen også længe så ud til at blande sig helt fremme.

I sin første officielle optræden for sit nye hold var Kevin Rossel konstant i top 3, og teamchef John Nielsen kunne da heller ikke sætte en finger på indsatsen.


Casper Røes var godt tilfreds med 3. pladsen i finalen, der lover godt for sæsonen.


Noah Watt opnåede en flot 4. plads i finaleløbet.


Mikkel Mac scorede en 5. plads i finalen.


Kevin Verner vandt overbevisende 1. heat, men magtede ikke at holde modstanderne stangen i fianelheatet.


Finale podiet i gråt vejr i Padborg. Fra venstre Ole Petersen (2), Kevin Rossel (1) og Casper Røes (3)

Kalenderen for Super GT klassen i 2019 :

25. - 26. maj - Ring Djursland, Super GT weekend
7. - 9. juni - Jyllandsringen, Juniløbet
22. - 23. juni - Ring Djursland, Sommerløbet
3. - 4. august - Bellahøj, Copenhagen Historic Grand Prix
24. - 25. august - Padborg Park, Night Race
12. - 13. oktober - Padborg Park, Finalen

Danish Thundersport Championship


Starten er gået i Århus. Schandorff i front og Ronnie Bremer lige bagved i den hvide racer. © Denner Photo

Classic Race Aarhus - stor triumf for Frederik Schandorff

Classic Race Aarhus dannede i Storebededagsferien rammen om årets anden afdeling af MASCOT DTC, og løbet endte som en triumf for Frederik Schandorff, Rønde, der kunne køre først over målstregen i finalen på gadebanen rundt om Mindeparken med et forspring på mindre end fire tiendedele af et sekund til Ronnie Bremer, Hvidovre.

Frederik Schandorff og Ronnie Bremer havde kvalificeret sig til de to bedste startpositioner i finalen, og da feltet blevet givet fri og accelererede ned mod hårnålesvinget for enden af Strandvejen, var det Frederik Schandorff, som klarede sig bedst. Hans sorte racer med startnummer 99 på ruderne var først igennem hårnålesvinget, mens Max Klinkby-Silver, Odense, kunne udnytte sin inderbaneplacering fra startposition 3 til at lægge sig lige bag Frederik Schandorff. Dermed blev Ronnie Bremer hængt til tørre på ydersiden i svinget og måtte indtage tredjepladsen, da feltet kørte opad næste langside – Oddervej.

Ronnie Bremer lagde dog pres på Max Klinkby-Silver, og på den fjerde af de ti omgange, som finalen varede, gav det pote, og han kunne overtage andenpladsen.


Ronnie Bremer havde en god dag i Aarhus. © CRAA facebook side via Ronnie Bremer

Nu gjaldt det så Frederik Schandorff, men selv om Ronnie Bremer fik lukket hullet til ham, kunne den unge djurslænding krydse målstregen som vinder – ikke blot generelt, men også som vinder af U23-klassen.

Det er fortsat Kasper H. Jensen, Hinnerup, som fører årets MASCOT DTC-mesterskab. Den regerende mester dominerede første runde på Ring Knutstorp, og forspringet herfra tærede han i Storebededagsferien på, for han blev ved Classic Race Aarhus bl.a. ramt af en punktering under et af de otte kvalifikationsheat. Han startede derfor finalen som firer, en placering han holdt til mål.


DTC-løbskalender 2019:

7./8.-9. juni: FDM Jyllandsringen
6.-8. september: GP Danmark, FDM Jyllandsringen – dobbeltløb
21.-22. september: Ring Djursland
5.-6. oktober: Yokohama DM-Finalen, FDM Jyllandsringen