DTC finalen på Jyllandsringen
Det sidste løb nogensinde i DTC
af Flemming Hansen. Fotos: Flemming Hansen


Det afgørende øjeblik i DTC 2019. Ronnie Bremers racer knækker trækket til baghjulene.

Det sidste DTC race nogensinde

I modsætning til Super GT løbet i Padborg blev DM finalen på Jyllandsringen afholdt i fint vejr for årstiden.

Der skulle jo køres de særdvanlige 8 hurtige heats på den korte udgave af Jyllandssringen. I 2 serier af fire løb inden den endelige finale.

Der var to markante kørere på banen: Kasper H. Jensen i Massive Motorsports / Stark Racings nr. 6 og Ronnie Bremers nr. 10 som det hele handlede om. De delte fint pointene mellem sig gennem heatene. Men så i næstsidste heat så sker det irriterende for spændingen - Ronnie Bremers racer taber drivlinien og udgår på startstregen.

I det øjeblik blev Kasper H. Jensen atter engang DTC mester og denne gang for 2. gang på tre år. Kasper bliver dermed den sidste DTC mester i denne omgang. Det kunne jo tænkes at andre pludselig fandt på at bruge 'DTC' titlen igen. Hvem ved?


Det afgørende øjeblik i DTC 2019. Ronnie Bremers racer knækker trækket tiol baghjulene.


Ronnie kørte flot og tæt inden sit uheld.


Ronnie Bremer må indse at mesterskabet er tabt.


Mens heatet kører kæmper Ronnie Bremers mekanikere med at få nr. 10 klar til finalen. Det lykkedes!


Kasper H. Jensen og Max Klinkby Silver har fælleskrammer.


Mesteren Kasper H. Jensen flankeret af Ronnie Bremer (tv) og Max Klinkby Silver (th)

I 2020 - hvad bringer fremtiden?

Denne variant af DTC der startede tilbage i 2012 med de Amerikansk inspirerede racere passede måske ikke rigtigt til de danske baner? Bilerne var store og løbene blev mange gange lidt speedway agtige, hvor den der kom først afsted også blev den endelige vinder. Men lyden kunne ikke tage fra dem. Dyb V8 rumlen er jo aldrig noget der har været skidt!

I 2020 er afløseren som sådan ikke TCR. TCR er en racerserie som alle de andre og vil kræve meget fodarbejde at få op at køre. Men det ser da lovende ud allerede nu. Jan Magnussen vender tilbage til Dansk racing efter Corvette tiden nu er afsluttet. Han kommer i team med ham den lange Nicolai Sylvest.

Også Massive Motorsport /Stark racings førstekører og seneste DTC mester - Kasper H. Jensen kommer til at stille op i TCR. Det vil ske sammen med Kenn Bach der tidligere har kørt i DS 3 cup og Casper Elgaard kommer minsandten også til start!

Hvad er TCR?

TCR er en fælles formel for standardvogne, som siden 2015 har gået sin sejrsgang verden over. TCR køres i dag i flere end 20 lande og med flere regionale mesterskaber som den europæiske ETCR-serie, samt verdensmesterskabet WTCR.

Med TCR kan de danske motorsportsfans først og fremmest se frem til tæt fight i 350 hestekræfter stærke udgaver af forhjulstrukne biler, som man kender fra gaden. I TCR er racerbilerne baseret på så forskellige biler som Audi RS3, Alfa Romeo Giulietta, Honda Civic, Hyundai i30, Kia Cee’d, Seat Cupra og VW Golf alle blandt de 13 forskellige bilmodeller, der aktuelt findes i TCR.

Så det er lidt at komme tilbage til de 'gode gamle dage' i 0'erne med genkendelige biler i topkamp på de danske baner. Man må så bare håbe at der kommer mange konkurrencedygtige biler på banen, så det ikke ender som en parantes. Vi får se. Det skal blive spændende at følge.


TCR i 2020

Jyllandsringen........... 18 - 19 april
CRAA Mindeparken......... 15 - 17 maj
Jyllandsringen........... 20 - 21 juni
Jyllandsringen........... 21 - 23 august
Ring Djursland........... 26 - 27 september
Padborg Park............. 10 - 11 oktober

(Et syvende løb kan komme på tale.)