Mercedes i F1
Peter Nygaards seneste tunge udgivelse

Af Michael D. Ewert / GPNews

Mercedes i Formel 1 - af Peter Nygaard

Peter Nygaards nyeste træningsværktøj ligner ikke noget vi har set tidligere. Nyeste bog fra den danske Hr. Formel 1 handler om Mercedes i Formel 1, og er som de to tidligere bøger Formel 1 og Ferrari i Formel 1, en moppedreng på mere end 6 kilo fordelt over 736 sider.

De to foregående bøger var ganske glimrende bøger, og endnu en gang rammer Peter Nygaard plet med en spændende og underholdende bog. Størrelsen af bogen gør, at man ikke lige slæber rundt med den, men sætter sig i sin stol og læsser et par sider.

Indholdsfortegnelsen i Mercedes i Formel 1

Selve bogen er opbygget efter følgende facon. Tekst, store billeder, en kronolisk gennemgang af de enkelte sæsoner i Formel 1, men også en underholdende introduktion til hvordan Mercedes blev til Mercedes, og de tidlige år inden Formel 1 blev etableret i 1950.

Man kommer vidt omkring i bogen. Le Mans tragedien dækkes, Mercedes’ Le Mans comeback sidst i 90’erne, det store samarbejde med McLaren og det forgæves med Sauber gennemgås, og når vi kommer til partnerholdene (kundeholdene om man vil.) bliver de også en del af fortællingen.

Klip fra Mercedes i Formel 1

Peter har været rigtig god med teksten. Kapitlerne har en tilpas længde, så man lige tager et år eller to længere, når man er i gang med at læse. Så er der billederne, der nærmest er i en klasse for sig. Store flotte billeder, trykt på tykt papir, så de fremstår ekstra flotte.

Forfatteren skrev selv på sin facebookprofil, at nu var trilogien afsluttet. Trilogier er altid godt, men når indholdet i denne trilogi er så godt, så er det næsten en skam, hvis det forbliver en trilogi.


Klip fra Mercedes i Formel 1

Den får de varmeste anbefalinger. En flot bog, der udover at underholde også kan belære en, og ny lærdom er altid godt.

Bogen udkom på forlaget Lindhardt & Ringhof den 2. november.

Vejledende udsalgspris er 599.95 kr.