TCR og Super GT afgørelse
Et par særdeles våde sæsonafslutningsløb


af Flemming Hansen.


En våd dag på "Jyden" og Magnussen tager flaget for en heatsejr.

Wet wet wet var der engang et band der hed!

Det kunne nemt være det samme vi oplevede på de to sidste racerweekender i 2021 for de danske baneklasser TCR og Super GT. For det var dæleme vådt! Men der var godt race og mesterskaberne var først i hus for begge klasser da vi nåede Padborg.

De to løb i Mindeparken i Århus og CHGP havde været ekstremt dyre for LM Racing med ødelagte racere til følge. Det kostede mange penge at rette op på, hvor sponsorere virkelig har været generøse, så Jan Magnussens og Nicolai Sylvests racere kunne blive klar til de to sidste løb i sæsonen på Jyllandsringen og Padborg. Men det havde været dyrt på pointkontoen, så Kasper H. Jensen kunne næsten cruise mod mesterskabet uden at satse ret meget.

Heldigvis for teamejer Lars Mogensen holdt begge racere sig på den sorte - omend drivende våde - del af banen og var stort set dominerende i begge løb.

I Padborg var Jan Magnussen meget bevidst om at hente point og formåede endda næsten at køre Nicolai Sylvest af banen, der måtte tage nødbremsen og køre igennem pitten. Det var medvirkende til at Jan kunne tage 3. pladsen i slutstillingen! Always a racer


Det var som DTC i gamle dage. Elgaard og Magnussen i infight på Jyllandsringen


To LM racere på vej i hver sin retning på Padborg Park men Jan Magnussen peger den rigtige vej


Fremragende tæt race på Padborg park. Der blev ikke givet ved dørene


Tæt kamp i Padborg mellem Kasper H (6) og M. Markussen (18)


Godt at se gode gamle Michael Carlsen som vinder af Trophy klassen! PÅ billedet har Kim Lund (th) sneget sig ind sammen med Kenn Bach (tv)


TCR mester Kasper H. Jensen omgivet at Markussen (tv) og Magnussen (th)


1. heat overstået og mesterskabet allerede hjemme for Kasper H. Jensen. No sweat!

TV2play eller plat?

TV2 har været så venlige at sende TCR løb på deres kanaler - nok mest SportX - men alligevel. Fint at TCR kommer på en landsdækkende kanal. Efterfølgende kunne man følge op på løbene ved at se på TV2play, der jo ikke er en gratis platform må det lige understreges.

Men hvis man lige nu skulle få den vanvittige tanke at gense nogle af løbene fra i år, så leder man forgæves. De er allerede slettet! Rub og stub. TV2 har været forespurgt om årsagen - og der kommer noget mumlende omkring rettigheder. Det motorsport man kan finde lige nu er noget Digital Porsche Carrera Cup og 7 sæsoner af Zulu Djævleræs(!)

Man kan dog finde nogle 5 minutters highlights på Facebook watch. Det er da noget men...

OK Oktan 100 Super GT Danmark afgørelsen på Padborg Park


Det endte med mesterskabet til Ole Petersen

Hvor Kasper H. Jensens vej til mesterskabet var meget ligetil i TCR, så var Ole Petersens vej noget mere besværlig og han mødte mange benspænd undervejs på Padborg Park finalen.

Ole Petersen var forhåndsfavorit inden finalen på Padborg Park, men det var først efter sæsonens næstsidste heat, at Ole Petersen var sikker på en ny titel. Hans værste rival i titelkampen, Christian Sørensen, Aarhus, havde sin bedste løbsweekend i denne sæson og pressede den senere mester til det sidste.

Ole Petersen havde maksimal succesballast i sin bil og blev udfordret i specielt tidtagningerne, mens Christian Sørensen her kørte en anden- og en tredjeplads hjem. I søndagens fire løb sluttede Christian Sørensen det første på andenpladsen efter løbsvinderen Frederik Nymark, Hadsten, som var urørlig, men selv om han derefter vandt dagens tre resterende heats, var dette ikke tilstrækkeligt. Og Ole Petersen kørte bestemt ikke taktisk på Padborg Park. Han fik bl.a. tilkæmpet sig en andenplads i et af de fire løb, men måtte i løbet af søndagen også se sig idømt i alt tre strafbaner for at have været for hård overfor andre kørere i feltet.

Casper Pilgaard, Ryomgård, var også stærkt kørende på Padborg Park, og tre top 3-resultater var medvirkende til at sikre ham tredjepladsen i mesterskabet, men gav ham også sammen med Christian Sørensen teammesterskabet. At Casper Pilgaard kunne sikre sig bronzemedaljen, hang også sammen med, at sæsonens store overraskelse, Martin Henckel Mortensen, Hals, havde en resultatmæssigt meget skuffende weekend. Nordjyden kunne dog sikre sig titlen i Am-mesterskabet.

Oktan Super GT 2022.

I 2022 vil Super GT vende tilbage til formatet med en kører pr. bil og tre heat pr. løbsweekend. Desuden ser det ud til at flere biler vil komme på banen og flere kørere vil vende tilbage til den Padborg Park baserede serie.

Kalenderen for 2022

7.-8. maj..................Padborg Park
28.-29. maj................Ring Djursland
25.-26. juni...............FDM Jyllandsringen
26.-28. august.............FDM Jyllandsringen
9.-10. september...........Padborg Park
15.-16. oktober............Padborg Park


Tæt race også i Super GT


Ole Petersen (97) i fight med Casper Røes


Ulrik Linnemann blev vist inspireret af rallycross da han så jord!


Christian Sørensen, Ole Petersen og Christian Pilgaard får noget med hjem til kaminhylden


Ole Petersens racerhat


Ole Petersen med festhat.


Ole Petersen med russerhat...