Ferrari i Formel 1
Endnu en tung bog fra Peter Nygaard

Af Michael D. Ewert / GPNews


Ferrari i Formel 1 © Lindhardt og Ringhof

Ferrari i Formel 1

Mandag den 23. november udgav Peter Nygaards årets sværvægter af en Formel 1-bog. Ferrari i Formel 1 hedder bogen, der er samme størrelse som den tidligere Formel 1, udgivet på Forlaget Lindhardt & Ringhof.

Det vil sige en mobbedreng, nogle vil næsten kalde det et redskab til styrketræning, med en kampvægt på lige under seks kilo og 736 sider i alt. Denne gang dedikeret historiens mest ikoniske hold Ferrari, der har været med siden starten i 1950 og 70 år senere fortsat er en del af Formel 1.

Kun ganske få løb har Ferrari ikke deltaget i. Derfor fejrede Ferrari deres 1000 løbsjubilæum i Toscanas GP på Mugello i år, mens Formel 1 i Kina sidste år fejrede deres 1000 løbsjubilæum. De løb som Ferrari ikke deltog i kan du se i Peters opslagsværk.


Ferrari i Formel 1


Når du først får slæbt bogen hjem så venter der sig et opslagsværk, hvor alle Ferraris sæsoner gennemgås med store flotte billeder. Peter Nygaard har et kæmpe billedarkiv og de præsenterer sig flot i det helt store format. De er en nydelse.

Forhistorien til Ferraris opståen gennemgås, hvilket også betyder en kort biografi af Enzo Ferraris opkomme, og hvordan Scuderia Ferrari opstod og hvorfor Enzo selv lagde hjelmen på hylden for at koncentrere sig om rollen som teamchef.

Vidste du Ferrari faktisk har deltaget i Indianapolis 500? Det er en af sidehistorierne, som der er en del af i bogen.


Ferrari i Formel 1


Hvem har kørt, vundet eller kørt for et Ferrari-motoriseret hold gennemgås med korte biografier. Hvilke biler har Ferrari stillet op med og hvordan så teknikken ud de enkelte år. Alle ting kan læses i bogen, hvilket igen gør det til et godt opslagsværk med Ferrari som fokus.

Peter Nygaard har tidligere udsendt en Ferrari-bog på Forlaget Gyldendal, men den gik kun til 2008-sæsonen. Nogle af billederne kan findes i begge bøger, men her er de i stor størrelse. Der nævnes allerede i forordet, at noget af indholdet vil være det samme, men årsbeskrivelserne ændrer sig ikke, men derimod er der lagt ekstra til i bogen her.

Det her er en rigtig god bog og den får F1journals anbefalinger. Den kan købes i boghandlere, fysiske såvel som online, vejledende udsalgspris er 599.95 kr, men brug nogle af bogsammenligningstjenesterne for at se om du kan få den til en bedre pris. F.eks. sælges bogen på Saxo.com til 499.95 kr.

Hvis du kan vente så længe, så er det et oplagt gaveønske til at ligge under juletræet.