2020 er snart forbi!
2021 venter lige om hjørnet og det kan kun blive bedre.

Af Flemming Hansen


En blandet F2 fornøjelse for Christian Lundgaard © Getty images gennem Lundgaard presse.

Christian Lundgaard

Sæsonen i Formel 2 bød på gigantiske opture og lige så store nedture.

Højdepunktet var den sidste sejr af to i sæsonen på Mugello. Et løb hvor man kunne føle at Christian kunne gå på vandet om søndagen, efter et let misset løb om lørdagen. Efter det løb lå Christian på 3. pladsen i den samlede stilling. Det var september - herefter gik det kun en vej: Ned ad bakke.

Der var forskellige omstændigheder. Teamet leverede måske ikke altid en optimal racer eller tog en chance med dæk i løbet? Flere gange opstod problemerne om lørdagen. Det er kort sagt noget lort. Lørdagen bestemmer startplacering om søndagen. Netop derfor handler Formel 2 i den grad om stabile resultater. En del gange havnede Christian i den tunge del af feltet. Uforskyldt eller forskyldt? Der var det som om - set ude fra, at Christian især i første halvdel af sæsonen ikke formåede at få det bedste ud af dækkene - eller fik dem 'brændt af' for tidligt og derfor var et let bytte i sidste del af racet?

Hvis Christian først kom i spidsen som på Red Bull ring om søndagen efter en god placering i lørdagens løb, så var det med Sebastian Vettel dominans, at han kunne køre raceren i mål. Hvis man så skal hælde lidt malurt i bægeret, så var det lidt mere blød mellemvare, hvis Christian havnede midt i feltet. Så så vi ikke for alvor en kører, der kunne køre forbi de andre kørere som om de ikke eksisterede. Jo de absolutte bundpropper - men når drejede sig om topkørerne Callum Illot, Yuki Tsunoda, Nikita Mazepin, Mick Schumacher, Guanyu Zhou mfl. så var Lundgaard ikke altid blændende. Så den endelige 7. plads var ikke tilfredsstillende og Christian Lundgaard var også fåmælt efter sidste løb i Bahrain:

"Jeg havde virkelig håbet og troet på, at jeg skulle levere en stærk sæsonafslutning" fortalte en fåmælt og skuffet Christian Lundgaard søndag efter løbet. "Bilen var stærk i kvalifikationen og det er marginaler, der skiller os fra en startplacering i forreste række. Men det hele er ligemeget, da bilen står stille da starten går lørdag... Så lige nu er jeg faktisk bare så skuffet, at jeg ikke rigtig har noget fornuftigt at sige lige nu".

Mick Schumacjer var ingen steder i starten af sæsonen, men fik alligevel via så stabile resultater, at han alligevel endte med mesterskabet uden for alvor, at være den bedste kører.

Christian Lundgaard kører i F2 igen i 2021. Men der skal den altså være lige i bullseye for at vippe Alonso af pinden. No pressure...


Kevin Magnussen i 2021


Det er en Cadillac som denne Kevin skal køre i 2021 © cadillacsociety.com

Som far så søn. Kevin skal køre med tag på i IMSA Weathertech i USA i 2021. I den helt store klasse i en Cadillac med legendariske Chip Ganassi som teamchef. Allerede i slutningen af januar går det løs med 24 timers løbet på Daytona. Kun John Nielsen har vundet det løb som dansker. Jan Magnussen har også vundet - men dog i 'kun' i GT. Kan Kevin gøre Tom Kristensen kunsten efter og vinde sit første 24 timers løb i første forsøg?

 

Men der er masser af andre at følge i 2021!

Ikke kun Kevin skal forsøge sig med Daytona i 2021. Mikkel Jensen skal køre i LMP2 klassen Danskeren har indgået en aftale med PR1/Mathiasen Motorsports og skal dele teamets Oreca 07 #52 med den amerikanske racerkører og Daytona-vinder Ben Keating. Han skal som Kevin køre hele serien i 2021.

Det helt fede er at vi kan følge hele IMSA serien på Viaplay med start fra 24 timers løbet på Daytona sidst i januar. Hvis det skide Covid 19 så kunne skride ad h til - ja så er der muligheden for til marts på Sebring at se både Kevin og Jan Magnussen i hvert sit løb på netop denne bane.

Jan Magnussen har nemlig fået skub i karrieren igen efter Corvette fyringen. I den hjemlige TCR serie skal han køre en sej Seat Cupra og så skal han også være med i VM for sportsvognsracing igen. Denne gang i LMP2 for et rent dansk team. High Class Racing indsætter en Oreca-Gibson i prototype-klassen LMP2, og Magnussen får sine landsmænd Anders Fjordbach og Dennis Andersen som codrivers.


Hvad??? Aston Martin trækker stikket... © Aston Martin Racing

Men vi skal jo ikke glemme 'The Danetrain' de skrupskøre verdensmestre fra 2020 i GTE Pro: Nicki Thiim og Marco Sørensen. Men der er dog løbet lidt grus ud i brokbindet, for Aston Martin stopper i GTE Pro med øjeblikkelig virkning. Men vil dog støtte op om kundebiler. Hvordan det stiller the 'DaneTrain' er for nuværende uklart.

Michael Christensens karriere ser desværre også ud til at være lidt i limbo efter at være blevet droppet som Porsche fabrikskører. Ser dog ud til, at han skal køre VLN serien. Men lad os nu se?

På den internationale scene ser det ud til at LMDh bilerne fra 2022 / 2023 får comeback fra både Porsche og Audi. Peugeot er også på banen og på rygtebasis forlyder det at en vis Kevin Magnussen og Romain Grosjean kan komme til at køre sammen - altså som i samme bil og ikke som i sammenstød!

Racing skal ses live! Nu kan man så tilføje: Når Covid-19 ellers tillader det.

Flemming Hansen
Ye olde editor