Mit livs ræs
Ny bog fra Ulrik Jönsson

Af Michael D. Ewert / GPNews


Mit livs ræs © UIrik Jönsson

Mit livs ræs

Ulrik Jönsson, som vi bedst kender som Jens Winther Juniors sidekick i TV2’s motortransmissioner fra Le Mans, WEC og tidligere DTC, er forfatteren bag en af årets bedste motorsportsbøger, som hvis du kan vente så længe, bør ligge under juletræet hos motorsportsfans.

Mit livs ræs følger samme skabelon som de tidligere bøger Mit livs løb og Min bedste kamp, der handler om cykelløb og håndbold. Denne gang handler det om motorsporten, og ikke kun på fire hjul.

Ulrik Jönsson interviewer 21 kørere, der fortæller om deres livs løb. De gamle speedwaydrenge Ole Olsen, Erik Gundersen og Hans Nielsen er der, racerpigerne Christina Nielsen og Michelle Gatting, og naturligvis en række af nyere og ældre kørere, heriblandt John Nielsen, Jan Magnussen, Nicolas Kiesa og Casper Elgaard.


John Nielsen fortæller om sejren i Daytona for Jaguar

Over næsten 300 sider fortæller kørerne til Ulrik i et levende og spændende sprog, med masser af detajler, fra løb som du slet ikke kan forestille dig var dem de rent faktisk valgte. Naturligvis var Tom Kristensens løb et af de ni Le Mans-løbs han har vundet, men jeg blev positivt overrasket. Tom Kristensen har valgt FIA Formel 3-løbet på Fuji i 1993 som sit løb og fortæller hvordan TOMS ville bruge løbet til at sælge deres nyeste chassis.

Hans Nielsen fortæller om hvordan han brugte en sportspsykolog og mental koncentration til endelig at tage verdensmesterskabet i Speedway og hvordan han ved at få Ivan Mauger i sit ringhjørne fik slået Erik Gundersen/Ole Olesen lidt ud af fokus.

Kris Nissen fortæller hvordan han endelig vandt det for ham ikoniske løb på Norisring, Nicolas Kiesa om hvordan han måtte gennemgå en Dr. Jekyll & Mr. Hyde før han fik slået hul på bylden og hvordan han holdt Jenson Button og Dan Wheldon (RIP) bag sig i Formel Ford Festival på Brands Hatch.

Jeg er virkelig overrasket over de mange detaljer der er med i de her historier. Man føler alle 21 aktører har taget en tur tilbage til Memory Lane og her fundet guldkornene, og selv om det nok ikke er sket sådan, så forestiller jeg mig hvordan Ulrik har siddet med personen i et engelsk estate med brandy i glassene og ild i pejsen for de åbner alle op for godteposen på en måde man ikke ville gøre, hvis de ikke følte sig trygge på projektet.


Der er masser af tekst i bogen, men det er letlæseligt og underholdende.

Ingen af de 21 aktører har fået penge for deres medvirken til bogen, hvis overskud går til BørneUnge-programmet på Rigshospitalet.

Bogen udkom 6. november og kan købes i assorterede boghandlere fysik såvel som online. Allerede i den første uge er bogen røget i top 5 på bestsellerlisten for non-fiction og som et lille bonustip til dig, der ikke har set Bog & Ide-julekataloget, så er bogen på tilbud til 199,95 fremtid til 10. december, vejledende udsalgspris er 299.95 og bogen er udkommet på forlaget Lindhardt & Ringhoff.

Bogen får mine varmeste anbefalinger og så gør det ikke noget, at størrelsen er af normal bogstørrelse, så den passer i bogreolen.