Sæsonstart med plus og minus
Michael Christensen og Kevin Magnussen med sejre
Af Flemming Hansen


Renger Van Der Zande og Kevin Magnussen efter sejr i Detroit © Cadillac Racing

Kevin Magnussen som vinder efter 8 års tørke.

Kevin Magnussen har fået et nyt liv i det Amerikanske. Haas er også Amerikansk, men henslænger sig i bunden af F1 - også i år. Så alt andet lige var der kun én vej frem for Kevin og det var ud af den blinde vej F1 drømmen havde udviklet sig til.

Den umiddelbare fremtid blev hos Chip Ganassi Racing i IMSA serien i en fed DPi racer med debut på Daytona. De første løb blev skuffelser efter ellers gode indsatser. Men endelig på bybanen i Detroits 'Belle Isle' i det kørte løb blev det endelig til sejr med medkører Renger van Der Zande.

Desværre gik det lidt skævt i 6 timers løbet på Watkins Glen, da Kevin efter ellers fremragende kørsel blev skubbet af banen af Kamui Kobayashi.


Cadillac 01 på vej mod sejr i Detroit © Cadillac Racing

Kevin nu også i Indycar - som erstatning.

Men Kevin fik også lige krydset en anden aktivitet af i USA. Han erstattede en skadet Felix Rosenquist på den imponerende Road America i Wisconsin i Indycar. De lidt løjerlige biler med cockpit er jo noget hans kollega hos Haas Romain Grosjean hygger sig vældigt med. Kig efter den lilla racer med nr. 51.


Ja man skal jo vide at det er Kevin - men det er det!

Kevin kom til at køre for sin gamle arbejdsgiver McLaren i deres Amerikanske team. Nu meed Ron Dennis for længst skubbet ud i glemsel, så er Zak Brown en rigtig racer - og den ligeledes rigtige racer - Chip Ganassi - Kevins chef gav ham naturligvis fri så han også kunne prøve denne type race.

Men som Grosjean så er det en helt anden tilgang end den forfinede F1 måde at vride en racer rundt på. Da Grosjen havde prøvet det og egentlig troede at det gik fint vart han tre sekunder for langsom på en omgang. Nej en Indycar skal kastes rundt!

Så det var også en for stor mundfuld for Kevin - udne test - udenn forberedelse - at blive kastet ind i en helt fremmed bil. Men det gik nu fint i løbet. Han førte en kort overgang, men måtte udgå med motorproblemer.

Paradoksalt havde Kevins far også debut i Indycar - senere CART - for præcis 25 år siden i 1996. Men det er jo en helt anden historie.

Michael Christensen føjer endnu en 24 timers sejr på sin liste.


Michael Christensen hilser på den vindende 'Grello' Manthey Porsche © Michael Christensen presse

Det traditionelle 24 timers løb på Nürburgring blev afholdt under vanskelige vejrforhold. Så vanskelige at løbet måtte stoppes natten over på grund af tåge. Så de 24 timer endte med et løb på 10,5 time!

Uagtet det så var det den overlegne neon gule og grønne Manthey Porsche med Micheal Christensen, Kevin Estre og Matteo Cairoli der løb med sejren.

Michael udtaler:

"Jeg er p....hamrende stolt over, at have vundet det her løb" fortalte en super glad Michael Christensen efter løbet. "Det er et løb, man som racerkører rigtig gerne vil have på sit CV og ikke mindst et løb, jeg rigtig gerne ville vinde. Efter skuffelsen i 2019, hvor vi lå til at vinde, er det rart endelig at have vundet. For at vinde her, skal alt gå op i en højere enhed. Man kommer ikke her som rookie og vinder. Man skal have et rigtig stærkt team og et rigtig stærkt kører lineup. Og man skal vide, hvornår man skal satse og vide, hvornår man skal passe på. Vi havde ikke den hurtigste bil til det her løb, men vi spillede vores kort bedst og vi kom i mål uden en skramme på bilen. Og hvis man så det her løb, så så man også, hvor mange der allerede var kørt galt inden det røde flag og alene i den sidste timer var der mange uheld. Så endelig at stå som vinder her er bare helt fantastisk og jeg er virkelig stolt over, at være en del af det her hold".


Michael Christensen på podiet sammen med Estre og Cairoli © Michael Christensen presse


Hvordan så med d'herrer Lundgaard og Vesti?

Ja hvad skal man sige? Vesti har været aktiv i to weekender i F3 og Lundgaard i tre i F2 på skrivende tidspunkt.

Lad os bare sige det som det er. Det er ikke en start på sæsonen der har ryddet forsiderne på nogen måde. Der har været lyspunkter: Vesti kan være rigtig god når vi snakker kvalifikation - men det har ikke rigtigt omformet sig til resultater i løbene.

Christian Lundgaard der har skiftet til Art teamet i år fra Prema oplever en svær start med defekter og så kommer der lige sådan en irriterende god og alt for ung Franskmand i form af Theo Pouchaire ind i - det Franske team - og stjæler billedet.

Det er desværre vanskeligt at se at hverken Vesti der er Mercedes junior eller Christian Lundgaard der er Alpine junior skulle figurere ret højt på nogle F1 teams indkøbslister som det desværre ser ud i øjeblikket. Men sæsonen er kun lige begyndt - der skal dog helt andre boller på suppen.


Race i virkeligheden

Det ser jo heldigvis ud til at den skrækkelige pandemi er på retur. Så bevæbnet med Coronapas og kamera skulle vi gerne vende tilbage til banerne hen over sommeren!

Heriblandt vil der med et års forsinkelse igen blive race på Bellahøj Park!

 

Flemming Hansen
Ye olde editor

Forsidebillede fra Arrow McLaren Facebook