Formula 1 Car by car 1970-79
Bogserie fra Peter Higham

Af Michael D. Ewert / GPNews


Verdensmesteren '69, '71 og '73 Jackie Stewart i sin Tyrrell 005 i Brasilien 1973


Formula 1 Car by car 1970-1979

Med ekstra tid under coronarestriktionerne det seneste år, så var der tid til at surfe nettet for spændende bøger. Jeg fandt bøgerne Formula 1 Car by car, skrevet af Peter Higham og udgivet af Evro Publishing, og da jeg er født i 1976 så var førstevalget nemt.
Det blev Formula 1 Car by car 1970-1979, da 70’erne var det år, hvor der i mine øjne skete mest forandring i Formel 1. Fra rørrammebiler og biler, der kan køres igennem flere sæsoner til de første downforcebiler i Formel 1.

Formula 1 Car by car-serien er bygget op på samme måde, hvor man kommer igennem et årti per bog. Hver sæson gennemgås, startende med en kort gennemgang af sæsonen, inden man kommer igennem alle hold og kørere, der er med i sæsonen.


Opslag med BRM

Det fede ved bogen, der krydres kapitlerne med bl.a. citater fra f.eks. Autusport er, at der er billeder af stort set alle biler, der er blevet kørt i, og det kan være op mod fem forskellige biler det samme år. Sæsonerne bliver mere og mere organiserede. Gennem hele årtiet er der mulighed for hold at køre med både en bil, købe en bil og stille op som Jac Nellemann forsøgte, og man bliver helt overrasket over hvor mange forskellige hold en kører som Jacky Ickx eller Mario Andretti kørte for.

Efter hver sæson er der en oversigt over resultater, datoer, hvordan pointdelingen fungerer (løb der ikke tæller med i mesterskabet).


Serien som den ser ud pt.


Forfatter er Peter Higham, Han så sit første Formel 1-løb i 1973 og har blandt andet været på Autosport og F1 Racing. De seneste år har han været freelancer, men fortsætter med at skrive bøger. I serien Formula 1 Car by car er vi nået til 1990-1999.
Der findes mange bøger omkring Formel 1’s historie, men historien bliver gennemgået på en anden måde her, og det gør man lige tager et par sider mere. Billederne er bogens store force og det er en stor glæde at se forskelligheden i bilerne.
Den får mine største anbefalinger.